Stečaj

Kozmetička kuća Revlon podnijela zahtjev za stečaj

Kozmetička kuća Revlon podnijela zahtjev za stečaj

Okončan stečaj u "Žitoprometu"

Okružni privredni sud u Bijeljini, okončao je stečaj u "Žitoprometu" iz Bijeljine, dvije godine i tri mjeseca nakon njegovog otvaranja.

Sjeverni tok 2 AG podnosi zahtjev za stečaj?

CUG - Švajcarska kompanija Severni tok 2 AG, koja je izgradila istoimeni gasovod od Rusije do Njemačke, razmatra podnošenje zahtjeva za stečaj, izvještava Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora upoznata sa situacijom.

Austrijanci derventski "K-Uni Plus" šalju u stečaj, vlasnik tvrdi da nema uslova za to

DERVENTA - Austrijska kompanija "K-Uni" GMBH podnijela je prijedlog Okružnom privrednom sudu Doboj za otvaranje stečajnog postupka nad kompanijom "K-Uni Plus" iz Dervente.

Proizvođač čuvenih mocart kugli podnio zahtjev za stečaj

Kompanija "Salcburg čokolada" iz austrijskog Grediga, najpoznatija po proizvodnji kugli "Mocart", podnijela je zahtjev za stečaj, čime je ugroženo 140 radnih mjesta.

Aerodorm Frankfurt Han podnio zahtjev za stečaj

BERLIN - Aerodrom Frankfurt Han, njemačko središte za međunarodne letove niskotarifnih kompanija, podnio je zahtjev za stečaj zbog insolventnosti, prema sudskom podnesku objavljenom danas.

Sve više tržnih centara u SAD ide u stečaj

NJUJORK - Vašington Prajm grupa, vlasnik tržnih centara na više od 100 lokacija širom Sjedinjenih Država, podnijela je zahtjev za uvođenje stečaja, pozivajući se na posljedice mjera zatvaranja tokom korona pandemije.

"Mesopromet" u stečaju: Nemaju imovine, imaju dugove i blokirane račune

BIJELJINA - Okružni privredni sud u Bijeljini otvorio je direktni stečaj nad imovinom bijeljinskog "Mesoprometa", te utvrdio da ovo preduzeće nema imovine, ali ima dugove i blokirane račune.

U Austriji 24 odsto preduzeća pred stečajem

BEČ - Pandemija korona virusa teško je pogodila austrijsku privredu, odnosno preduzeća kojima ponestaju rezerve sredstava, pokazuje istraživanje institucije za proveru boniteta "KSV1870".

Javno komunalno preduzeće "Sana" uspjelo da se izvuče iz problema

SANSKI MOST - Javno komunalno preduzeće "Sana" uspjelo je u proteklih pet godina, od kada je uveden stečaj u toj firmi, vratiti sva dugovanja zbog kojih je i došlo do otvaranja stečajnog postupka.

Odluka o stečaju “Žitoprometa” iduće sedmice

BIJELJINA – Odluka o pokretanju stečaja u preduzeću "Žitopromet" iz Bijeljine biće donijeta iduće sedmice, zaključeno je nakon današnjeg ročišta u Okružnom privrednom sudu u tom gradu.

Šveđani zainteresovani za kupovinu "Napco beds" u stečaju

PETROVO - Korporacija "Hilding Anders" iz Švedske izrazila je interesovanje da u opštini Petrovo kupi objekte, mašine i opremu fabrike kreveta "Napco beds", koja je prestala sa radom prošle godine i nalazi se u stečaju, a u vlasništvu je firme iz Holandije, saopšteno je iz Opštinske uprave.

"Nefa namještaj" u stečaju

BIJELJINA - Okružni privredni sud u Bijeljini donio je rješenje o otvaranju stečaja u preduzeću "Nefa namještaj", a za stečajnog upravnika imenovao Marka Krsmanovića.

Zbog tuđih dugova TOP ispaljen u stečaj

BANJALUKA - Okružni privredni sud u Banjaluci donio je rješenje kojim se otvara stečaj u Tvornici opekarskih proizvoda (TOP) Banjaluka, a koja ne radi od 2017. godine.

Firme u stečaju ostale dužne 90 miliona KM za penzije

BANJALUKA – Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (FOND PIO) RS potraživao je na kraju prošle godine 90,6 miliona KM od firmi u stečaju, a dosadašnja iskustva su pokazala da je naplata duga od ovih firmi izuzetno mala.

Najčitanije