Stečaj

Zbog tuđih dugova TOP ispaljen u stečaj

BANJALUKA - Okružni privredni sud u Banjaluci donio je rješenje kojim se otvara stečaj u Tvornici opekarskih proizvoda (TOP) Banjaluka, a koja ne radi od 2017. godine.

Firme u stečaju ostale dužne 90 miliona KM za penzije

BANJALUKA – Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (FOND PIO) RS potraživao je na kraju prošle godine 90,6 miliona KM od firmi u stečaju, a dosadašnja iskustva su pokazala da je naplata duga od ovih firmi izuzetno mala.

FBiH neophodni novi zakoni o stečaju i likvidacionom postupku

SARAJEVO - Na posljednoj sjednici Narodne Skuštine Republike Srpske usvojen je Nacrt zakona o likvidacionom postupku. Time je napravljen još jedan značajan korak prema poboljšanom, pojednostavljenom i isplativom režimu likvidacije u RS.

"Agrokomerc" definitivno ne ide u stečaj

VELIKA KLADUŠA - Preduzeće "Agrokomerc" iz Velike Kladuše definitivno ne ide u stečaj, potvrdio je svojom odlukom Općinski sud u Bihaću, nakon što mu je ovaj predmet ponovo vraćen na odlučivanje.

Britanska aviokompanija Flybmi podnijela zahtjev za stečaj

LONDON - Stotine putnika ostalo je "blokirano" nakon iznenadnog kolapsa britanske regionalne aviokompanije Flybmi, prenosi Anadolija.

Trajanje stečajnog postupka skraćeno sa 54 na 13 mjeseci

BANJALUKA - Zakon o stečaju u Republici Srpskoj, od stupanja na snagu do kraja prošle godine, donio je mnogo više od očekivanih rezultata i značajno doprinio privrednom rastu u Srpskoj, očuvanju postojećih radnih mjesta, a nerijetko i otvaranju novih.

Pala odluka o stečaju "Agrokomerca"

VELIKA KLADUŠA - Kantonalni sud USK uvažio je žalbu menadžmenta firme "Agrokomerc" iz Velike Kladuše na odluku o uvođenju stečaja u tom preduzeću i predmet vratio na ponovno odlučivanje Općinskom sudu u Bihaću.

Nakon deceniju i po došli na red za stečaj

BANJALUKA - Okružni privredni sud u Banjaluci donio je rješenje kojim se otvara stečajni postupak u Javnom preduzeću Republike Srpske za upravljanje i gazdovanje poslovnim prostorom, koje ne radi od 2003. godine.

"Unis" bez struje, stečaj na pomolu

DERVENTA - Problemi za Fabriku cijevi "Unis" iz Dervente se ređaju kao na traci, a posljednji u nizu je onaj sa strujom, koja je isključena zbog nagomilanih dugovanja. Međutim, sve i da nije, proizvodnog procesa nema jer su radnici još od prošlog ponedjeljka u štrajku.

Dobojskoj apoteci "Jovan Jovanović Zmaj" prijeti gašenje

DOBOJ - Zbog ekskluzivnog poslovnog prostora u centru Doboja nekada najuspješnijoj JZU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj" prijeti gašenje jer je njen osnivač, grad Doboj, u ugovoru koji je pripremio za strateškog partnera, apoteku iz Kozluka, predvidio njenu likvidaciju.

Najčitanije