Stejt Department

Izvještaj Stejt departmenta: Korupcija i nasilje nad novinarima u BiH ostaju nekažnjeni

BANJALUKA - Političke stranke i pripadnici organizovanog kriminala ponekad utiču na pravosuđe i na državnom i na entitetskim nivoima u politički osjetljivim slučajevima, a posebno onim koji se odnose na korupciju, stoji u najnovijem izvještaju Stejt departmenta o ljudskim pravima u BiH.

Stejt Department o stanju ljudskih prava u BiH

VAŠINGTON - Izolovani napadi na manjinske povratnike u BiH kontinuirano traju, ali generalno se ne istražuju i ne procesuiraju adekvatno, navodi se u globalnom izvještaju Stejt departmenta o ljudskim pravima.

Peking: Izvještaj Stejt Departmenta pun "ideoloških predrasuda"

PEKING - Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je izvještaj Stejt departmenta o ljudskim pravima u Kini "ispunjen ideološkim predsrasudama i neosnovanim optužbama".

Pompeo: Napadi protiv Srba na Kosovu kontinuirano traju

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo predstavio je u Stejt departmentu godišnji izvještaj o ljudskim pravima.

Svijet godišnje na oružje troši 3.000 milijardi dolara

VAŠINGTON - Od 2006. do 2016 godine svijet je na oružje trošio između 1,74 do 2,03 biliona dolara godišnje, navodi se u izvještaju američkog Stejt Departmenta.

Stejt departmenta: Potrebno locirati tijelo Kašogija

VAŠINGTON - Potrebno je locirati tijelo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija i predati ga porodici radi sahrane što je prije moguće, rekao je novinarima zamjenik portparola američkog Stejt departmenta Robert Paladino.

Stejt department o terorizmu: U BiH najveći izazovi rupe u zakonima i blage kazne

VAŠINGTON - U najnovijem izvještaju Stejt departmenta o terorizmu ističe se da je BiH nastavila da povećava svoje antiterorističke kapacitete u 2017, ali da rupe u zakonima i blage kazne ostaju najveći izazovi.

Istražujemo: Kome je sve Stejt department iz BiH i regiona uveo sankcije?

VAŠINGTON, SARAJEVO - Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, zadnji je u nizu iz BiH i s Balkana kome su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije.

SAD: Sankcije Špiriću i njegovoj porodici zbog korupcije

VAŠINGTON - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić stavljen je na "crnu listu" Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je iz Stejt Departmenta.

SAD preusmjeravaju novac za Siriju u druge prioritete

VAŠINGTON - Američka administracija odlučila je da više ne finansira projekte za stabilizaciju Sirije i najavila da će ta sredstva preusmjeriti u druge prioritete.

Najčitanije