Stejt Department

Stejt departmenta: Potrebno locirati tijelo Kašogija

VAŠINGTON - Potrebno je locirati tijelo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija i predati ga porodici radi sahrane što je prije moguće, rekao je novinarima zamjenik portparola američkog Stejt departmenta Robert Paladino.

Stejt department o terorizmu: U BiH najveći izazovi rupe u zakonima i blage kazne

VAŠINGTON - U najnovijem izvještaju Stejt departmenta o terorizmu ističe se da je BiH nastavila da povećava svoje antiterorističke kapacitete u 2017, ali da rupe u zakonima i blage kazne ostaju najveći izazovi.

Istražujemo: Kome je sve Stejt department iz BiH i regiona uveo sankcije?

VAŠINGTON, SARAJEVO - Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, zadnji je u nizu iz BiH i s Balkana kome su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije.

SAD: Sankcije Špiriću i njegovoj porodici zbog korupcije

VAŠINGTON - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić stavljen je na "crnu listu" Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je iz Stejt Departmenta.

SAD preusmjeravaju novac za Siriju u druge prioritete

VAŠINGTON - Američka administracija odlučila je da više ne finansira projekte za stabilizaciju Sirije i najavila da će ta sredstva preusmjeriti u druge prioritete.

Stevandić: Određene službe u Sarajevu dezinformisale Stejt department

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je za Srnu da bi svako ko bi Republici Srpskoj zabranio da se bori za ravnopravnost institucija, živih ili pobijenih Srba, sigurno kršio civilizacijske i demokratske norme.

Dodik: Stejt department i dalje nekritički postupa po dezinfomacijama ambasade u Sarajevu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je reakcija Stejt departmenta na odluku Narodne skupštine Srpske da van snage stavi izvještaj Vlade iz 2004. koji je bio netačan, nepotpun i usvojen pod pritiskom, potvrđuje da u Stejt departmentu i dalje nekritički postupaju po dezinfomacijama svoje ambasade u Sarajevu, i krajnje je vrijeme da se sa tom praksom prekine.

Stejt department: Odluka NSRS korak u pogrešnom pravcu

SARAJEVO - Pokušaji da se odbace ili dopune izvještaji o Srebrenici dio su širih napora da se revidiraju činjenice iz prošlih ratova, poriče istorija i politizuje tragedija - upozorio je Stejt department povodom zaključaka Narodne skupštine RS kojim odbaciju Izvještaj Komisije za Srebrenicu iz 2004. godine.

Stejt department: U BiH djeluje 21 paradžemat

BANJALUKA - Na teritoriji BiH, prema izvještaju američkog Stejt departmenta, postoji 21 paradžemat u kojem se okupljaju vehabije i pobornici radikalnog islamskog učenja, djelujući izvan okvira Islamske zajednice u BiH.

Pompeo u Stejt departmentu: Samo agresivno

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Popeo veličao je danas "suštinsku ispravnost" SAD u globalnim pitanjima, pozvavši demoralisane diplomate u Stejt departmentu da djeluju čvrsto i agresivno u promovisanju i sprovođenju spoljne politike administracije na čelu s predsjednikom Donaldom Trampom.

Najčitanije