Stipendije

Patrijarh Porfirije uručio 12 stipendija najboljim studentima

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije večeras je uručio 12 stipendija Srpske pravoslavne crkve (SPC) najboljim studentima završnih godina fakulteta koji su osnivači Univerziteta u Beogradu - Pravnog, Filozofskog, Elektrotehničkog, Medicinskog i Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta.

Dodijeljene stipendije 12. generaciji m:stipendista

Svečana dodjela stipendija, koje kompanija m:tel već 12. godinu zaredom uručuje najuspješnijim studentima elektrotehničkih fakulteta iz BiH, održana je u utorak 8. februara u Istočnom Sarajevu na Elektrotehničkom fakultetu.

Potpisani ugovori za stipendiranje 262 učenika i studenta

PRNJAVOR - Opština Prnjavor potpisala je ugovore o stipendiranju 94 učenika i 168 studenata u ovoj školskoj godini.

Uručena prva rješenja o stipendijama najboljim studentima

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je danas prva rješenja o dodjeli stipendija studentima sa područja grada.

Gradonačelnik Trebinja potpisao ugovore: Stipendije i studentima "ispod crte"

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i njegova zamjenica Slađana Skočajić potpisali su ugovore o stipendijama sa 101 trebinjskim studentom, koje će u narednoj školskoj godini dobijati od Gradske uprave.

M:tel uručio stipendije 11. generaciji studenata

Jedanaestu godinu zaredom kompanija M:tel dodijelila je stipendije istaknutim studentima elektrotehničkih fakulteta u BiH, 26. februara u Banjaluci.

Za stipendije u Banjaluci prijavljeno 455 studenata

BANJALUKA - U okviru gradskog programa stipendija u Banjaluci, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa stiglo je ukupno 455 zahtjeva.

Stipendirajući đake iz trebinjskih sela čuvaju i opstanak ognjišta

TREBINJE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je sa roditeljima djece iz ruralnih područja 142 ugovora o stipendiranju ovih učenika za tekuću školsku godinu, te je iz gradskog budžeta planirano da se izdvoji 105 hiljada maraka.

Stipendije Grada Banjaluka za 1.313 srednjoškolaca

BANJALUKA - Grad Banjaluka u školskoj 2020/2021. godine stipendiraće ukupno 1.313 učenika srednjih škola, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojen 1,1 milion KM.

U utorak konkurs: Za stipendije banjalučkim srednjoškolcima 1,6 milion KM

BANJALUKA - Grad Banjaluka će u utorak, 1. septembra, raspisati konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola, u okviru gradskog programa stipendija, vrijednog oko 1,6 milion KM.

Grad Banjaluka izdvaja 1,6 miliona KM za stipendije, uskoro konkursi

Gradska uprava Banjaluka će, u okviru gradskog programa stipendija vrijednog oko 1,6 miliona KM, početkom septembra raspisati konkurs za dodjelu učeničkih stipendija za školsku 2020/2021. godinu. Pored toga, konkurs za studente prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama biće raspisan u drugoj polovini oktobra.

Potpisani ugovori sa 50 stipendista

TREBINJE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je prvih 50 od stotinu ugovora sa studentima iz ovoga grada, za šta je Gradska uprava izdvojila 140.000 maraka.

Vlada Distrikta stipendira studente, konkurs će biti ove sedmice

Vlada Brčko distrikta BiH je na današnjoj sjednici usvojila odluku o dodjeli stipendija, a za 150 stipendija za studente drugih i viših godina iz budžeta će biti izdvojeno 300.000 maraka.

Vlada RS i grad Banjaluka stipendiraju deficitarna zanimanja

BANJALUKA, BIJELJINA - Vlada RS, kao i grad Banjaluka stipendiraju đake koji upišu neka od deficitarnih zanimanja, a direktori srednjih škola u kojima se izučavaju zanati su saglasni da su to profitabilni i izuzetno traženi poslovi na tržištu rada.

Stipendije za sve srednjoškolce prvih razreda

BERKOVIĆI - Opština Berkovići, osim studentskih, dodjeljuje i stipendije srednjoškolcima u visini od 50 maraka po đaku, s ciljem sprečavanja odlaska ove populacije u druge opštine kako bi nastavili školovanje.

Najčitanije