Stipendije

Stipendije za deficitarna zanimanja u Banjaluci

BANJALUKA - U okviru gradskog programa stipendija, vrijednog 1,6 miliona KM, grad Banjaluka će stipendirati i učenike koji se odluče da se školuju za neka od nedostajućih zanimanja, poput bravara i zidara, rekli su u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Ugovore o stipendiranju potpisala 163 studenta

ZVORNIK - U zvorničkoj Gradskoj upravi danas su ugovore o stipendiranju potpisala 163 studenta, kojima je u školskoj 2018/2019. godini odobrena stipendija u iznosu od 1.000 KM.

Studentima treba više novca: Stipendija ni za pola kirije

BANJALUKA - Za 250 maraka iznajmljujem sobu u stanu u Banjaluci, navodi u oglasu jedan stanodavac koji se nada da će se kod njega doseliti neki student, ali se studenti pitaju - kako to izvesti sa dva i po puta manjom stipendijom.

Po dvije hiljade KM za 1.000 studenta

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas konačne rang-liste stipendista koji su aplicirali na konkurse i prema kojima će biti dodijeljeno ukupno 1.000 stipendija od po 2.000 KM studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Srpskoj.

Vijećnici ispunili obećanje: Umjesto strankama, 25.000 KM daju studentima

DONJI VAKUF - Kao što su i obećali, Vijećnici Opštinskog vijeća Donji Vakuf danas su usvojili Odluku kojom 25.000 maraka, umjesto za finansiranje političkih stranaka, daju za studentske stipendije.

Stipendije za 168 studenata

BRATUNAC - Opština Bratunac objavila je danas rezultate konkursa i konačnu rang-listu sa imenima 168 redovnih studenata državnih fakulteta iz ove lokalne zajednice sa kojima će načelnik opštine Nedeljko Mlađenović uskoro potpisati ugovore o stipendiranju za akademsku 2018/19.godinu.

Uplaćena druga rata stipendije za učenike, za studente u martu

BANJALUKA - Za 1.236 srednjoškolaca koje Banjaluka stipendira uplaćena je i druga rata stipendije za tekuću školsku godinu, u okviru programa stipendiranja koji je vrijedan 1,5 miliona KM.

Umjesto u stranačkoj kasi, novac u džepovima studenata

DONJI VAKUF - Svi redovni studenti iz Donjeg Vakufa koji zadovolje propisane kriterijume trebalo bi da za ovu akademsku godinu dobiju stipendije zahvaljujući ni manje ni više nego - lokalnim vijećnicima.

Rusija stipendira studente iz BiH na univerzitetu u Voronježu

BIJELJINA - Ruski državni agrarni univerzitet "Car Petar Prvi" iz Voronježa uputio je javni poziv za prijavu na konkurs za upis osnovnih, master i doktorskih studija u okviru budžetskih mjesta predviđenih za državljane BiH, koji je otvoren do 5. marta, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Radojičić uručio rješenja o stipendiranju studenata

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, uručio je danas prva rješenja o stipendiranju za studenate na visokoškolskim ustanovama, koji su ostvarili pravo na stipendiju iz gradskog budžeta.

Najčitanije