Stjepan Mesić

Mesić o izjavama Grabar-Kitarović: Gdje god ode, ona kasnije daje demantije

SARAJEVO - Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić komentarišući izjavu predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović da je "BiH zemlja kojom je zavladao militantni islam" istakao da ona "gdje god ode kasnije daje demantije za ono što se prenese".

Mesić u Prištini pozvao NATO i SAD da pomognu BiH

PRIŠTINA - Centralnoj manifestaciji u Prištini u povodu 20. godišnjice dolaska NATO-a na Kosovo, prisustvovao je bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić. On je tokom obraćanja govorio o budućnosti Kosova ali i regije.

Pogledajte predizborni spot u kojem Stjepan Mesić podržava Pupovca

ZAGREB - Javnim licima koja su proteklih dana podržala listu Samostalne demokratske srpske stranke na predstojećim izborima za EVropski parlament u utorak se pridružio i bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Nakon obostranih predomišljanja Mesić ipak počasni građanin Sarajeva

SARAJEVO - Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u februaru prošle godine odbio je da primi nagradu Počasni građanin Sarajeva. Ipak, godinu i dva mjeseca poslije, Mesić se predomislio pa je danas u sarajevskoj Vijećnici pruzeo svečano priznanje.

Mesić razmišlja o kandidaturi za predsjednika Hrvatske

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, koji je na toj funkciji proveo deset godina kaže da razmišlja o trećoj kandidaturi za predsjednika Republike.

Mesić: Oni koji žele oteti dio Kosova ili BiH žive u velikoj zabludi

BAKU - Svi oni koji danas žele oteti dio Kosova ili BiH žive u velikoj zabludi, izjavio je u Bakuu bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, javlja izvještač Fene iz glavnog grada Azerbejdžana.

Mesić: Rekao sam Genšeru "i Srbija će se kupati u krvi"

PRAG - Opasno je ako ne uspijemo da zaustavimo profašističko divljanje i pokušaje da se revidira istorija, kaže Stjepan Mesić u serijalu RSE "100 godina Jugoslavije".

Mesić: Stara fotografija, nije znak podrške Džaki i Šaćiriju

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je fotografija na kojoj on ukrštenim šakama pokazuje "albanskog orla" stara, te da ta slika nije nastala kao znak podrške fudbalerima iz reprezentacije Švajcarske.

Mesić i Gotovina sklopili albanskog orla

Provokacijama sklapanjem ruku u simbol "albanskog orla" pridružili su se i bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić i Ante Gotovina.

Mesić: Razmišljam da se kandidujem protiv Grabar Kitarović

SARAJEVO - Nekadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić nije isključio mogućnost da će se ponovo kandidovati za predsjednika Hrvatske, a govoreći o odnosima u regionu, posebno je komentarisao politiku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, između ostalog, i u kontekstu Kosova, te ocijenio da je "to retrogradna politika koja pokušava stvari da vrati natrag...".

Najčitanije