Sto

Poklon Zdravka Čolića damama za 8. mart - poslušajte pjesmu "Sto dukata"

Zdravko Čolić je danas, 8. marta, na Međunarodni dan žena, objavio svoju novu pjesmu koja nosi naziv "Sto dukata". Tekst je radio Miloš Smiljanić Žuća, muziku Saša Matić, dok je za aranžam bio zadužen Nikšta Bratoš.

Sto iz Kremlja o kojem se više priča nego o onima koji su sjedili za njim

Bijeli sto, dugačak šest metara za kojim ruski predsjednik Vladimir Putin ovog mjeseca prima strane lidere, napravljen je u Italiji, od strane male porodične firme. Oni su opremili i desetine drugih prostorija u Kremlju. Kažu da bi izrada takvog stola danas koštala oko 100.000 evra.

Na NUBL održan okrugli sto sa Ruskim državnim pedagoškim univerzitetom

BANJALUKA - Nezavisni univerzitet Banja Luka (NUBL) u saradnji sa Ruskim državnim pedagoškim univerzitetom i.m. A.I. Gercena, organizovali su online okrugli sto na temu "Aktuelna pitanja obrazovanja i podrške licima sa smetnjama u razvoju u Rusiji i Republici Srpskoj".

Nagradna igra: Leogres poklanja klubski sto

Italijanski dizajn je danas prepoznatljiv širom svijeta i visoko se kotira u svijetu mode i dizajna, u oblasti arhitekture, te uređenja enterijera.

Pjevao i gazio po stolu punom hrane: Džiboni se oglasio nakon skandala

Hrvatski muzičar Zlatan Stipišić Džiboni oglasio se nakon kritika upućenih na njegov račun kada je u javnost isplivala fotografija na kojoj se vidi kako pjevač gazi po stolu punom hrane dok pjeva.

Evo kako pravilno da postavite sto

Tokom dana slava i praznika koji nas očekuju, svako domaćinstvo bi trebalo da zna par savjeta kako pravilno da pripreme sto za svečani obrok.

Obilježavaju 100 godina od rođenja Miroslava Čangalovića

Srpsko narodno pozorište, u saradnji sa Maticom srpskom i Zavičajnim udruženjem "Glamočko kolo" iz Novog Sada i Banjaluke od 8. do 11. septembra organizuju manifestaciju "Dani Miroslava Čangalovića", kojom će biti obilježeno i 100 godina od rođenja ovog najpoznatijeg operskog pjevača sa ovih prostora, a koji je rođen u Glamoču.

Vijenac: Neodoljiva dekoracija od grančica bora i svijeća

Početak decembra je uvod u praznično vrijeme koje je teško zamisliti bez ukrasa. Upravo su vijenci ukrasni aranžmani koji u domovima mogu biti tokom cijele godine, ali najviše se vežu upravo za novogodišnje praznike.

STO bira nasljednika generalnog direktora Roberta Azeveda

ŽENEVA/BRISEL - Svjetska trgovinska organizacija (STO) pokrenula je postupak za izbor novog generalnog direktora, koji će zamijeniti Brazilca Roberta Azeveda, koji sa te funkcije odlazi početkom avgusta godinu dana prije zvaničnog isteka mandata.

Četiri generacije na proslavi: Vijek dočekao okružen najmilijima

TREBINJE - Stogodišnjak Milan Milivojević, iz sela Dolovi u Berkovićima, najstariji je stanovnik ove opštine, a možda i Trebinja, gdje već 16 godina živi sa sinom Savom i njegovom porodicom, ali ga, kako reče na proslavi 100. rođendana, paze sva djeca jednako.

Kina traži od STO dozvolu da uvede sankcije SAD-u

ŽENEVA - Kina je zatražila danas od Svetske trgovinske organizacije (STO) dozvolu za uvođenje uzvratnih sankcija protiv SAD-a, u vrijednosti 2,4 milijarde dolara, zbog, kako je saopšteno, nepoštovanja presude STO vezane za tarifni spor koji datira još iz vremena bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame.

Djeca do 18 godina treba da imaju besplatno liječenje

BANJALUKA - Sva djeca do 18 godina u RS treba da imaju pravo na bezuslovnu zdravstvenu zaštitu, jer je to prije svega u skladu sa Konvencijom o zaštiti prava djece UN-a koja se direktno primjenjuje u BiH, te sva djeca moraju imati jednako pravo na zdravstvenu zaštitu bez obzira na godine.

Zvaničnici: Zemlje G20 pristale na reformu STO

BUENOS AJRES - Zemlje članice G20 pristale su da se posvete reformi Svjetske trgovinske organizacije u preliminarnom nacrtu saopštenja, koje bi trebalo da bude objavljeno kasnije danas, na kraju dvodnevnog samita u Buenos Ajresu, saopštili su evropski zvaničnici.

Kina uvodi trgovinske sankcije Americi?

ŽENEVA -- Kina će zatražiti od Svjetske trgovinske organizacije (STO) dozvolu da uvede trgovinske sankcije SAD-u jer Vašington, kako kažu kineske vlasti, nije ispoštovao presudu donijetu u sporu o američkim antidamping carinama na kineske proizvode, javlja Rojters pozivajući se na dnevni red utvrđen za sjednicu STO iduće nedjelje.

Tramp prijeti izlaskom SAD iz Svjetske trgovinske organizacije

VAŠINGTON - Ukoliko se STO ne dovede u red , ne prestane da vrši pritisak i donosi presude protiv SAD, moguć je izlazak iz te organizacije, kaže predsjednik SAD Donald Tramp.

Najčitanije