Stoka

Misterija traje decenijama: Mrtvu stoku nalaze bez kapi krvi i polnih organa

Nešto se čudno događa u američkom istočnom Oregonu - već četiri decenije farmeri pronalaze svoju stoku mrtvu, no uzrok nije prirodna smrt već nešto puno bizarnije.

Uz Savu kod Domaljevca i Šamca uzgajaće stoku na ekološki način

ŠAMAC - Pašnjaci na kojima će stoka biti uzgajana na ekološki održiv način uskoro će biti završeni u okruženju močvara uz rijeku Savu kod Domaljevca i Šamca, kazali su u Društvu za istraživanje i zaštitu biodiverziteta (DIZB).

Da bi nahranili stoku moraju kositi skijašku stazu

Ekstremne vrućine i drugi ovogodišnji toplotni talas koji je zahvatio zapadnu Evropu, ponovo je najviše do izražaja došao u Francuskoj. Prije samo dvadesetak dana, ogromna je šteta načinjena u vinogradima na jugu Francuske gdje je još uvijek zeleno grožđe na vinovoj lozi izgledalo kao da je spaljeno pomoću bacača plamena.

Oteo stoku pa tražio novac

ISTOČNO SARAJEVO - Policija sa Sokoca vratila je vlasniku 18 grla sitne stoke koju je u svoj pomoćni objekat zatvorio šezdesetsedmogodišnjak čiji su inicijali S.N, uslovivši njeno puštanje isplatom određene sume novca.

Seljaci prodaju stoku da bi mogli da preregistruju oružje

KURŠUMLIJA - Mještani kuršumlijskih sela revoltirani su zbog obaveze zamjene oružanih listova novim biometrijskim, jer im je, kakao navode, skupo i nemaju sredstava da to plate.

Šarović: Prioritet nulti popis stoke

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas da je sprovođenje takozvanog nultog popisa stoke prioritet za BiH kada je riječ o dostizanju standarda za izvoz crvenog mesa iz BiH ne samo u EU, nego i Rusiju i ostatak svijeta.

Kišno ljeto skratilo otkose, farmeri u strahu zbog manje količine sijena

BANJALUKA, SARAJEVO - Ovogodišnje kišno ljeto skratilo je otkos trave pa su farmeri u strahu kako će prehraniti stoku predstojeće zime, budući da su količine prikupljenog sijena upola smanjene.

Traži da na robiju zajedno sa njim ide i njegova stoka

Poljoprivrednik Bojan Radovanović (37), iz Novog Sela nadomak Kuršumlije, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog više saobraćajnih prekršaja i vožnje neregistrovane traktorske prikolice, uputio je pismo nadležnima u prokupačkom Okružnom zatvoru od kojih traži da mu omoguće da za vrijeme izdržavanja kazne stoku koju posjeduje smjesti u zatvorsku ekonomiju.

SAD prati Evropu, evo kako se sada uzgaja stoka

U SAD je počelo uvođenje vještačke inteligencije u uzgajanju stoke "Pametnog pomoćnika na farmi krava", poslije nekoliko godina sprovođenja ovog projekta u Evropi.

Pljušte prekršajni nalozi Zmaju od Šipova

ŠIPOVO - Iliji Grahovcu iz Šipova, rijaliti učesniku poznatom kao Zmaj od Šipova, pored kazni od strane opštinske ispekcije, policija je za oko mjesec dana izdala pet prekršajnih naloga zbog ostavljanja stoke na putu ili uz put bez nadzora, saznaju "Nezavisne".

Najčitanije