Stoka

Oteo stoku pa tražio novac

ISTOČNO SARAJEVO - Policija sa Sokoca vratila je vlasniku 18 grla sitne stoke koju je u svoj pomoćni objekat zatvorio šezdesetsedmogodišnjak čiji su inicijali S.N, uslovivši njeno puštanje isplatom određene sume novca.

Seljaci prodaju stoku da bi mogli da preregistruju oružje

KURŠUMLIJA - Mještani kuršumlijskih sela revoltirani su zbog obaveze zamjene oružanih listova novim biometrijskim, jer im je, kakao navode, skupo i nemaju sredstava da to plate.

Šarović: Prioritet nulti popis stoke

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas da je sprovođenje takozvanog nultog popisa stoke prioritet za BiH kada je riječ o dostizanju standarda za izvoz crvenog mesa iz BiH ne samo u EU, nego i Rusiju i ostatak svijeta.

Kišno ljeto skratilo otkose, farmeri u strahu zbog manje količine sijena

BANJALUKA, SARAJEVO - Ovogodišnje kišno ljeto skratilo je otkos trave pa su farmeri u strahu kako će prehraniti stoku predstojeće zime, budući da su količine prikupljenog sijena upola smanjene.

Traži da na robiju zajedno sa njim ide i njegova stoka

Poljoprivrednik Bojan Radovanović (37), iz Novog Sela nadomak Kuršumlije, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog više saobraćajnih prekršaja i vožnje neregistrovane traktorske prikolice, uputio je pismo nadležnima u prokupačkom Okružnom zatvoru od kojih traži da mu omoguće da za vrijeme izdržavanja kazne stoku koju posjeduje smjesti u zatvorsku ekonomiju.

SAD prati Evropu, evo kako se sada uzgaja stoka

U SAD je počelo uvođenje vještačke inteligencije u uzgajanju stoke "Pametnog pomoćnika na farmi krava", poslije nekoliko godina sprovođenja ovog projekta u Evropi.

Pljušte prekršajni nalozi Zmaju od Šipova

ŠIPOVO - Iliji Grahovcu iz Šipova, rijaliti učesniku poznatom kao Zmaj od Šipova, pored kazni od strane opštinske ispekcije, policija je za oko mjesec dana izdala pet prekršajnih naloga zbog ostavljanja stoke na putu ili uz put bez nadzora, saznaju "Nezavisne".

Zmajeva stoka teroriše Šipovo

ŠIPOVO - Neobična i bizarna situacija odvija se na ulicama Šipova, gdje se krdo krava, bikova, ali i konja opušteno kreće glavnim ulicama ove opštine, pokušavajući da se domogne bilo kakve hrane te građane dovodi u opasnost.

Krađa stoke u Doboju dobila epilog u Modriči: Kupio ukradenu ovcu pa mu uginula

DOBOJ, MODRIČA - Krađa dva grla sitne stoke u Doboju dobila je epilog u Modriči, jer je u tom gradu jedan mještanin kupio ukradene ovna i ovcu, koja mu je ubrzo uginula.

Stočari u RS prinuđeni da smanjuju broj grla: Manjak hrane pustoši stočni fond

BANJALUKA, BIJELJINA - Broj grla će morati smanjivati čak i oni koji stoku drže za vlastite potrebe, a stočare širom RS suša je prinudila da zbog nedostatka hrane, redukuju stočni fond, što će se posebno osjetiti od početka naredne godine kad se zalihe još smanje.

Najčitanije