Stražilovo

"Brankovo kolo": Dobitnici "Stražilova" potvrdili se pred publikom

SREMSKI KARLOVCI - Na jubilarnom 50. "Brankovom kolu" juče su predstavljene njihove dvije nove knjige ovjenčane nagradom "Stražilovo", koja je u subotu svečano uručena na Stražilovu kod spomenika Branku.

Nagrada "Stražilovo" ravnopravno za tri pjesnika

SREMSKI KARLOVCI - Ovogodišnja nagrada "Stražilovo" za najbolje pjesničke knjige objavljene u "Brankovom kolu" ravnopravno je pripala Zdenki Valent Belić iz Novog Sada, Marku Milovanoviću Marunu iz Srebrenice i Milanu Gromoviću iz Čačka. Ovu odluku danas u Sremskim Karlovcima jednoglasno je donio žiri Brankovog kola u sastavu: Nenad Grujičić, Ivan Lalović i Rastko Lončar.

Kristivoje Ilić i četiri pjesnikinje laureati nagrade "Stražilovo"

SREMSKI KARLOVCI - Milica Milenković, Nataša Bundalo-Mikić, Suzana Rudić i Aleksandra Batinić mlade su poetese i ovogodišnje dobitnice nagrade "Stražilovo", koju za nove pjesničke knjige od 1973. godine dodjeljuje "Brankovo kolo", dok je poznati pjesnik Kristivoje Ilić prvi dobitnik istoimene nagrade za cjelokupan opus.

"Stražilovo" u rukama Markova, Stojićeve i Plaovićeve

SREMSKI KARLOVCI - Perica Markov, Ivana Stojić, Irena Plaović i Miloš Puđa četiri su laureata ovogodišnje nagrade "Stražilovo", koja se za pjesničke knjige dodjeljuje još od daleke 1973. godine, saopštio je danas žiri "Brankovog kola", na završnoj sjednici održanoj u Sremskim Karlovcima.

Najčitanije