Stranci

Tegeltija: Biće definisano sa kakvim testom se može ući u BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da će odluka o otvaranju granica za sve strane državljane biti donesena na narednoj sjednici Savjeta ministara i da će biti vrlo precizno definisano sa kakvim testovima se može ući u BiH.

Nije precizirano koji test treba strancima pri ulasku u BiH

Stranci koje žele ući u BiH, osim državljanja Hrvatske, Srbije i Crne Gore, moraju imati negativan test na virus korona, ne stariji od 48 sata od trenutka ulaska u državu. Međutim, Vijeće ministara BiH nije preciziralo vrstu testa koja je potrebna za prelazak granice, tako da u obzir dolaze i PCR i serološki uz uslov da su negativni.

Tiodorović: Srbija uvodi PCR test i izolaciju za strance

BEOGRAD - Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se planira uvođenje obaveznog PCR testa i izolacija od 14 dana za strance koji dolaze u Srbiju.

Objavljena posebna pravila za ulazak stranaca u Hrvatsku

ZAGREB - Hrvatska je otvorila granice za svoje državljane, a stranci mogu da uđu pod određenim uslovima i na granici moraju dokumentacijom da dokažu svrhu svog boravka.

Definisana procedura dolaska stranaca u RS zbog poslovnih obaveza

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je danas definisana jasna procedura u vezi s ulaskom stranih državljana u RS zbog poslovnih obaveza kojom je predviđeno izdavanje rješenja od nadležne inspekcije.

Crna Gora zatvorila granice za strance

PODGORICA - U cilju zaštite od virusa korona Crna Gora je večeras uvela nove privremene mjere, koje, između ostalog, podrazumijevaju zatvaranje granica za strance i obaveznu samoizolaciju za putnike iz inostranstva.

Za 955 stranaca nije dozvoljen ulazak u BiH

Granična policija BiH registrovala je u prvoj polovini ove godine 955 stranaca kojima nije dozvoljen ulazak u zemlju na osnovu Zakona o strancima, što je u poređenju sa istim periodom lani povećanje za 348 lica ili 57,33 odsto, rečeno je Srni u Graničnoj policiji.

U BiH posao traži 460 stranaca: Etiopljani, Sirijci, Egipćani, Rusi na biroima zapošljavanja

SARAJEVO - Uz 423.000 nezaposlenih bh. građana, na biroe za zapošljavanje u našoj zemlji prijavljeno je i više do 460 stranih državljana, podaci su kantonalnih i entitetskih službi.

Zemlje koje strancima daju najviše plate

Stranci koji se sele u drugu zemlju radi posla, zarade prosječno dodatnih 21.000 dolara godišnje plate, prema istraživanju Expat Explorera 2018 koju je sproveo HSBC, gdje je anketirano 22.318 raseljenih osoba širom svijeta.

Šta se strancima najviše sviđa u Beogradu?

Stranim turistima koji su protekle godine odlučili da posjete glavni grad Srbije najviše su se dopale turističke atrakcije, gastronomska usluga, parkovi, noćni život, ljubaznost i gostroprimljivost domaćina, a zadovoljni su i smještajem i uslugom.

Najčitanije