Stranke

Ujedinjenje ljevice počelo u Tuzli

TUZLA- Na zajedničkoj press konferenciji gradskih organizacija Socijaldemokrata BiH i Demokratske fronte, danas je najavljen zajednički nastup ove dvije stranke na lokalnim izborima 2020.

Kojim strankama je CIK BiH zabranio kandidovanje na izborima

SARAJEVO - Zbog kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) danas je izrekla administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima za 13 političkih stranaka.

Nova stranka u BiH: Osnivanje Socijaldemokrata 7. septembra

TUZLA - U Tuzli će 7. septembra biti formirana nova politička stranka pod nazivom Socijaldemokrati BiH, koju osnivaju bivši članovi Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Inicijativnog odbora.

Opozicione stranke će tražiti da se ukine zabrana dolaska građana na trg

BANJALUKA - Predstavnici PDP-a i SDS-a će na sutrašnjem mirnom okupljanju građana u Parku Mladen Stojanović u 19.30 časova tražiti da se ukine zabrana dolaska građana na glavni gradski trg koji protestvuju zbog ubistva Davida Dragičevića, te da se prestane sprečavanje prava građana na mirno okupljanje u parku pored Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Dodik: Vladajuće stranke u RS postigle sporazum o zajedničkom djelovanju

PRIJEDOR - Šest političkih stranaka koje čine vlast u Republici Srpskoj postigle su danas sporazum o zajedničkom djelovanju do 2022. godine, izjavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Stranke u BiH iz budžeta dobile više od 260 miliona KM

SARAJEVO - Najviše sredstava za finansiranje stranaka izdvajaju eniteti, Federacija BiH za te namjene izdvojila je čak 3.799.999 KM, a Republika Srpska 3.180.000 KM

Ove godine iz budžeta za političke stranke 4,5 miliona evra

PODGORICA - Parlamentarne stranke u Crnoj Gori ove godine će iz državnog budžeta dobiti 4,5 miliona evra, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva finansija.

Donji Vakuf novac namijenjen političkim strankama preusmjerava na studente

​DONJI VAKUF – Na sjednici Opštinskog vijeća Donjeg Vakufa raspravljano je da se sredstva namjenjena za finansiranje političkih stranaka preusmjere na stipendiranje studenata.

Stranke sjedaju za sto: Mogući razgovori u vezi s formiranjem vlasti

SARAJEVO - U SNSD-u i SDA uvjeravaju da su u narednim danima mogući razgovori u vezi s formiranjem vlasti.

Počeo sastanak premijera sa predstavnicima političkih partija

BANJALUKA - U Banjaluci je počeo radno-konsultativni sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima političkih stranaka čiji su članovi imenovani u novi saziv Vlade.

Najčitanije