Strategija

Kasipović: Revidiranu strategiju treba usvojiti odmah

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je Srni da je revidirana strategija za procesuiranje predmeta ratnih zločina već usaglašena i da je treba odmah usvojiti jer je ona neophodna BiH.

Vučić: Zašto smeta očuvanje RS

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je Srbija u svojoj Strategiji nacionalne bezbjednosti navela da je njen posao da čuva Republiku Srpsku i pomogne njenom očuvanju u okviru BiH, te upitao šta tu smeta predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću.

Stevandić: Izuzetno značajna strategija nacionalne bezbjednosti

BANJALUKA - Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić smatra da je za zaštitu srpskih nacionalnih interesa izuzetno značajno što je Srbija utvrdila Prijedlog strategije nacionalne bezbjednosti.

Nije odobrena strategija zapošljavanja u FBiH

SARAJEVO - Strategija zapošljavanja u FBiH za period 2018-2021. godina, koju je u parlamentarnu proceduru uputila Vlada FBiH, nije dobila većinu glasova na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Za povećanje plata u zdravstvu potrebno 5,3 miliona KM

BANJALUKA - Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, izjavio je da je Vlada danas usvojila zaključak kojim je ovlašten da sa reprezentativnim sindikatima iz oblasti zdravstva potpiše odluku kojom se cijena rada povećava sa 135 na 145 KM.

Problem što nije usvojena Strategija za procesuiranje ratnih zločina

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović istakao je danas da je ozbiljan problem što nije usvojena inovirana Strategija za procesuiranje ratnih zločina, koja je u potpunosti usaglašena između partnera u BiH, odnosno entiteta, naroda i predstavnika različitih institucija, ali i sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Napravite prva četiri koraka ka kvalitetnom istraživanju tržišta

​Istraživanja pokazuju da su današnji korisnici mnogo više okrenuti modernim medjima i internetu za svoja privatna istraživanja određenih proizvoda.

Forum u Budvi: Gasovod i autoput projekti za budućnost

BUDVA - Izgradnja jadransko-jonskog gasovoda i završetak jadransko-jonskog autoputa su dva kapitalna projekta koja mogu povezati cijeli jadransko-jonski region, poručeno je na dvodnevnom 4. forumu Strategije EU za jadransko-jonski region (EUSAIR), koji se održava u Budvi.

Objavljena Strategija Francuske za zapadni Balkan

SKOPLJE - Francuska ambasada u Sjevernoj Makedoniji objavila je danas, Strategiju te zemlje za zapadni Balkan, donijetu na zahtjev francuskog predsjednika Emanuela Makrona, s ciljem da se približi približi zemljama regiona i da dopuni i, kako se navodi, podrži aktivnosti EU za njihovo približavanje Evropi.

Kad država izmakne leđa, tržište ne prašta

BANJALUKA - Privatni biznis na zdravim temeljima treba razvijati odvojeno od politike i bez oslonca na javni budžet jer će podrška jednom sigurno prestati, a tržište to neće oprostiti.

Najčitanije