Strazbur

"Nezavisne" saznaju: Strazbur dao ultimatum bh. vlastima

STRAZBUR - Zamjenici ministara u Komitetu ministara Savjeta Evrope zatražili su danas od BiH da do 1. septembra pokaže na koji način misle implementirati odluku Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci".

Bosnić 10 mjeseci čeka odgovor iz Strazbura

STRAZBUR, SARAJEVO - Iz Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu još nema nikakve povratne informacije na žalbu koju je prije više od deset mjeseci uputila odbrana Huseina Bilala Bosnića, bivšeg vehabijskog lidera iz Bužima, a kojeg je Sud BiH pravosnažno osudio na sedam godina robije zbog podsticanja na terorizam.

Pet osoba stradalo u požaru u Strazburu

STRAZBUR - Pet osoba je stradalo u požaru koji je izbio u jednoj zgradi u Strazburu, na sjeveroistoku Francuske.

Sud u Strazburu oslobodio Španiju odgovornosti zbog odbijanja migranata

Evropski sud za ljudska prava danas je oslobodio Španiju odgovornosti iako je naložila "neposredni povratak" dva migranta.

Vlade kantona ignorišu presude Suda u Strazburu

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina, tačnije vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i Srednjobosanskog kantona (SBK) oglušile su se o još jednu presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu i u roku koji im je ostavljen nisu isplatile potraživanja stara i više od 10 godina.

Slovenija i Hrvatska pred sudom u Strazburu

STRAZUBUR - Veliko vijeće Evropskog suda za ljudska prava razmatralo je danas tužbu Slovenije protiv Hrvatske povodom sporova pred hrvatskim sudovima koje je pokrenula slovenačka "Ljubljanska banka" radi naplate dugova od hrvatskih komapnija nastalih prije raspada SFRJ.

BiH ipak dobija delegaciju za Strazbur?

​SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina dobila je još jednu šansu kada je u pitanju imenovanje delegacije BiH u Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope, a da li će na kraju BiH dobiti svoje predstavnike u toj instituciji, zavisi isključivo od predstojećeg sastanka SNSD - SDA - HDZ, koji bi trebalo da bude održan ove sedmice.

Komšić: BiH mora provesti sve presude iz Strazbura

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina u okviru svojih nastojanja za priključenje Evropskoj uniji mora u narednom periodu ispuniti sve obaveze koje su propisane evropskom pravom, kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Protiv BiH godišnje više od 800 tužbi u Strazburu

BANJALUKA, STRAZBUR - Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu se, na godišnjem nivou, protiv BiH podnese od 800 do 1.000 tužbi.

BiH više nema predstavnika u Strazburu

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako se često može čuti da je Bosna i Hercegovina na pragu dobijanja kandidatskog statusa, sigurno je da će prije toga ostati bez delegacije u jednoj od najznačajnijih institucija čiji je punopravni član - u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Najčitanije