Stričići

Crkva brvnara 117 godina čuva tajnu buntovnika sa Zmijanja

...sad ovo, pazi dobro. Ja hoću da se ženim. I to ovako: da se ja i ti vjenčamo tamo u Jošavci kod onog tvog popa. Za to ne treba niko da zna. Ja ću izvaditi od svog popa vjenčanicu, pa ću tamo doći da se u najvećoj tišini vjenčamo. Ja neću ni oca zvati, ni brata - nikog! Onda ću te poljubiti kao svoju ženicu i ostaviti kod majke, a ja ću nastaviti školu. I još za dvije godine sam svoj čovjek.

Zvaničnici položili vijence na spomenik palim borcima u Stričićima

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić položili su danas vijence na spomenik palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Stričićima kod Banjaluke, u okviru manifestacije "Kočićev zbor".

U rodnoj kući Petra Kočića u petak otvaranje izložbe

U rodnoj kući Petra Kočića u Stričićima kod Banjaluke u petak će biti otvorena izložba, na kojoj će biti prikazani život i djelo ovog poznatog srpskog pisca.

Bik Žujica ponovo pobijedio na Kočićevom zboru

STRIČIĆI - Bik Žujica, vlasnika Ante Tubića iz Mrkonjić Grada, pobjednik je ovogodišnje koride na 54. Kočićevom zboru u teškoj kategoriji i dobitnik nagrade “Jablan”.

Dodik i Vulin zapjevali na Manjači

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije su zapjevali pod šatorom na zboru u Stričićima na Manjači.

U Stričićima počela centralna manifestacija Kočićevog zbora

​STRIČIĆI - U Stričićima na Manjači, rodnom mjestu narodnog tribuna Petra Kočića, danas je počela centralna manifestacija 54. Kočićevog zbora.

U Stričićima pola metra snijega

BANJALUKA - Gradska Zimska služba je, iako se snijeg polako topi, nastavila i danas sa čišćenjem u višim gradskim područjima, dok su saobraćajnice prvog i drugog prioriteta očišćene.

Počela centralna manifestacija u Stričićima

STRIČIĆI - Centralna manifestacija 53. "Kočićevog zbora" počela je danas u Stričićima kod Banjaluke služenjem parastosa Petru Kočiću u Crkvi Uspenija Presvete Bogorodice na Klisini i polaganjem vijenaca na spomenik za 44 poginula borca Vojske Republike Srpske u proteklom ratu.

Najezda insekata na Manjači: Džinovski skakavci pustoše bašte i livade

BANJALUKA - Džinovski skakavci zadali su ogromne brige mještanima banjalučke mjesne zajednice Stričići, jer im uništavaju i bašte i livade.

Četiri nova stajališta na liniji za Stričiće

BANJALUKA - Trasa linije prigradskog prevoza za Stričiće biće korigovana od ponedjeljka, kada će u zaseoku Božići biti postavljena nova četiri stajališta i to Božići, Gatarići, Sladojevići i Dubica.

Najčitanije