Strijela

Ubijeni u Norveškoj nisu nastradali od luka i strijele

OSLO - Pet osoba ubijenih u malom norveškom gradu prošle nedjelje izbodeno je na smrt, ali nisu pogođeni lukom i strijelama, kako se prvobitno smatralo, saopštila je danas policija.

Danac priznao pet ubistava lukom i strijelom, sud odlučuje o pritvoru

OSLO - Norveški sud će danas odlučiti koliko dugo će Danac koji je priznao da je ubio pet ljudi sa lukom i strijelom biti zadržan u pritvoru, saopštila je policija.

Napad lukom i strijelom u Norveškoj teroristički čin?

OSLO - Norveška bezbjednosna agencija PST saopštila je danas da je vrlo vjerovatno riječ o terorističkom činu u slučaju napad lukom i strijelom u kojem je Danac koji je prešao u islam ubio pet osoba, teroristički čin.

Policija: Napadač u Norveškoj prihvatio islam

OSLO - Državljanin Danske, uhapšen pod sumnjom da je ubio pet osoba lukom i strijelom i drugim oružjem u norveškom gradu Kongsberg, prešao je ranije u islam, a policija je već bila zabrinuta zbog znakove njegove radikalizacije, saopštio je danas regionalni načelnik policije, Ole Bredvurd Severud.

CF-105 Avro Arrow - legenda o kanadskoj strijeli

Kanadski lovac presretač CF-105 Avro Arrow, iz 50.-ih godina prošlog vijeka, iako nikada nije ušao u punu operativnu upotrrbu kanadskog vazduhoplovstva (Royal Canadian Air Force- RCAF) ostao je u kolektivnoj svijestii Kanađana kao najbolji i najmoćniji borbeni avion svoga vremena i simbol kanadske industrijske moći i nacionalnog ponosa.

Rusi napravili novo lako oklopno vozilo

Ruska Vojno-industrijska kompanija napravila je novo lako oklopno vozilo "Strijela", objavila je televizija Zvezda.

Pojavio se snimak obaranja američke bespilotne letjelice na Kosmetu

Američka bespilotna letjelica MQ-1 predator (evidencijski broj 95-3019) oborena je prilikom izviđanja pozicija Vojske Jugoslavije u rejonu Uroševca 13. maja 1999. godine.

Zarobljen u ledu: Ostaci nađeni nakon otapanja glečera u Norveškoj

Arheolozi su otkrili gvozdeni vrh strijele u glečeru Jotunheim.

Profesorica banjalučke Gimnazije učila đake da gađaju strijelom, pogodili auto

BANJALUKA - Profesorici banjalučke Gimnazije M.M. biće izrečena kaznena mjera jer je dozvolila unošenje profesionalnog luka i strijele u školu, kao i korištenje istih, nakon čega je jedan učenik, promašivši metu u školskom dvorištu, pogodio i oštetio automobil na ulici, potvrdila je za "Nezavisne" Vita Malešević, direktorica Gimnazije u Banjaluci.

Najčitanije