Strip

Meril Strip u kućnoj haljini i martinijem postala hit na internetu

Meril Strip zvijezda filma "Đavo nosi Pradu" postala je nova omiljena osoba na internetu sa svojim snimkom kako proslavlja 90. rođendan najpoznatijeg brodvejskog kompozitora Stivena Sondhajma tokom socijalnog distanciranja.

"Filmoteka" posvećana glumici Meril Strip

Kinoteka Republike Srpske organizovaće od sutra dvodnevnu "Filmoteku" posvećenu jednoj od najpriznatijih glumica holivudskog i svjetskog filma - Meril Strip.

Bosna i Hercegovina kroz strip

Mislim da ljudi širom svijeta imaju potrebu da iskažu svoja osjećanja na različite načine. Mnogi to rade kroz razgovor, sport, šetnju, a umjetnici uz pomoć crteža, poezije ili trećeg vida izražavanja. Ja ne odstupam od većine.

Meril Strip: Pravila sam se da sam mrtva dok su me tukli

Ona je jedna od najpoznatijih dama u svijetu umetnosti. Glumica, oskarovka, dobitnica brojnih nagrada, Meril Strip, nikada u životu nije imala dlake na jeziku. Iako je dugo osmehom skrivala tugu koju sa sobom nosi, tek prije nekoliko godina odlučila je da progovori o patnjama koje je preživjela.

Trebinjski voditelj hiljadama stripova napunio ormare

Darko Kurtović, voditelj Radio Trebinja, po mnogima je jedan od najzanimljivijih likova u Trebinju, jer je momak sa ogromnim brojem nagrada iz dramskog amaterizma, najpopularniji dječji zabavljač i vrsni poznavalac svijeta filma i muzike, ali i kolekcionar stripova, kojih ima nekoliko hiljada različitih vrsta i izdanja.

Velika zlatna medalja Hercegnovskom strip festivalu

HERCEG NOVI - Hercegnovski strip festival /HSF/ nagrađen je Velikom zlatnom medaljom za vrhunski kvalitet manifestacije na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, a njegovi predstavnici ovog vikenda nastupiće na festivalima stripa u Banjaluci i Mostaru.

Crtač "Dilana Doga" stiže u Banjaluku

BANJALUKA - Drugo izdanje Međunarodnog salona stripa "Deveta dimenzija", u organizaciji istoimenog udruženja, biće održano od 4. do 6. oktobra u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel, a kako kažu organizatori, posjetiocima će biti ponuđeni brojni sadržaji. Po njihovim riječima, planirana je postavka desetak retrospektivnih izložbi, sa više od 600 stranica stripa, kao i promocije brojnih strip-izdanja.

Strip vikend u Mostaru

Udruženje ljubitelja stripa iz Mostara MOSTRIP već četvrti put organizuje manifestaciju Mostarski strip vikend.

Milorad Vicanović Maza: Strip nije ni šund, niti dječja zabava

LAKTAŠI - Dvanaesto izdanje najdugovječnijeg strip-festivala u Bosni i Hercegovini, "Salon stripa, Laktaši 2019", biće održano 12. i 13. aprila tekuće godine u Centru za kulturu Laktaši, a u organizaciji ove ustanove i poznatog strip-umjetnika Milorada Vicanovića Maze.

Otvorena treća Izložba stripa Srpske

U Istočnom Sarajevu večeras je otvorena treća "Izložba stripa Srpske" na kojoj su predstavljeni radovi dvadesetak najaktivnijih strip autora u Srpskoj okupljenih oko Udruženja strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske "Deveta dimenzija" i strip magazina "Parabelum".

Najčitanije