Strip

Milorad Vicanović Maza: Strip nije ni šund, niti dječja zabava

LAKTAŠI - Dvanaesto izdanje najdugovječnijeg strip-festivala u Bosni i Hercegovini, "Salon stripa, Laktaši 2019", biće održano 12. i 13. aprila tekuće godine u Centru za kulturu Laktaši, a u organizaciji ove ustanove i poznatog strip-umjetnika Milorada Vicanovića Maze.

Otvorena treća Izložba stripa Srpske

U Istočnom Sarajevu večeras je otvorena treća "Izložba stripa Srpske" na kojoj su predstavljeni radovi dvadesetak najaktivnijih strip autora u Srpskoj okupljenih oko Udruženja strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske "Deveta dimenzija" i strip magazina "Parabelum".

Meril Strip postaje baka prvi put

Glumica Meril Strip ima četvero djece, tri kćerke i sina, a sada joj je najstarija kćerka Mami Gamer (35), nakon prvog propalog braka, trudna s novim budućim suprugom koji ju je zaprosio ovog avgusta.

Filip Andronik za "Nezavisne": I crtanje stripova je pravi posao

Na festivalu stripa "Bulles d'air", koji je održan u Francuskoj, crtački dvojac Filip Andronik i Senad Mavrić iz Bosne i Hercegovine su za strip "Krieg Machine/Ratna mašina" dobili nagradu za najbolji istorijski rad.

Strip ovjekovječen poštanskom markicom

Pošte Srpske su u saradnji s Udruženjem strip-crtača "Deveta dimenzija" predstavili novu poštansku marku i na taj način odali priznanje autorima i obožavaocima strip-umjetnosti, koji godinama unazad promovišu devetu umjetnost u Republici Srpskoj.

Strip - revolucija u srcu Banjaluke

BANJALUKA - Prvi Međunarodni salon stripa "Deveta dimenzija", u organizaciji istoimenog udruženja strip-autora i obožavalaca stripa iz Republike Srpske, na radost ljubitelja devete umjetnosti biće održan od 12. do 14. oktobra u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

Na Palama otvorena izložba italijanskog stripa "Alan Ford"

U holu Kultrunog centra Pale otvorena je izložba italijanskog stripa "Alan Ford", koja je dio projekta "Putujuće izložbe" Ambasade Italije u BiH.

Počinje "Salon stripa" u Laktašima

LAKTAŠI - Jedanaesto izdanje "Salona stripa Laktaši 2018", u organizaciji Milorada Vicanovića Maze, našeg poznatog strip-autora, i Centra za kulturu iz Laktaša, u galeriji ovog centra počinje sutra i trajaće do subote. Ovaj dvodnevni festival nastavlja slijediti koncept stvaranja mlađe publike i autora tako što će i ovaj put iskusni strip-autori održati niz radionica. To će, kako se pokazalo i ranijih godina, tvrde organizatori, biti idealna prilika za edukativni rad s mladim ljudima, koji direktno utiče na njihov napredak.

Prvi kadrovi iz filma 'Mamma Mia' snimani na Visu

U prvom trejleru za film 'Mamma Mia! Here We Go Again' gledaoci imaju prilike pogledati rezultat rada filmske ekipe koja je okupirala Vis tokom septembra i oktobra ove godine.

Mostar postaje centar za strip

MOSTAR - Sa željom da strip-kulturu promovišu među domaćom publikom, članovi Udruženja "MoStrip" iz Mostara došli su na ideju da organizuju strip-vikend, koji je prvi put održan prošle godine, a za ovu su, kako navode, priredili još bogatiji i sadržajniji program.

Najčitanije