Strip

Velika zlatna medalja Hercegnovskom strip festivalu

HERCEG NOVI - Hercegnovski strip festival /HSF/ nagrađen je Velikom zlatnom medaljom za vrhunski kvalitet manifestacije na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, a njegovi predstavnici ovog vikenda nastupiće na festivalima stripa u Banjaluci i Mostaru.

Crtač "Dilana Doga" stiže u Banjaluku

BANJALUKA - Drugo izdanje Međunarodnog salona stripa "Deveta dimenzija", u organizaciji istoimenog udruženja, biće održano od 4. do 6. oktobra u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel, a kako kažu organizatori, posjetiocima će biti ponuđeni brojni sadržaji. Po njihovim riječima, planirana je postavka desetak retrospektivnih izložbi, sa više od 600 stranica stripa, kao i promocije brojnih strip-izdanja.

Strip vikend u Mostaru

Udruženje ljubitelja stripa iz Mostara MOSTRIP već četvrti put organizuje manifestaciju Mostarski strip vikend.

Milorad Vicanović Maza: Strip nije ni šund, niti dječja zabava

LAKTAŠI - Dvanaesto izdanje najdugovječnijeg strip-festivala u Bosni i Hercegovini, "Salon stripa, Laktaši 2019", biće održano 12. i 13. aprila tekuće godine u Centru za kulturu Laktaši, a u organizaciji ove ustanove i poznatog strip-umjetnika Milorada Vicanovića Maze.

Otvorena treća Izložba stripa Srpske

U Istočnom Sarajevu večeras je otvorena treća "Izložba stripa Srpske" na kojoj su predstavljeni radovi dvadesetak najaktivnijih strip autora u Srpskoj okupljenih oko Udruženja strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske "Deveta dimenzija" i strip magazina "Parabelum".

Meril Strip postaje baka prvi put

Glumica Meril Strip ima četvero djece, tri kćerke i sina, a sada joj je najstarija kćerka Mami Gamer (35), nakon prvog propalog braka, trudna s novim budućim suprugom koji ju je zaprosio ovog avgusta.

Filip Andronik za "Nezavisne": I crtanje stripova je pravi posao

Na festivalu stripa "Bulles d'air", koji je održan u Francuskoj, crtački dvojac Filip Andronik i Senad Mavrić iz Bosne i Hercegovine su za strip "Krieg Machine/Ratna mašina" dobili nagradu za najbolji istorijski rad.

Strip ovjekovječen poštanskom markicom

Pošte Srpske su u saradnji s Udruženjem strip-crtača "Deveta dimenzija" predstavili novu poštansku marku i na taj način odali priznanje autorima i obožavaocima strip-umjetnosti, koji godinama unazad promovišu devetu umjetnost u Republici Srpskoj.

Strip - revolucija u srcu Banjaluke

BANJALUKA - Prvi Međunarodni salon stripa "Deveta dimenzija", u organizaciji istoimenog udruženja strip-autora i obožavalaca stripa iz Republike Srpske, na radost ljubitelja devete umjetnosti biće održan od 12. do 14. oktobra u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

Na Palama otvorena izložba italijanskog stripa "Alan Ford"

U holu Kultrunog centra Pale otvorena je izložba italijanskog stripa "Alan Ford", koja je dio projekta "Putujuće izložbe" Ambasade Italije u BiH.

Najčitanije