Strip

Umjetnik Geza Šetet nacrtao "Gorski vijenac u stripu"

Slikar, ilustrator i crtač Geza Šetet iz Donjeg Tavankuta, kod Subotice, nacrtao je "Gorski vijenac" u stripu kao omaž velikom pjesniku, filozofu, državniku i diplomati Petru Petroviću Njegošu.

Domaći strip-autori na stranicama najpoznatijeg strip-magazina

Na stranicama 301. broja najpoznatijeg svjetskog strip-magazina "Heavy Metal" se, prvi put nakon više od 10 godina, našao strip "The Ancient" domaćih autora - scenariste Marka Stojanovića, crtača Milorada Vicanovića Maze i koloriste Aljoše Tomića.

"Jägermeister" predstavlja kolekciju dukseva s potpisom Enisa Čišića

Kroz modu se oslikavaju kulturološke i sociološke promjene i stanja u kome jedno društvo živi. Kako se vodi računa o svim društvenim sferama, kulturi i doprinosu društvene zajednice, tako smo sve svjesniji toga da lični stil mnogo govori o nama.

Najstariji strip festival počinje danas u Leskovcu, plaketa i Ikoniću

Najstariji strip festival Balkanska smotra mladih strip autora, koji se održava 22. put, počinje danas u Leskovcu, uz propisane mjere bezbjednosti.

Meril Strip u kućnoj haljini i martinijem postala hit na internetu

Meril Strip zvijezda filma "Đavo nosi Pradu" postala je nova omiljena osoba na internetu sa svojim snimkom kako proslavlja 90. rođendan najpoznatijeg brodvejskog kompozitora Stivena Sondhajma tokom socijalnog distanciranja.

"Filmoteka" posvećana glumici Meril Strip

Kinoteka Republike Srpske organizovaće od sutra dvodnevnu "Filmoteku" posvećenu jednoj od najpriznatijih glumica holivudskog i svjetskog filma - Meril Strip.

Bosna i Hercegovina kroz strip

Mislim da ljudi širom svijeta imaju potrebu da iskažu svoja osjećanja na različite načine. Mnogi to rade kroz razgovor, sport, šetnju, a umjetnici uz pomoć crteža, poezije ili trećeg vida izražavanja. Ja ne odstupam od većine.

Meril Strip: Pravila sam se da sam mrtva dok su me tukli

Ona je jedna od najpoznatijih dama u svijetu umetnosti. Glumica, oskarovka, dobitnica brojnih nagrada, Meril Strip, nikada u životu nije imala dlake na jeziku. Iako je dugo osmehom skrivala tugu koju sa sobom nosi, tek prije nekoliko godina odlučila je da progovori o patnjama koje je preživjela.

Trebinjski voditelj hiljadama stripova napunio ormare

Darko Kurtović, voditelj Radio Trebinja, po mnogima je jedan od najzanimljivijih likova u Trebinju, jer je momak sa ogromnim brojem nagrada iz dramskog amaterizma, najpopularniji dječji zabavljač i vrsni poznavalac svijeta filma i muzike, ali i kolekcionar stripova, kojih ima nekoliko hiljada različitih vrsta i izdanja.

Velika zlatna medalja Hercegnovskom strip festivalu

HERCEG NOVI - Hercegnovski strip festival /HSF/ nagrađen je Velikom zlatnom medaljom za vrhunski kvalitet manifestacije na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, a njegovi predstavnici ovog vikenda nastupiće na festivalima stripa u Banjaluci i Mostaru.

Najčitanije