Struja

Bez struje nekoliko banjalučkih ulica i naselja

Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će sutra od osam do 15 časova biti dio naselja Obrovac.

MMF: Prenijeti visoke cijene struje na potrošače da bi štedjeli

Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je evropske vlade da ne intervenišu širokom finansijskom podrškom zbog energetske krize u regionu, i da umjesto toga treba da dopuste da potrošači snose teret viših cijena kako bi se podstakli da štede energiju i pomogli prelasku na zelenu energiju.

Bajernova "Alijanc arena" štedi struju

Fudbalski velikan Bajern iz Minhena nije uzoran samo na terenu, već i u trenutnoj situaciji kada prijeti energetska kriza, jer je uprava kluba usvojila paket mjera za štednju energenata.

Bez struje više ulica i naselje u Banjaluci

Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će sutra od devet do 14 časova ostatio dio naselja Priječani.

Bez struje dva naselja u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će sutra od devet do 14 časova biti dijelovi dva naselja.

Linc počeo da gasi svjetla

BEČ - Austrijski grad Linc donio je odluku o štednji električne energije smanjenjem osvjetljenja na javnim zgradama.

Edi Rama upozorio na restrikcije struje

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama upozorio je danas albansku javnost da su moguće restrikcije električne energije jer, kako je rekao, Albanija nije uspjela da nabavi dovoljno struje.

Bez struje nekoliko banjalučkih ulica i naselja

​BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će sutra od devet do 11 časova ostati dio naselja Stratinska (Klupice).

Njemačka se ponovo okreće uglju: "Situacija je ozbiljna"

BERLIN - Ministar privrede Njemačke Robert Habek, zbog smanjenja isporuke gasa iz Rusije, preduzeo je hitne mjere štednje gasa i povećava proizvodnju struje na ugalj.

U nedjelju struju neće imati 4.000 potrošača u Bijeljini

BIJELJINA - Električne energije u Bijeljini u nedjelju, 19. juna, neće imati oko 4.000 kupaca zbog godišnjeg remonta, saopšteno je iz preduzeća "Elektro-Bijeljina".

Proizvodio drogu i za to krao struju

KARLOVAC - Policija u Hrvatskoj uhapsila je muškarca osumnjičenog da je posjedovao četiri laboratorije za uzgoj indijske konoplje, a da je za njihovo napajanje krao struju.

Petrović: Neće biti poskupljenja struje

TREBINJE - U Republici Srpskoj neće biti nikakvog pomijeranja cijena ektrične energije, odnosno neće biti poskupljenja, poručio je direktor "Elektroprivrede Srpske" Luka Petrović.

Proizvodnja struje pogurala industriju u Srpskoj

BANJALUKA - Proizvodnja električne energije je ove godine pogurala povećanje industrijske proizvodnje u Republici Srpskoj za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Zavoda za statistiku RS.

Mediji: Svijetu prijeti kolaps u snabdijevanju strujom

NJUJORK - Globalne elektroenergetske mreže uskoro će se suočiti sa najvećim testom u posljednjih nekoliko decenija budući da je proizvodnja struje trenutno u najvećim svjetskim privredama zagušena, prenosi "Blumberg".

Vlada Grčke priprema plan za isključenja struje

ATINA - Vlada Grčke priprema plan za vanredne situacije za uštedu električne i druge energije u slučaju potpunog i dužeg prekida isporuke ruskog gasa, objavio je danas atinski list "Ta Nea".

Najčitanije