Struja

Petrol prvi najavio veliko poskupljenje struje i gasa

Najveća slovenačka energetska firma, ljubljanski Petrol, najavila je da će osjetno povećati cijene električne energije i zemnoga gasa.

Dijelovi više banjalučkih naselja bez struje

BANJALUKA- Zbog kvara na dva dalekovodna pravca od jutros su dijelovi naselja Šargovac, Drakulić i Tunjice bez struje, a očekuje se da će uskoro biti riješeni svi problemi, potvrdio je za "Nezavisne" Predrag Klincov, portparol "Elektrokrajine".

Dodik: Bratski dogovor sa Srbijom o ustupanju struje

NOVA TOPOLA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska i Srbija imaju bratski dogovor da zajedno djeluju i međusobno se pomažu u vrijeme kada je Evropa suočena sa velikim poskupljenjem gasa i električne energije.

Energetska kriza trese svijet

Libanska elektroenergetska mreža je potpuno ugašena, nakon što su dvije glavne elektrane ostale bez goriva. Nestašice prijete Indiji, Njemačkoj, Rumuniji. Prijete i nestašice pojedinih proizvoda.

Građani u FBiH platiće ceh skuplje struje privredi

SARAJEVO - Iako Vlada Federacije BiH građane ubjeđuje da električna energija za domaćinstva neće poskupjeti, desiće se i gore, jer poskupljenje električne energije za privredne subjekte u FBiH, na čemu insistiraju obje elektroprivrede u ovom entitetu, znači da će sve proizvedeno u kompanijama na području Federacije BiH poskupjeti.

EU razmatra kako da ustabili cijene gasa i struje, ministri zvone na uzbunu

Da li je cijena gasa u Evropskoj uniji "nepodnošljivo visoka" ili je jednostavno određuje tržište? Francuska i neke druge zemlje zahtijevaju da se uvedu zajedničke mjere EU. Da li je to moguće?

Struja udarila tinejdžera na vagonu

BEOGRAD - Struja je udarila šesnaestogodišnjeg tinejdžera dok je bio na vagonu na pružnom prelazu Klenje u Ripnju i on je prevezen u bolnicu u Beogradu.

Stiže najbrži punjač za električne automobila na svijetu

Novi ultrabrzi punjač ima maksimalnu snagu od 360 kW i sposoban je da potpuno napuni bilo koji električni automobil za 15 minuta ili manje, zadovoljavajući potrebe različitih korisnika EV-a, bilo da im je potrebno brzo punjenje ili dopunjavanje baterije.

Bez struje 14 naselja u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će sutra od devet do 11 časova biti dijelovi ulica Karađorđeva i Župska u Banjaluci.

Bez struje u utorak pet naselja u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će sutra od devet do 11 časova biti dio naselja Kola - Grujići.

Najčitanije