Struja

Bez struje dvije ulice u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će danas od 12 do 16 časova biti dijelovi dvije ulice u Banjaluci.

Bez struje pet naselja na području Banjaluke

BANJALUKA - Zbog radova na elektromreži danas će bez struje od devet do 13 časova biti dio naselja Ljubačevo, a od 10 do 11 dijelovi naselja Ledenice i Racune.

Kompletna Ilidža ostala bez struje

SARAJEVO - Kompletno područje Opštine Ilidža večeras je ostalo bez struje uslijed kvara na trafostanici, potvrđeno je iz Elektroprivrede Sarajevo.

Strujni udar na potrošače visokog napona?

SARAJEVO, TUZLA - I dok poslodavci u FBiH tvrde da su zahtjevi za povećanje tarife za mrežarinu "Elektroprenosa BiH" nerealni te da će to na koncu rezultirati skupljom električnom energijom za krajnje kupce, u "Elektroprenosu" ističu da je ovo povećanje neophodno, te da ono neće imati nikakvog uticaja na krajnje korisnike.

Bez struje četiri naselja u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će danas od devet do 12 časova biti dijelovi naselja Čokori i Dragočaj.

U decembru potrošnja struje veća za 18,3 odsto

​BANJALUKA - Obračunata potrošnja električne energije domaćinstava na području banjalučke "Elektrokrajine" u decembru je iznosila je 81,8 gigavatčasova, što je za 18,3 odsto više u odnosu na prethodni mjesec, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Najskuplji kilovat struje u EU mogli bi plaćati Hrvati i Slovenci

ZAGREB - Sredinom decenije slovenačka i hrvatska električna energija biće najskuplja u Evropi zbog rasta cena gasa, uglja i emisija CO2 (ugljen-dioksida).

Vjetroelektrane na moru mogle bi proizvoditi pet posto svjetske energije

Vjetroelektrane na moru u sljedeće dvije decenije mogle bi osigurati pet posto ukupne svjetske proizvodnje električne energije, a njihov razvoj mogao bi otvoriti osam miliona radnih mjesta i privući ulaganja od 1.300 milijardi dolara, pokazuje istraživanje britanske analitičke kuće Rethink Energy. Ukupna snaga vjetroelektrana na moru mogla bi do 2030. dosegnuti 165 gigavata, a do 2030. godine 418 gigavata,

Nizozemska kupuje "zelenu struju"

HAG - Nizozemska pregovara sa nekoliko evropskih zemalja o uvozu struje dobijene iz obnovljivih izvora, objavila je nizozemska televizija NOS, a vijest je potvrdilo Ministarstvo za ekonomiju i zaštitu životne sredine.

Bez struje dvije ulice i dva naselja

BANJALUKA - Zbog radova na elektromreži danas će bez struje u periodu od devet do 14 časova biti dijelovi ulica Mileševska i Uroša Drenovića.

Najčitanije