Studenti

Otvorena izložba radova najboljih studenata Akademije likovnih umjetnosti Trebinje

TREBINJE - U galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju otvorena je izložba radova Tijane Joksimović, Aleksandre Kljajević, Saše Pešikana i Maksima Tomovića, najboljih studenata sa svih odsjeka koje ova visokoškolska ustanova po tradiciji nagrađuje svake godine.

Studenti banjalučkog ETF-a briljirali u Bugarskoj

BANJALUKA - Na nedavno održanom 60. međunarodnom susretu studenata elektrotehnike "Elektrijada 2022" u Sunčevom Bregu, u Bugarskoj, banjalučki studenti su briljirali i osvojili pet medalja te drugo mjesto u generalnom plasmanu.

Od strujnog udara stradala dva studenta

ZAGREB - Dvojica studenata stradala su u razmaku od jednog dana na istoj lokaciji na željezničkoj pruzi u Branimirovoj ulici, najvjerojatnije od strujnoga udara, prenijeli su hrvatski mediji u petak.

Koncert studenata Akademije umjetnosti u Banskom dvoru

Koncert studenata Katedre za kamernu muziku Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci održaće se 17. februara u Vijećnici Banskog dvora, a studenti će ovom prilikom izvoditi najljepša djela muzičkih velikana poput J.S. Baha, F. Mendelsona, J. Bramsa, A. Hačaturjana te Z. Kodalja.

Univerzitet studentima zabranio da zbog korone nose bradu, brkove mogu

BERLIN - U vrijeme kada je više evropskih zemalja najavilo ili već ukinulo korona mjere, u Njemačkoj se uvode dodatne "čudne" antikovid mjere.

Cvijanović: Ulaganje u nauku najsigurnija investicija u budućnost

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da ulaganje u nauku i obrazovanje predstavlja najsigurniju investiciju u budućnost Srpske, izrazivši istovremeno čvrstu opredjeljenost institucija za unapređenje kvaliteta i razvoj visokog obrazovanja, studentskog standarda i položaja studenata.

Studenti medicine u Banjaluci na praksu mogu samo uz tri uslova

BANJALUKA - Studenti banjalučkog Medicinskog fakulteta koji obavljaju kliničku praksu moraju biti vakcinisani ili imati negativan tekst na kovid-19, potvrdio je Ranko Škrbić, dekan ovog fakulteta.

Studenti Šumarskog fakulteta u posjeti Eko toplanama

BANJALUKA - Studenti Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, predvođeni profesorom Danetom Marčetom, danas su bili u posjeti Eko toplanama Banjaluka.

Istražujemo: Koja zanimanja lako dođu do posla, a ko je najduže na birou

BANJALUKA - Do zaposlenja u Republici Srpskoj najbrže dolaze profesori matematike i fizike, informatike, diplomirani farmaceuti, ljekari, te inženjeri elektrotehnike, koji na zaposlenje čekaju prosječno do godinu dana kada je u pitanju visoka stručna sprema.

Gajanin: Na prvi ciklus upisano 2.200 studenata

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin izjavio je danas da je na ovom univerzitetu prvi ciklus studija u akademskoj 2021/22. godini upisalo 2.200 studenata, kroz tri upisna roka, što je nešto više nego u prethodnoj akademskoj godini.

Studenti u TK mogu da prenesu četiri predmeta

TUZLA - Skupština Tuzlanskog kantona je na današnjoj sjednici usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, kojim se, između ostalog, reguliše rad privatnih univerziteta u ovom kantonu.

Knjige su i u današnjem dobu nezamjenjiv poklon

BANJALUKA - U modernom dobu, kada je za skoro sve potrebno imati baterije, knjiga je jedna od rijetkih stvari koje se ne uklapaju u taj kalup. Kako kažu, knjigom nekom daruješ čitav svijet, upoznaješ ga sa novim osobama, novim krajolicima i atmosferom.

Festival kamerne muzike: Studenti banjalučke Akademije na sceni sa najboljima

Festival kamerne muzike u Novom Sadu i ove godine će dati prostor mladim umjetnicima, a među njima će se naći i Anja Milutinović, Stefan Lopandić i Uroš Kostić, studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Studenti banjalučke Akademije umjetnosti:Nagrade za naše filmove su malo čudo

BANJALUKA - Na nedavno održanom tradicionalnom Sarajevo film festivalu studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci su i ovog ljeta dobili istaknuta priznanja za svoj rad. Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine je u selekciji studentskih filmova specijalnu nagradu žirija dodijelilo studentu filmske režije Bošku Krljašu i filmu "Atanasija". Specijalni pomen žirija je pripao Tamari Maksimović za animirani film "Točak života".

Studentkinja nosila masku ispod nosa, profesor dao otkaz

ATLANTA - Američki profesor u penziji Irvin Bernštajn (88), koji je radio honorarno na Univerzitetu Džordžija, dao je otkaz nakon što je jedna studentkinja koja je došla na predavanje držala zaštitnu masku ispod nosa.

Najčitanije