Studenti

Učenici i studenti koji su stigli iz Italije negativni na virus korona

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Testovi svih 32 učenika i studenata iz Republike Srpske koji su u Lukavicu stigli iz Italije negativni su na virus korona, potvrdio je Srni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Besplatan pristup internetu studentima za potrebe nastave

BANJALUKA - Studentima Univerziteta u Banjaluci koji nemaju pristup internetu biće omogućen besplatan pristup internetu za potrebe učešća u nastavnom procesu na daljinu.

Poziv studentima iz FBiH koji studiraju u inostranstvu da se registruju

SARAJEVO - Upravni odbor Fondacije za mobilnost studenata i nastavnika Federacije BiH pozvao je sve studente koji su situaciju sa virusom korona dočekali u inostranstvu u sklopu studentske razmjene i ne mogu da se vrate u BiH, da se jave na imejl info@mobilnost.ba, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Na praksi u Gradskoj upravi 35 studenata

​Studenti završnih godina sa 10 fakulteta Univerziteta u Banjaluci, njih 35, imaće priliku da studentsku praksu odrade u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima i ustanovama, predviđeno je sporazumom o obavljanju studentske prakse, koji je danas potpisan u Rektoratu.

Litija beogradskih studenata do Orašca, traže smjenu Đukanovićevih ambasadrora

BEOGRAD - Grupa od više od 50 studenata Beogradskog univerziteta krenula je večeras pješice do Orašca u znak podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori, ali i na KiM.

"Vlada Srpske stimuliše najbolje učenike i studente"

​BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da Vlada Srpske u kontinuitetu podstiče i stimuliše učenike i studente koji postižu najbolje rezultate.

Mektić: BiH će vratiti studente u Nigeriju

​SARAJEVO - Dvojicu nigerijskih studenata Abiju Ućenu Aleksandra i Eboha Keneta Činedu vlasti BiH vratiće u zemlju porjekla - Nigeriju, potvrdio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, uz objašnjenje da je to njihova želja, ali i da ih je strah od povratka u Hrvatsku.

Plakete Banskog dvora za najbolje i najtalentovanije

BANJALUKA - Plakete Banskog dvora za najbolje studente Studijskog programa likovne umjetnosti Akademije umjetnosti u Banjaluci, tradicionalno, dodijeljene su u ponedjeljak uveče u Salonu bana Svetislava - Tise Milosavljevića.

Slijepoj studentkinji iz Doboja asistentkinja velika pomoć

DOBOJ - Na putu da jednog dana stekne zvanje fizijatra, Nataša Arsenović (20) iz Doboja savladala je još jednu prepreku jer, iako slijepa, uz pomoć personalnog asistenta bez problema sluša predavanja na novosadskom Medicinskom fakultetu, koji nikad u svojoj istoriji nije imao takvog studenta.

Hrvatska policija deportovala nigerijske studente u BiH misleći da su migranti

Osamnaestogodišnji student Abia Uchenna Alexandro iz Nigerije doputovao je 12. novembra ove godine u Hrvatsku da bi učestvovao na petom Svjetskom univerzitetskom prvenstvu u Puli.

Najčitanije