Studenti

NS RS: 30 dana rok za podatke novog rukovodstva studentske organizacije

BANJALUKA - Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju predviđeno je da studentska predstavnička tijela i studentske organizacije u roku od 30 dana od dana izbora novog rukovodstva dostave ministarstvu podatke o tome radi upisa u registar.

Besplatno skijanje na Jahorini za studente

Na Jahorini će u petak, 5. februara, biti potpisan sporazum o besplatnom skijanju za studente Univerziteta u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Nakon greške u kucanju, studentima će biti vraćen novac

BANJALUKA - Studentima bez jednog roditelja i djeci ratnih vojnih invalida koji su stanari Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci i koji su zbog tehničke greške uplatili cijeli iznos za menzu i za smeštaj novac će biti vraćen, potvrdio je za "Nezavisne" Dragoslav Topić, direktor doma.

Greška u kucanju ukinula subvencije za studente

BANJALUKA - U Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci ukinute su subvencije za menzu i popust od 50 odsto na stanarinu za studente bez jednog roditelja i za djecu ratnih vojnih invalida, tvrde studenti.

Vlada RS utvrdila nacrt zakona o studentskom standardu

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o studentskom standardu, s ciljem stvaranja jednakih uslova i šansi za sve studente u Srpskoj.

Studenti traže ukidanje onlajn nastave i manje cijene školarine

​Nekoliko stotina studenata Univerziteta u Mostaru danas je održalo protest ispred Rektorata tražeći ukidanje onlajn nastave, smanjenje cijene školarina za 25 odsto, te reorganizaciju studentske organizacije.

Otvorena završna izložba radova studenata Akademije umjetnosti

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci danas je otvorena tradicionalna završna izložba radova studenata ove akademije, na kojoj su predstavljeni radovi više od 140 studenata.

Konferencija studenata u subotu u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju se sutra održava konferencija studenata Republike Srpske, na kojoj će se razmatrati politički, ekonomski i društveni značaj Univerziteta Istočno Sarajevo za Republiku Srpsku.

U SC "Nikola Tesla" dva studenta zaražena virusom korona

BANJALUKA - U Studentskom centru "Nikola Tesla" imamo dva studenta zaražena virusom korona, rekao je Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra.

Paprene cijene studentskih soba

BANJALUKA, PALE - Kako se bliži početak nove akademske godine, raste potražnja za stanovima koji se iznajmljuju, a pandemija izazvana virusom korona nije smanjila potražnju za privatnim smještajem.

Najčitanije