Studenti

Knjige su i u današnjem dobu nezamjenjiv poklon

BANJALUKA - U modernom dobu, kada je za skoro sve potrebno imati baterije, knjiga je jedna od rijetkih stvari koje se ne uklapaju u taj kalup. Kako kažu, knjigom nekom daruješ čitav svijet, upoznaješ ga sa novim osobama, novim krajolicima i atmosferom.

Festival kamerne muzike: Studenti banjalučke Akademije na sceni sa najboljima

Festival kamerne muzike u Novom Sadu i ove godine će dati prostor mladim umjetnicima, a među njima će se naći i Anja Milutinović, Stefan Lopandić i Uroš Kostić, studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Studenti banjalučke Akademije umjetnosti:Nagrade za naše filmove su malo čudo

BANJALUKA - Na nedavno održanom tradicionalnom Sarajevo film festivalu studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci su i ovog ljeta dobili istaknuta priznanja za svoj rad. Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine je u selekciji studentskih filmova specijalnu nagradu žirija dodijelilo studentu filmske režije Bošku Krljašu i filmu "Atanasija". Specijalni pomen žirija je pripao Tamari Maksimović za animirani film "Točak života".

Studentkinja nosila masku ispod nosa, profesor dao otkaz

ATLANTA - Američki profesor u penziji Irvin Bernštajn (88), koji je radio honorarno na Univerzitetu Džordžija, dao je otkaz nakon što je jedna studentkinja koja je došla na predavanje držala zaštitnu masku ispod nosa.

Zabava u disko-pabu završena sa 10 ranjenih

RIM - Zabava u poznatom disko-pabu u Tarantu, na jugu Italije, regija Pulja, završena je ranjavanjem desetoro mladih, javlja list "Fanpejdž".

Slovenija udarila na džep bh. studenata

BANJALUKA, LJUBLJANA - Bh. studenti koji odluče da studiraju u Sloveniji od ove godine moraju na bankovnom računu imati iznos od 5.000 evra da bi dobili privremenu dozvolu boravka u ovoj zemlji.

U "Batutu" vakcinacija studenata iz Tuzle, zahvalni Srbiji

BEOGRAD - U Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" danas je organizovana vakcinacija 100 studenata završne godine Medicinskog fakulteta iz Tuzle, koji do kraja godine neće biti u prilici da se imunizuju u Bosni i Hercegovini, jer ne spadaju u prioritetnu grupu.

NS RS: 30 dana rok za podatke novog rukovodstva studentske organizacije

BANJALUKA - Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju predviđeno je da studentska predstavnička tijela i studentske organizacije u roku od 30 dana od dana izbora novog rukovodstva dostave ministarstvu podatke o tome radi upisa u registar.

Besplatno skijanje na Jahorini za studente

Na Jahorini će u petak, 5. februara, biti potpisan sporazum o besplatnom skijanju za studente Univerziteta u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Nakon greške u kucanju, studentima će biti vraćen novac

BANJALUKA - Studentima bez jednog roditelja i djeci ratnih vojnih invalida koji su stanari Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci i koji su zbog tehničke greške uplatili cijeli iznos za menzu i za smeštaj novac će biti vraćen, potvrdio je za "Nezavisne" Dragoslav Topić, direktor doma.

Najčitanije