Studenti

Mlade ne zanimaju agrar ni šumarstvo

BANJALUKA - Na Šumarski fakultet Univerziteta u Banjaluci prijavilo se tek 20 kandidata, iako je planiran upis 74 studenta u predstojećoj akademskoj godini.

Sve manje studenata u RS

BANJALUKA - Sve je manje studenata na fakultetima u Republici Srpskoj zbog čega će biti potrebne redukcije studijskih programa ili će se rješenja, radi načela ekonomičnosti, tražiti u objedinjavanju fakulteta, ocijenili su danas u Banjaluci učesnici međunarodnog naučnog skupa o temi "Visoko obrazovanje u Republici Srpskoj - stanje i perspektive".

Promovisano 68 diplomiranih studenata Akademije umjetnosti

BANJALUKA - Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci Sanda Dodik uručila je danas diplome za 68 diplomiranih studenata ove visokoškolske ustanove.

U Srpskoj pen­zi­oner­skim čekom plaćaju stu­de­njak

BA­NJA­LU­KA, PA­LE - U stu­den­tskim i učeničkim do­mo­vi­ma ši­rom RS najčešći sta­na­ri su stu­den­ti i učeni­ci čiji su ro­di­te­lji pen­zi­one­ri, te u ovoj go­di­ni to­kom svog fa­kul­tet­skog i sre­dnjo­škol­skog obra­zo­va­nja u do­mo­vi­ma bo­ra­vi 397 dje­ce pen­zi­one­ra, po­da­tak je Re­pu­bličkog za­vo­da za sta­tis­ti­ku RS.

Studenti neće u EU

BANJALUKA - I pored toga što je strateški cilj Bosne i Hercegovine članstvo u Evropskoj uniji i što je manje-više u programu sve ijedne značajnije političke partije u BiH put ka EU, čak 65 odsto ispitanih studenata dva javna univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu nije za integracije BiH u Evropsku uniju.

Fakulteti u RS siromašniji za 859 brucoša

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Upisna kvota za prvi ciklus studija dva javna univerziteta u Republici Srpskoj znatno je smanjena, pa će tako ove akademske godine na visokoškolske ustanove ovih univerziteta biti upisano 859 studenata manje.

Raspisan konkurs za upis studenata na fakultete u RS

BANJALUKA - Na javnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj (RS) raspisan je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija.

Polovina studenata ne vjeruje institucijama RS

BANJALUKA - Integraciji Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju protive se dvije trećine studenata javnih univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, dok njih više od polovine ne vjeruje nijednoj instituciji u Republici Srpskoj.

BiH siromašnija za 18.000 studenata

​BANJALUKA, SARAJEVO - Broj studenata u BiH u svega deceniju smanjen je za skoro 18.000.

Studenti iz Srpske napravili pobjedničkog robota

Studenti Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, a njih pet je iz Republike Srpske, osvojili su prvo mjesto na ovogodišnjem takmičenju "Evrobot 2019" u Francuskoj i time Srbiju, ali i RS, učinili najboljom u toj oblasti među ekipama iz cijelog svijeta. Oni su u finalu pobijedili ekipu Kosmičkog centra Instituta za nauku i tehnologiju iz Moskve.

Najčitanije