Studenti

Slijepoj studentkinji iz Doboja asistentkinja velika pomoć

DOBOJ - Na putu da jednog dana stekne zvanje fizijatra, Nataša Arsenović (20) iz Doboja savladala je još jednu prepreku jer, iako slijepa, uz pomoć personalnog asistenta bez problema sluša predavanja na novosadskom Medicinskom fakultetu, koji nikad u svojoj istoriji nije imao takvog studenta.

Hrvatska policija deportovala nigerijske studente u BiH misleći da su migranti

Osamnaestogodišnji student Abia Uchenna Alexandro iz Nigerije doputovao je 12. novembra ove godine u Hrvatsku da bi učestvovao na petom Svjetskom univerzitetskom prvenstvu u Puli.

Petković: Veća prava studentima u odlučivanju

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković smatra da u prijedlog zakona o visokom obrazovanju moraju biti uvrštena veća prava studentskih predstavnika u donošenju odluka pri izboru rektora univerziteta i dekana fakulteta.

Banjaluka raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija

BANJALUKA - Gradska uprava je danas otvorila konkurs za dodjelu studentskih stipendija studentima prvog ciklusa visokoškolskog obrazovanja.

Za studentske stipendije u Srpskoj izdvojeno 2.190.000 KM

BANJALUKA - Za dodjelu stipendija studentima u Republici Srpskoj budžetom je izdvojeno 2.000.000 KM, dok je za stipendiranje studenata studija u inostranstvu izdvojeno 191.000 KM.

Dodik sa studentima iz Rusije

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je u Banjaluci delegaciju profesora i studenata Fakulteta bezbjednosti i Pravnog fakulteta Međunarodnog državnog oblasnog univerziteta iz Moskve.

Počelo useljavanje novoupisanih studenata u SC "Nikola Tesla"

BANJALUKA - U Studentski centar "Nikola Tesla" u Banjaluci danas je počelo useljavanje 250 novoupisanih studenata na osnovu zvanične rang-liste za akademsku 2019/2020. godinu.

Traže da se ispitaju žalbe na rad profesora Kecmana

BANJALUKA - Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Unija studenata Republike Srpske pozvali su nadležne organe da što prije ispitaju žalbe studenata na rad profesora Akademije umjetnosti Luke Kecmana.

Studenti na mukama: Kirija za sobu i do 300 maraka

BANJALUKA, SARAJEVO - Roditelje sadašnjih i budućih studenata koji ne dobiju smještaj u studenskim domovima i naredne akademske godine očekuje veliki trošak za stanovanje, o čemu svjedoči podatak da stanodavci po sobi traže i do 300 maraka.

Za stipendiste Fonda "Dr Milan Jelić" dosad izdvojeno 11 miliona KM

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je za stipendiste Fonda "Dr Milan Jelić" od 2007. godine do sada izdvojeno oko 11 miliona KM, što govori da institucije Srpske vode računa o studentima koji postižu rezultate.

Najčitanije