Studenti

Studenti traže ukidanje onlajn nastave i manje cijene školarine

​Nekoliko stotina studenata Univerziteta u Mostaru danas je održalo protest ispred Rektorata tražeći ukidanje onlajn nastave, smanjenje cijene školarina za 25 odsto, te reorganizaciju studentske organizacije.

Otvorena završna izložba radova studenata Akademije umjetnosti

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci danas je otvorena tradicionalna završna izložba radova studenata ove akademije, na kojoj su predstavljeni radovi više od 140 studenata.

Konferencija studenata u subotu u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju se sutra održava konferencija studenata Republike Srpske, na kojoj će se razmatrati politički, ekonomski i društveni značaj Univerziteta Istočno Sarajevo za Republiku Srpsku.

U SC "Nikola Tesla" dva studenta zaražena virusom korona

BANJALUKA - U Studentskom centru "Nikola Tesla" imamo dva studenta zaražena virusom korona, rekao je Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra.

Paprene cijene studentskih soba

BANJALUKA, PALE - Kako se bliži početak nove akademske godine, raste potražnja za stanovima koji se iznajmljuju, a pandemija izazvana virusom korona nije smanjila potražnju za privatnim smještajem.

Zbog žurke 2.500 studenata u karantinu

Zbog žurke, poslije koje je ustanovljeno desetak zaraza virusom korona, cijela jedna generacija poznate ugostiteljske škole EHL iz Lozane mora u karantin.

Studenti završili praksu u Gradskoj upravi Bijeljina

BIJELJINA - Prethodne sedmice stručnu praksu u Gradskoj upravi obavljalo je 15 studenata sa tri fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji studiraju u Bijeljini.

Grad Banjaluka izdvaja 1,6 miliona KM za stipendije, uskoro konkursi

Gradska uprava Banjaluka će, u okviru gradskog programa stipendija vrijednog oko 1,6 miliona KM, početkom septembra raspisati konkurs za dodjelu učeničkih stipendija za školsku 2020/2021. godinu. Pored toga, konkurs za studente prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama biće raspisan u drugoj polovini oktobra.

Ukinuto besplatno testiranje na koronu studenata iz RS

BANJALUKA - Ukinuto je besplatno testiranje studenata iz RS koji odlaze u inostranstvo, to je bila jednokratna mjera, rekao je ministar zdravlja RS Alen Šeranić.

Strani studenti neće biti deportovani iz SAD

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa odustala je od planova za deportaciju stranih studenata čija se predavanja obavljaju putem interneta zbog pandemije virusa korona.

Najčitanije