Studenti

Druženje povodom Svjetskog dana knjige: Živanović diskutovao sa studentima

BANJALUKA - Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja "Sofia" organizovalo je u utorak u Jevrejskom kulturnom centru razgovor s profesorom filozofije Miodragom Živanovićem.

Javni apel rektora javnih univerziteta/sveučilišta

​PODGORICA – Rektori javnih univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovina učestvuju u radu 4. Foruma rektora Jugoistočne Evrope i zapadnog Balkana, koji se održava u Podgorici.

Trebinjski studenti ponovo u humanitarnoj misiji: Treći put turnir za Džaju

TREBINJE - Fakultet za proizvodnju i menadžment iz Trebinja je ovog vikenda organizovao treći humanitarni sportski turnir za pomoć u liječenju mladog Trebinjca Danijela Pudara Džaje.

Grad nagrađuje ekskurzijom najbolje studente

TREBINJE - Grad Trebinje nagradiće drugu godinu zaredom najuspješnije studente iz ovog grada višednevnom ekskurzijom u neku od evropskih metropola.

Predstoji borba za svakog studenta

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - U školskoj 2018/2019. godini na prvi ciklus studija visokog obrazovanja, uključujući i integrisane studije, u zimski semestar upisano je 29.245 studenata, što je manje za 2.605 studenata u RS u odnosu na prethodnu godinu.

Višković: Više od 100 miliona KM uloženo za poboljšanje studentskog standarda

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Banjaluci da je Vlada Srpske u posljednjih 10 godina uložila više od 100 miliona KM za poboljšanje studentskog standarda.

Studentima treba više novca: Stipendija ni za pola kirije

BANJALUKA - Za 250 maraka iznajmljujem sobu u stanu u Banjaluci, navodi u oglasu jedan stanodavac koji se nada da će se kod njega doseliti neki student, ali se studenti pitaju - kako to izvesti sa dva i po puta manjom stipendijom.

Po dvije hiljade KM za 1.000 studenta

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas konačne rang-liste stipendista koji su aplicirali na konkurse i prema kojima će biti dodijeljeno ukupno 1.000 stipendija od po 2.000 KM studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Srpskoj.

Produžen rok za okončanje studija u RS

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o visokom obrazovanju kojim je produžen rok za okončanje studija do kraja ove, odnosno naredne godine za studente koji su upisani na dodiplomske studije i stekli status apsolventa u 2017/2018. akademskoj godini.

Studentima u maju stižu radne ponude iz Njemačke

SARAJEVO - Radne ponude za 56 studenata iz BiH, koji su dostavili ispravne prijave za ferijalni rad u Njemačkoj, počeće stizati u maju, nakon čega će poslodavci direktno kontaktirati studente i ponuditi im poslove, izjavio je direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić.

Najčitanije