Studenti

Strani studenti neće biti deportovani iz SAD

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa odustala je od planova za deportaciju stranih studenata čija se predavanja obavljaju putem interneta zbog pandemije virusa korona.

Vlada Distrikta stipendira studente, konkurs će biti ove sedmice

Vlada Brčko distrikta BiH je na današnjoj sjednici usvojila odluku o dodjeli stipendija, a za 150 stipendija za studente drugih i viših godina iz budžeta će biti izdvojeno 300.000 maraka.

Budući brucoši ne odustaju od inostranstva

DOBOJ - Za svoja buduća akademska zvanja svršeni dobojski srednjoškolci, koji se umjesto odlaska na rad u Njemačku ipak odluče na studiranje, uglavnom će se školovati izvan granica BiH.

70 kandidata prijavljeno za Pravni fakultet u Istočnom Sarajevu

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvom upisnom roku u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademsku 2020/2021. godinu prijavilo se 70 kandidata, što je za 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

U Banjaluci od danas izdavanje ljekarskih uvjerenja za buduće studente

BANJALUKA - Budući studenti od danas ljekarska uvjerenja za upis na prvu godinu fakulteta mogu dobiti u Edukativnom centru porodične medicine na lokalitetu Poliklinike, kao i u Medicinskom specijalističkom centru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, saopšteno je iz banjalučkog Doma zdravlja.

Rajčević: Najveća novina stimulativna mjera za najbolje studente

BANJALUKA - Najveća novina za javne univerzitete biće stimulativna mjera Vlade Republike Srpske, koja predviđa da se za svaku akademsku godinu izdvoji oko 2,5 miliona KM za najbolje studente, izjavio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

Na fakultetima u RS počeo upis: Trka za 4.440 indeksa

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Predajom dokumenata budućih brucoša danas je počeo upis na prvi ciklus studija na dva javna univerziteta u RS, a završava se 26. juna.

Studenti se od petka vraćaju u sarajevske domove, uz mjere i preporuke

SARAJEVO - Studenti se u sarajevske domove na Bjelavama i u Nedžarićima vraćaju već sutra, 5. juna, a prostorije su spremne za njihov povratak.

U Banjaluci završna prezentacija studentskih filmskih scenarija

Studentski radovi pristigli na konkurs za najbolji studentski scenario predstavljeni su u Banjaluci, a žiri će sutra proglasiti tri najbolja scenarija za koje su predviđene nagrade od 3.000, 4.000 i 5.000 KM.

Topić: Studentima nije ograničeno kretanje

BANJALUKA - Direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci Dragoslav Topić izjavio je da studentima nije ograničena sloboda kretanja u objektima ove ustanove, niti je zatvaraju u 22.00 časa.

Najčitanije