Studentsko pozorište

Banjalučko studentsko pozorište osvojilo publiku u Moskvi

Banjalučko studentsko pozorište komadom "Nakon predstave" osvojilo je publiku na prestižnom Festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi, rekao je Srni predsjednik Skupštine tog pozorišta Aleksandar Pejaković.

BSP: Realizovane tri premijere i brojni sadržaji

BANJALUKA - U Banjalučkom studentskom pozorištu (BSP) svečano je zatvorena 44. sezona, tokom koje su realizovane premijere "Safikada, vako je bilo", "Država" i "Bez pogovora".

BSK otvorilo sezonu "Bolje pakt nego rat"

BANJALUKA - Banjalučko studentsko pozorište otvorilo je 44. sezonu, pod nazivom "Bolje pakt nego rat", koja je najavljena kao najkraća u istoriji ovog teatra i trajaće do decembra, a na njenom početku premijerno je izvedena predstava "Safikada, `vako je bilo" autora Vida Vukelića, u režiji Aleksandra Pejakovića, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Počinje 44. sezona BSK: Priča o Safikadi na daskama Podrum scene

BANJALUKA - Premijera predstave "Safikada - vako je bilo" po tekstu Vida Vicka Vukelića, a u režiji i dramatizaciji Aleksandra Pejakovića, u srijedu, s početkom u 21.30 na Podrum sceni u Gospodskoj ulici, otvoriće 44. sezonu Banjalučkog studentskog pozorišta (BSP). U komadu igraju Dragana Ilić, Anando Čenić, Dragoslav Medojević i Radenka Ševa.

Uskoro u BSP-u: "Omnibusom" do inovativnih projekata

BANJALUKA - Banjalučko studentsko pozorište (BSP), kako je saopšteno iz ove kuće, uskoro kreće u realizaciju projekta "Omnibus of young dramaturgs from EU and BiH", koji realizuje uz podršku Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini/Specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH.

Banjalučko studentsko pozorište svečano zatvorilo 43. sezonu

U "Podrum sceni" u Gospodskoj ulici 22. decembra 2019. godine Banjalučko studentsko pozorište svečano je zatvorilo 43. sezonu koja je nosila naziv "Reanimacija". Pozorište je ove godine imalo dvije premijere ("Dejton" i "Žilište"), preko 70 repriza gostujućih i predstava sa redovonog repertoara, te ukupno organizovalo 116 različitih događaja, od kojih je najznačajniji međunarodni festival "Kestenburg", te gostovanja predstave "Noć bogova" kao najgledanije predstave u Republici Srpskoj tokom 2019. godine.

Predstavnici Banjalučkog studentskog pozorišta u Moskvi

Predstavnici Banjalučkog studentskog pozorišta, koji borave u Moskvi, razgovarali su sa predstavnicima kulturnih i obrazovnih institucija o kulturnoj saradnji i razmjeni pozorišnih sadržaja između Republike Srpske i Rusije.

Banjalučko studentsko pozorište u Rumuniji

Banjalučko studentsko pozorište učestvuje na Danima srpske kulture u Temišvaru gdje će u okviru pozorišnog festivala "Teatros fest" publika imati priliku da sutra veče vidi višestruko nagrađivanu predstava "Life", u režiji Aleksandra Pejakovića.

"Life" i "Mlijeko"oduševili publiku

Članovi Banjalučkog studentskog pozorišta vratili su se sa "Dana Srpske u Srbiji", gdje su izveli dvije predstave. U Loznici su u Centru za kulturu "Vuk Karadžić" igrali "Life", reditelja Aleksandra Pejakovića, a u Užicu u Gradskom kulturnom centru "Mlijeko" u režiji Slobodana Perišića.

Studentsko pozorište na kongresu u Moskvi

BANJALUKA - Banjalučko studentsko pozorište učestvuje na 13. kongresu Međunarodne pozorišne asocijacije /AITU/ u Moskvi, koji organizuje moskovsko pozorište "Most".

Najčitanije