Suđenje

Vrhovni sud RS slučaj ubistva ljubavnika vratio na novo suđenje

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je dio presude kojom su Boško Kovačević (30) i njegov rođak Pero Mirović (45) osuđeni na po 12 godina i četiri mjeseca zatvora za ubistvo Davora Vitića (33) i slučaj vratio na novo suđenje, potvrđeno je "Nezavisnim".

Slučaj "Krunić": Na puškama DNK tragovi Đukanovića i Kovačevića

BANJALUKA - Na puškama koje su, prema tvrdnjama Tužilaštva, korištene pri ubistvu biznismena Slaviše Krunića (48) i radnika njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića (38), pronađeni su biološki tragovi optuženog Benedija Đukanovića (53) te ubijenog Željka Kovačevića (45), a koji je označen kao jedan od napadača.

"Barović mi tražio 10.000 KM da bi završio kontrolu"

BANJALUKA - Nemanja Šarengaća, poslovođa firme "ND Pile prom" iz Novog Grada, tvrdi da mu je suspendovani poreski inspektor Nemanja Barović iz Prijedora tražio 10.000 maraka da bi mu smanjio poreski dug i okončao kontrolu.

Tužilaštvo: Svjedoci potvrdili, Mahmuljin bio uključen u formiranje "El mudžahedina"

SARAJEVO - Na suđenju nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa Armije RBiH Sakibu Mahmuljinu za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine, Tužilaštvo BiH danas je zatražilo od Suda da kazni optuženog u skladu sa zakonom, jer smatra da su njihovi dokazi potvrdili sve relevantne činjenice iz proširene optužnice, a brojna svjedočenja da je bio uključen u formiranje odreda "El mudžahedin".

Lideri "Zlatne zore" osuđeni na po 13 godina zatvora

ATINA - Grčki sud osudio je danas lidere ekstremno desničarske organizacije "Zlatna zora" na po 13 godina zatvora, što je skoro maksimalna kazna za vođenje zločinačke organizacije okrivljene za brojna nasilna krivična djela iz mržnje.

Čaura povezuje Đukanovića sa ubistvom Krunića i Pavlovića

BANJALUKA - U dvorištu kuće Benedija Đukanovića (53), optuženog za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića (48) i radnika njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića (38), otkrivena je čaura identična onima koje su pronađene na mjestu zločina.

Suđenje poreznicima: Odnio kovertu s novcem, a onda upala policija

BANJALUKA - Prijedorčanin Marinko Bilbija priznao je da je suspendovanim poreskim inspektorima, svojim sugrađanima Nemanji Baroviću i Mihajlu Ristiću, dao mito od ukupno 200 maraka.

Todorić: Optužili nas oni koji su oteli privatnu imovinu Agrokora

ZAGREB - Bivši vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić izjavio je danas nakon izricanja prve nepravosnažne oslobađajuće presude za njega i troje saradnika, da su ih "optužile osobe koje su otele privatnu imovinu Agrokoru sakrile kriminal".

Samoizolacija advokata odgodila suđenje Dukiću

BANJALUKA - Suđenje Nedeljku Dukiću (29) iz Kneževa, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića, danas je odgođeno u banjalučkom Okružnom sudu jer se Dukićev branilac Nebojša Pantić do 12. oktobra nalazi u samoizolaciji.

Počelo suđenje bivšem direktoru "Audija"

MINHEN - U Njemačkoj je danas počelo suđenje bivšem direktoru "Audija" Rupertu Štadleru povodom skandala u vezi sa varanjem na testovima automobilskih emisija štetnih gasova.

Najčitanije