Suđenje

Ključni svjedok protiv Sanadera: Radio sam kako mi je bilo naloženo

ZAGREB - U Zagrebu je danas nastavljeno suđenje nekadašnjem hrvatskom premijeru, Ivi Sanaderu, u slučaju Fimi media, svjedočenjem bivšeg šefa Carinske uprave i nekadašnjeg blagajnika HDZ, Mladena Barišića, koji je izjavio da je sve radio po nalogu tadašnjeg premijera i lidera stranke.

Svjedok: Krunića smo zamotali u tepih i odvezli u bolnicu

BANJALUKA - Kada mi je javljeno da je pucano na gazdu, krenuo sam do ranča i s lijeve strane puta vidio da neko kleči u kanalu s rukama savijenim iznad glave i gleda u nas. Izašao sam, rekao mu da podigne ruke, ali nije reagovao pa sam ispalio metak upozorenja tri do četiri metra od njega, ali mu je glava samo pala na prsa.

Nastavljeno saslušanje svjedoka u slučaju ubistva Jelene Marjanović

BEOGRAD - Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge, pjevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem svjedoka, među kojima je bila i Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović.

Odgođeno suđenje Todoriću zbog otkazivanja punomoći advokata

ZAGREB - Zbog otkazivanja punomoći advokatskog para Jadranke Sloković i Čede Prodanovića prvooptuženom Ivici Todoriću i nedolaska četvrtooptužene Nikole De Rosi, u četvrtak je odgođeno suđenje bivšem vlasniku Agrokora i nekadašnjim menadžerima te kompanije Anti Huljevu i Piruški Canjuga za malverzacije u Agrokoru.

Suđenje za ubistvo Krunića: Advokati zatražili izuzeće sudije

BANJALUKA - Početak suđenja Benediju Đukanoviću (43), Emiliju Baldi (56) i Rodoljubu Gajiću (36) optuženim u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića, u Okružnom sudu Banjaluka prekinut je jer su advokati optuženih zatražili izuzeće Srđana Force, člana Sudskog vijeća.

Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku

BANJALUKA - Uzalud je u Banjaluku iz Pala danas došla Tatjana Pavlović, očekujući da će svjedočiti na početku suđenja optuženima za ubistvo njenog supruga Žarka Pavlovića i njegovog poslodavca, banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Asanž i SAD pred londonskim sudom

LONDON - Predstavnici američke vlade i osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, suočiće se u sutra u Vulvič Kraun sudu u Londonu uz visoko obezbjeđenje, a deceniju nakon što je Vikiliks objavio mnogobrojne tajne vojne dokumente.

Radojičić i Gavranović svjedoci na suđenju bivšim funkcionerima RUGIPP-a

BANJALUKA - Sadašnji i bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i Slobodan Gavranović biće svjedoci odbrane na suđenju nekadašnjim funkcionerima i radnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) u Okružnom sudu, koje terete za milionske malverzacije na štetu grada Banjaluke.

Zdravku Mamiću će se suditi u odsutnosti

S obzirom na to da BiH neće izručiti Zdravka Mamića pravosuđu Hrvatske, a očito neće ni svojom voljom preći hrvatsku granicu, njemu će se suditi – u odsutnosti, prenosi Večernji.

Delimustafić: Niko mi nikada nije rekao za dešavanja u Velikom parku

SARAJEVO - Na suđenju komandantu Specijalne jedinice MUP-a RBiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 1992. godine u Sarajevu, tadašnji ministar unutrašnjih poslova Alija Delimustafić izjavio je da mu niko nikada nije rekao za dešavanja u Velikom parku, niti je dobio neku zabilješku ili pisani dokument o tome.

Najčitanije