Suđenje

Udruženje novinara RS o presudi Čoliću: Obrazloženje suda pritisak na rad medija

BANJALUKA - Udruženje novinara Republike Srpske današnje obrazloženje "posebnih pritvorskih razloga", koji su se čuli prilikom izricanja presude Marku Čoliću, u slučaju pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića, smatra potpuno bespredmetnim, te svojevrsnim pritiskom na rad medija i izražava zabrinutost.

Suđenje za "Veliki park": Zaštićeni svjedok demantovao ranije iskaze

SARAJEVO - Na suđenju komandantu Specijalne jedinice MUP-a RBiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 1992. godine u Sarajevu, svjedok "F" rekao je da su raniji iskazi koje je dao Tužilaštvu BiH i Centru javne bezbjednosti u Istočnom Sarajevu bili iznuđeni i da većina navedenog nije tačno.

Tužilaštvo: Dokazano da je Čolić pokušao ubiti novinara

BANJALUKA - Predlažem sudu da Marka Čolića (32) proglasi krivim za pokušaj ubistva, rekla je danas Tatjana Ninković, okružni javni tužilac, iznoseći završne riječi u procesu protiv optuženog za brutalno premlaćivanje Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala gerila.info.

Počelo ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću

SARAJEVO - Čitanjem optužnice danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studenkinje Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Odgođeno suđenje Sefiću, nije se pojavio Salihović, sudija naredio njegovo privođenje

SARAJEVO - U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću, jer se Amar Salihović, jedan od pomagača Sefića, nije pojavio u sudnici.

Suđenje Šariću nakon više od osam godina ušlo u završnicu

BEOGRAD - Suđenje Darku Šariću i još 16-oro optuženih za pranje para u Srbiji ubacivaljem "prljavog novca" u legalne tokove, nakon osam godina je ušlo u završnicu, a epilog prvostepenom presudom se očekuje početkom jeseni.

Izbjeglica iz BiH osuđena u Čikagu zbog pomaganja Islamskoj državi

ČIKAGO - Mediha Medi Salkičević, izbjeglica iz BiH, uhapšena 2015. u Čikagu zbog pomaganja terorističkoj organizaciji Islamska država, osuđena je na 6,5 godina zatvora.

Suđenje Raduloviću i Stijaku: Završne riječi u septembru

BANJALUKA - Suđenje bivšim policijskim inspektorima Srđanu Raduloviću (34) i Ognjenu Stijaku (34), optuženima za šverc narkotika, obilježila je danas burna rasprava u sudnici i to u vezi sa zakazivanjem termina iznošenja završnih riječi, budući da su rokovi probijeni.

Topiću 22 mjeseca zatvora zbog mita za vozački

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću osudio je Bajazita Topića (60) iz ovog mjesta na godinu i 10 mjeseci za krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi, jer je 2017. godine u Velikoj Kladuši kao član komisije za polaganje vozačkog ispita primao mito od instruktora i kandidata.

Bilčar šrafcigerom iz firme usmrtio Milovanovića

BANJALUKA - Goran Bilčar (29) iz Laktaša, koji je optužen za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice, rekao je danas na nastavku suđenja da je šrafciger kojim je ubijen Milovanović prethodno uzeo iz firme u kojoj radi, jer je trebalo da pomogne prijateljici da se preseli.

Najčitanije