Suša

Alarm zbog suše u Kini

Na području Đangsi, na istoku Kine, izdato je upozorenje zbog suše.

Najveća suša u Čileu u posljednjih šest decenija

Glavni grad Čilea Santjago de Čile i njegova okolina suočavaju se s najgorom sušom u poslednjih šest decenija, saopštili su zvaničnici.

Rast temperature na kopnu donosi suše i požare

​ŽENEVA - Temperatura vazduha iznad kopna porasla je za 1,5 stepeni Celzijusovih od predindustriskog doba, što je dvostruko više od prosječnog globalnog rasta koji obuhvata i okeane, saopštio je danas Međudržavni panel o klimatskim promjenama /IPCC/.

Kroz 31 godinu dolaze nam ekstremne suše i poplave

​Petina najvećih gradova svijeta suočiće se s "nezabilježenim" klimatskim promjenama do 2050. godine, upozorili su naučnici protekle sedmice, ističući kako bi se moglo dogoditi da klima u Londonu tada bude slična onoj u današnjoj u Barseloni, a Madrid će više ličiti na Marakeš.

Njemačka pomaže farmere pogođene sušom sa 340 miliona evra

HAMBURG - Njemačka vlada će donijeti program specijalne pomoći u iznosu od 340 miliona evra za podršku poljoprivrednicima kojima je suša nanijela značajnu štetu rodu žitarica, izjavila je ministarka poljoprivrede Julija Klokner.

Suša ugrožava austrijsku poljoprivredu

BEČ - Dug period suše ugroža poljoprivredu posebno u austrijskoj pokrajini Forarlberg, gdje zbog nedostatka padavina očekuju smanjena ili izostanak prinosa.

Kakva nas klima čeka? Naučnici nemaju ohrabrujući odgovor

Više od četvrtine kopna naše planete moglo bi u narednih nekoliko decenija da bude znatno više izloženo sušama, pokazalo je novo istraživanje britanskog Univerziteta istočne Anglije i kineskog Južnog univerziteta nauke i tehnologije.

Naučnici: Uvod u totalnu sušu na četvrtini planete

ŠENŽEN - Naučnici upozoravaju da će više od četvrtine Zemljine površine postati sasvim suvo, čak i ako čovječanstvo uspije da ograniči globalno zagrijavanje na dva stepena Celzijusa.

Kakvu je štetu prouzrokovala suša u Srpskoj i koliko su skočile cijene?

Uzimajući u obzir da je iza nas najsušnija godina u posljednjih 10 godina, Udruženje ekonomista RS SWOT je napravilo analizu u kojoj mjeri je ona izazvala udar na kupovnu moć građana i kakvu je štetu prouzrokovala prerađivačima.

Vlasti u Sanskom Mostu se odrekle novih auta u korist ratara

SANSKI MOST - Lokalne vlasti u Sanskom Mostu obezbijedile su kroz rebalans općinskog budžeta 100.000 maraka i ova sredstva biće uplaćena na račune poljoprivrednih proizvođača koji su pretrpjeli štetu tokom proteklog ljeta usljed dugotrajne suše.

Najčitanije