Suša

Jezero Mid se smanjuje i otkriva ostatke ljudskih tijela

LAS VEGAS - U jezeru Mid kod Las Vegasa, čiji se nivo smanjuje zbog suše, pronađeno je još ljudskih ostataka nakon što je 1. maja u buretu otkriveno jedno tijelo.

Temperatura u Indiji i do 50 stepeni Celzijusovih

NJU DELHI - Temperatura u Indiji dostiže 50 stepeni Celzijusovih, a suša je pogodila 15 saveznih indijskih država, prenose agencije.

Suša otkrila bačvu s ljudskim ostacima

Pronađena bačva, uveliko nagrižena korozijom, podsjeća na industrijski skladišni bubanj, a uočili su je ljudi koji su plovili na čamcu, objavila je policija.

Čile ulazi u svoju 13. sušnu godinu

SANTJAGO DE ČILE - Čile je primoran da racionališe vodu zbog suše bez presedana, dok naučnici kažu da su klimatske promjene glavni krivac.

Mađarska izdala upozorenje na sušu

BUDIMPEŠTA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Mađarske je danas izdalo upozorenje na sušu za teritoriju cijele zemlje.

Najgora suša u zadnjih 1.200 godina na jugozapadu Sjeverne Amerike

Velika suša koja u zadnjih dvadeset godina hara na jugozapadu Sjeverne Amerike najgora je u zadnjih 1.200 godina, pokazuje studija u kojoj se ističe da će se ta pojava koju pogoršavaju klimatske promjene najvjerovatnije nastaviti u 2022. Na zapadu Sjedinjenih Država i na sjeveru Meksika od 2000. vlada velika suša koja traje već više od 20 godina pa se može nazvati "megasušom".

Klimatske promjene nisu razlog suše i gladi na Madagaskaru

LONDON - Klimatske promjene nisu krive za razornu sušu i glad na Madagaskaru, tvrde naučnici u najnovijoj objavljenoj analizi.

Održani "Dani polja kukuruza"

SANSKI MOST - Na imanju Enesa Tatarevića, poljoprivrednog proizvođača iz sela Fajtovci, nadomak Sanskog Mosta, danas je održana tradicionalna manifestacija "Dani polja kukuruza".

Stradao kukuruz zbog suše, pati i stoka

SANSKI MOST - Sušni period i nedostatak padavina tokom ovog ljeta uzrokovali su veliku štetu na poljoprivrednim usjevima, a poljoprivrednici u Unsko-sanskom kantonu su zabrinuti da li će moći prehraniti stoku.

Nastavlja se suša i borba sa vatrenom stihijom u Italiji

RIM - Vatrogasci u Italiji nastavljaju borbu sa brojnim požarima, a ta opasnost je zbog suše i dalje prisutna.

Briselski portal: Sjever EU će se boriti s poplavama, jug će biti zakucan sušama

BRISEL - Klimatske promjene neće zahvatiti samo Evropu već dolaze i po Evropsku uniju, navodi briselski portal Politiko.

Preminula Gordana Suša

Novinarka Gordana Suša preminula je danas poslije duge i teške bolesti u 75 godini.

U Kaliforniji vanredno, guverner: Štedite vodu

SAKRAMENTO - Guverner američke savezne države Kalifornije Gavin Njusom objavio je proširenje vanredne situacije zbog suše na 41, od 58 okruga u državi, navodeći kao razlog natprosječne temperature i nedostatak padavina u aprilu i maju.

Nezabilježena suša u Irskoj

DABLIN - Irske vlasti uvele su šestonedjeljnu zabranu korišćenja baštenskih crijeva, a nakon što je ta zemlja, poznata po kišnom periodu, doživjela jedno od najsušnijih proljeća.

"Vodovod" apeluje: Štedite vodu, izvorište Subotica presušuje

Praznici su stigli, ali nažalost mještani koji gravitiraju izvorištu Subotica, posebno oni u naseljima Pavlovac, Šibovi i Koprivnjak, mogli bi ostati bez vode, jer je ovaj izvor gotovo presušio.

Najčitanije