Sušenje

Savjeti za čišćenje mašine za sušenje veša

Mašina za sušenje veša je, pored one za pranje odjeće i sudova, vjerovatno jedan od najgenijalnijih aparata koji olakšava svakodnevicu.

Kako da najbrže osušite veš u toku zime

Domaćice znaju koliko je lakše prati i sušiti veš u toku ljeta. Odjeća je tanja, vrijeme je toplo, a tek opran veš možete obući za nekoliko sati.

Stvari koje nikada ne treba stavljati u mašinu za sušenje veša

Mašine za pranje veša smo apsolvirali, ali kakva je situacija sa mašinama za sušenje?

Četiri trika za sušenje posteljine zimi

Sušenje odeće u mašini za veš za neke nije opcija. Jedni nemaju mjesta u stambenom prostoru, drugi nemaju mogućnosti, a jedno je sigurno - veš mora da bude osušen i u toku zimskih mjeseci. U te svrhe mnogi koriste grijna tijela, odnosno radijatore, ali to nije ni dobro ni zdravo ni bezbjedno.

Šta sve može izazvati sušenje veša u kući

Sa dolaskom hladnijih i kišnih dana mnoge rutine mijenjamo. Jedna od njih oodnosi se i na sušenje veša. Mnogi sada veš suše u stanovima ili kućama, a ovdje prave i veliku grešku.

Zašto nije dobro sušiti veš u zatvorenoj prostoriji pored radijatora

Posebno tokom zime veš se suši u kući, kako zbog niskih temperatura, tako i zbog toga što je tad sezona loženja.

Šta bismo otkrili kada bi nestali svjetski okeani

Okeani prekrivaju većinu Zemljine površine, uključujući i njen najduži planinski lanac te drevne rute kojima su u davnoj prošlosti ljudi prelazili s kontinenta na kontinent.

Kako idealno osušiti meso?

Neko više voli da ga presuši, neko, pak, voli da ga ostavi živo, a neko ima poseban način na koji loži vatru prilikom sušenja mesa. Bilo kako bilo, svaki pravi domaćin ima dobar i provjeren način kako pravi ovaj preukusan delikates - sušeno meso.

Povećava se stepen sušenja šuma

BANJALUKA - Šume u Republici Srpskoj zauzimaju 51,7 odsto ukupne površine zemljišta, a zbog uticaja brojnih faktora povećava se stepen sušenja šuma u pojedinim područjima Srpske, rekla je Srni prodekan za naučnoistraživački rad na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Marijana Kapović Solomun.

Najčitanije