Subvencije

Subvencije za samozapošljavanje: Za zanatlije od 5.000 do 10.000 КM

TREBINJE - Grad Trebinje će nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje dodijeliti bespovratna sredstva u visini do 15.000 КM za podršku samozapošljavanju.

Njemačka povećava subvencije za električne automobile

Njemačka vlada želi da do 2030. godine na svojim putevima ima 10 miliona električnih vozila, prenosi Reuters, kao dio strategije da pojača sopstvenu auto-industriju u odnosu na SAD i Kinu.

Za subvencije se prijavilo 186 poljoprivrednika

BANJALUKA - Za subvencije za poboljšanje kvaliteta zemljišta, za šta je obezbijeđeno oko 200.000 KM, prijavilo se 186 poljoprivrednika.

Sjeverna Makedonija subvencioniše zamjenu starih auta za nove

SKOPLJE - Ministar ekonomije Sjeverne Makedonije Krešnik Bekteši je najavio subvencije od 2.000 do 3.000 evra za građane koji žele da zamjene svoj stari automobil novim, prenosi portal Plusinfo.

Subvencijama stimulišu ekonomski rast

​BIHAĆ - Vlada USK osigurala je u budžetu 400.000 maraka i tim sredstvima će tokom 2019. godine subvencionirati kamate subjektima male privrede koji posluju na području Unsko-sanskog kantona, potvrdio je Nijaz Kadirić, kantonalni ministar privrede.

Pročitajte nagrađenu priču "Nezavisnih": Odlučili da su najbolji i uzeli sebi najviše

BANJALUKA - Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, koji već nekoliko godina dodjeljuje subvencije za zapošljavanje, redovno i sebe stavlja u isplatni red, što je, prema ocjeni mnogih kojima smo ukazali na ovu pojavu, klasični primjer sukoba interesa i zloupotrebe javnih sredstava, s obzirom na to da sami sebi odobravaju i dodjeljuju novac.

Milion KM za subvencije za zaposlenje

BANJALUKA - Grad Banjaluka je objavio javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za zapošljavanje za ovu godinu, a na raspolaganju je ukupno 1.020.000 KM. Rok za podnošenje prijava je 13. jul.

Povećane subvencije za poljoprivrednike

BANJALUKA - Subvencije poljoprivrednicima za poboljšanje kvaliteta zemljišta povećane su rebalansom budžeta, tako da je na raspolaganju za ove namjene ukupno 345.800 KM.

Bespovratne subvencije u Trebinju od 3.000 do 10.000 KM

TREBINJE - Grad Trebinje raspisao je javni poziv za korišćenje sredstva za samozapošljavanje po kome je moguće ostvariti bespovratnu subvenciju od 3.000 do 10.000 KM.

Za bolji kvalitet zemljišta poljoprivrednicima 270.000 KM

BANJALUKA - Za subvencije poljoprivrednicima obezbijeđeno je 270.000 KM, a sredstva će biti podijeljena putem javnog poziva koji će raspisati Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

Najčitanije