Sud

Ranko Debevec za "Nezavisne": Loš imidž ne može se popraviti pored ovakvih lidera

Ranko Debevec, predsjednik Suda Bosne i Hercegovine, u pisanom intervju za "Nezavisne" rekao je da nijedan sudija ne bježi od toga da se njegov ili njen rad ocjenjuje, ali da to bude urađeno na zakonit način i bez izlaženja iz okvira koji određuju pozitivni zakonski propisi, a koji daju VSTV-u mogućnost da samo određuje "smjernice" za ocjenjivanje sudija, ništa više od toga.

Odgođeno suđenje optuženom za ratovanje u Siriji, odbio ljekarski pregled

SARAJEVO - Početak suđenja Milaremu Berbiću za pridruživanje stranim paravojnim formacijama i ratovanje u Siriji odgođen je jer je u pritvorskoj jedinici Suda BiH optuženi odbio da mu se izmjeri temperatura kako bi mogao pristupiti u sudnicu.

"Sud će vjerovatno poništiti Ataturkovu odluku o Aja Sofiji"

ANKARA - Sud u Turskoj će u petak najvjerovatnije proglasiti nezakonitom odluku usvojenu 1934. godine, kojom je Aja Sofija dobila status muzeja, saopštila su dva turska zvaničnika.

Džoni Dep tuži britanski "San"

LONDON - Popularni američki glumac DŽoni Dep pokrenuo je pravni postupak protiv britanskog lista "San" zbog članka u kojem se navodi da je tukao bivšu suprugu glumicu Amber Herd.

Osam godina robije zbog objava na Fecebooku

HANOJ - Državljanin Vijetnama Ngujen Kvok Duk Vong osuđen je na osam godina zatvora nakon što je proglašen krivim zbog objava na Fecebooku za koje je okarakterisane da su protiv države, saopšteno je iz vijetnamskog Ministarstva javne bezbjednosti.

O vetu Bošnjaka odlučuje Ustavni sud RS

BANJALUKA- O vetu Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske na zaključke u vezi razmatranja informacije o "Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta" odlučiće Ustavni sud RS budući da na današnjoj sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine RS i Vijeća naroda RS za usaglašavanje zakona, propisa i akata nije postignut dogovor.

Odluka londonskog suda o pljački zlata Venecuele nauk za druge

Vrhovni sud Londona priznao je Huana Gvaida za predsjednika Venecuele i dao mu pristup zlatnim rezervama zemlje u Banci Engleske, čime je lišio tog prava vladu u Karakasu. Ova skandalozna odluka treba da bude nauk za druge zemlje da njihov novac u zapadnim bankama nije siguran, smatra publicista i advokat Branko Pavlović.

Albanski zvaničnici u strahu od haških optužnica povukli opasan potez

Optužni prijedlozi protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija uzrokovali su još jednu dramu na relaciji Priština-Brisel - pitanje ostanka misije EU na KiM. Drama je počela kada su iz Specijalnog tužilaštva stigle optužnice na potvrdu Specijalnog suda, a nastavila se kada je iz kabineta predsjednika prištinskih institucija razaslato saopštenje da Euleks više nema mandat za ostanak na Kosmetu i da misija EU za sprovođenje vladavine zakona više nije potrebna Prištini.

Počinje suđenje za silovanje trudne Srpkinje

SARAJEVO - Pred Sudom BiH za 8. jul zakazan je početak suđenja Ademu Kostjerevcu optuženog da je kao pripadnik takozvane Armije BiH u Zvorniku 1992. godine silovao trudnu Srpkinju.

Ustavni sud BiH odbacio zahtjev Kluba poslanika SNSD-a

SARAJEVO- Ustavni sud BiH na današnjoj sjednici odbacio je zahtjev 28 poslanika Narodne skupštine RS za ocjenu ustavnosti Odluke o odgađanju održavanja lokalnih izbora 2020. godine, koju je donijela Centralna izborna komisija (CiK) BiH, navodeći da je to u nadležnosti redovnog suda.

Najčitanije