Sud

U Tužilaštvu BiH tek svaki četvrti tužilac iz Srpske

SARAJEVO - Od 57 tužilaca u Tužilaštvu BiH čak 75 odsto dolazi sa prostora FBiH, a najveći broj njih, više od 45 odsto, izjašnjavaju se kao Bošnjaci, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Sud će pregledati video-snimke na suđenju profesoru optuženom za mito

BANJALUKA - Republička javna tužiteljka Dragica Glušac najavila je da će u Okružnom sudu u Banjaluci pregledati snimke video-nadzora s Univerziteta "Apeiron", čijem se nekadašnjem profesoru Veljku Đukiću sudi po optužnici koja ga tereti za primanje mita.

Četiri godine zatvora Dobojliji koji je suprugu ubo čakijom

DOBOJ - Okružni sud u Doboju osudio je Đorđu Neškovića iz tog grada na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Todore koju je 2019. godine ubo čakijom u stomak, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Sud u naredna tri dana odlučuje o sudbini "Saničana"

PRIJEDOR - Pred Okružnim privrednim sudom u Prijedoru danas je održano ročište radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka u prijedorskom ribnjaku "Saničani".

Zaposleni u Ustavnom sudu BiH vakcinisani u Srbiji

SARAJEVO - Zaposleni u Ustavnom sudu BiH u ponedjeljak su u Opštoj bolnici Užice u Srbiji vakcinisani protiv virusa korona, a revakcinacija će biti naknadno dogovorena i organizovana u saradnji s nadležnim institucijama Republike Srbije, sapošteno je danas iz Ustavnog suda BiH.

U Sudu BiH pala optužnica za silovanje trudne Srpkinje

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je prvostepenu presudu kojom je odbacio optužnicu protiv Adema Kostjerevca za silovanje trudne Srpkinje na području Zvornika 1992. godine.

Titov unuk otkazao punomoćje advokatu pred sjednicu suda

BEOGRAD - U Apelacionom sudu u Beogradu danas je do daljeg odložena sjednica na kojoj je trebalo da bude razmatrana žalba na prvostepenu presudu kojom je Edvard Broz (70), jedan od unuka Josipa Broza Tita, osuđen u odsustvu na osam mjeseci zatvora zbog saobraćajne nesreće iz 1992. godine u kojoj je poginuo njegov prijatelj G.P.

Elez zatražio da mu bude određen pritvor

SARAJEVO - Tužilac Dubravko Čampara zatražio je da Darku Elezu bude određen jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti bjekstva, uticaja na svjedoke i straha za stanovništvo, na šta je osumnjičeni pristao, dok je njegov branilac Senad Kreho rekao da za to ne postoji razlog.

Požar u Osnovnom sudu u Prnjavoru

PRNJAVOR - U požaru, koji je noćas izbio u Osnovnom sudu u Prnjavoru, nije došlo do oštećenja arhivske građe, kao ni sudskih predmeta u radu, a u toku je utvrđivanje uzroka i svih okolnosti ovog događaja, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Roditelji nakon presude Mujkiću: Kazna ponižavajuća, borićemo se i dalje

BANJALUKA - Nakon što je Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora danas osuđen na šest i po godina zatvora jer je pijan upravljajući golfom usmrtio djevojčicu Vanju Rudić (13) presuda je izazvala negodovanje građana i porodice, koji su se okupili ispred suda Okružnog suda u Banjaluci, smatrajući da je kazna ponižavajuća.

Najčitanije