Sud

Potvrđena optužnica protiv Kušića i Vukovića

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Jovana Kušića i Branislava Vukovića tereti za zločin protiv čovječnosti počinjen na Palama.

Počinje procedura za izgradnju zgrade Ustavnog suda u Banjaluci

BANJALUKA – Ustavni sud Republike Srpske je na današnjoj sjednici donio odluke o pokretanju postupaka javnih nabavki radova za izgradnju zgrade Ustavnog suda u Banjaluci.

Željko Vučeraković optužen zbog krijumčarenja droge

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Željka Vučerakovića koji se sumnjiči da je pokušao iz Crne Gore u BiH prokrijumčariti 250 grama kokaina.

Odbrana traži slobodu za bivše specijalce osuđene za filmsku pljačku

BANJALUKA - Odbrana Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića, bivših specijalaca MUP-a RS, te njihovog saučesnika Olega Bande, osuđenih na 40 godina zatvora, zatražila je za njih oslobađajuću presudu pred Vijećem Vrhovnog suda RS.

Ustavni sud BiH održao sjednicu elektronskim putem

SARAJEVO - Ustavni sud BiH održao je redovnu sjednicu Velikog vijeća elektronskim putem, imajući u vidu trenutne vanredne okolnosti izazvane pojavom pandemije virusa korona, a poštujući odluke nadležnih organa javne vlasti u BiH, saopšteno je iz tog suda.

Debevec: Procesuiraju se svi hitni slučajevi

SARAJEVO - Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec izjavio je Srni da se svi hitni sudski slučajevi procesuiraju uredno.

Sanjinu Sefiću 17 i po godina zatvora

SARAJEVO - U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je izrečena osuđujuća presuda Sanjinu Sefiću u ponovljenom postupku, kojom je osuđen na 17 i po godina zatvora, saznaju "Nezavisne novine".

I Sud BiH uveo preventivne mjere zbog virusa

SARAJEVO- Sud BiH saopštio je da je preduzeo preventivne mjere radi sprečavanja širenja virusa korona, te djelimično korigovao dinamiku održavanja suđenja, o čemu su stranke u postupku obaviještene.

Mladićevu žalbu na presudu odlaže operacija

HAG - Žalbeno vijeće mehanizma za krivične sudove u Hagu odložilo je do daljeg usmeno izlaganje žalbi na presudu nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, odnosno do njegovog oporavka od predstojeće operacije.

Marku Čoliću povećana kazna za pokušaj ubistva novinara

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske povećao je zatvorsku kaznu Marku Čoliću (33) na pet godina zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, potvrđeno je za "Nezavisne" u ovoj pravosudnoj instituciji.

Najčitanije