Sud

Programom reformi BiH se opet obavezala na apelacioni sud

SARAJEVO, BANJALUKA - Programom reformi BiH koji je poslat u Brisel vlasti u BiH ponovo su se obavezale da rade na uspostavi apelacionog suda BiH, međutim, kao i prethodnih godina pitanje je da li će na tome biti išta urađeno.

Oslobođeni krivice za ratne zločine nad srpskim i hrvatskim civilima

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom su Jadranko Šaran, Samir Šabić i Zijad Kadić oslobođeni krivice za ratne zločine nad srpskim i hrvatskim civilima i ratnim zarobljenicima u Bosanskoj Krupi 1995. i 1996. godine, kao i za neopravdano odgađanje povratka zarobljenika.

Srpkinja na sudu u Austriji: Od starca pokušala izvući 630.000 evra

BEČ - Jasmina J. (44) porijeklom iz Srbije našla se na sudu u Austriji zbog teške prevare.

Podnesen prvi zahtjev za ocjenu ustavnosti spornog zakona

PODGORICA - Advokati Milenko i Momir Radić iz Beograda podnijeli su danas Ustavnom sudu Crne Gore inicijativu za ocjenu saglasnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti sa Ustavom i međunarodnim ugovorima.

Ustavni sud RS: Prihvatljivi zahtjevi Klubova delegata Bošnjaka i Hrvata

BANJALUKA - Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske odlučilo je danas na sjednici da su prihvatljivi zahtjevi Kluba delegata bošnjačkog naroda i Kluba delegata hrvatskog naroda u Vijeću naroda RS za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog i hrvatskog naroda u vezi sa Zakonom o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama.

Podignuta optužnica protiv Ljubana Ećima

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Ljubana Ećima kojeg tereti za zločine počinjene nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Kotor Varoša.

Potvrđena optužnica protiv Duška Suvare

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Duška Suvare koja ga tereti za ratni zločin nad licima bošnjačke nacionalnosti počinjen 1992. godine na području Glamoča.

Drljača priznao da je zaklao i zapalio Rolda

BANJALUKA - Rade Drljača (24) iz Banjaluke priznao je tužiocu da je uzeo nož i svom snagom ga zabio u vrat Bruna Rolda (54), a zatim povukao lijevo i desno te ga udario nogom i nakon toga zapalio karton i spužvu kreveta gdje ležao Rold, navodi se u prijedlogu za produženje pritvora osumnjičenima.

Vrhovni sud RS: Ponovo ukinuta presuda Slobodanu Markoviću

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ponovo je ukinuo presudu kojom je Slobodan Marković (57) iz Banjaluke osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanke Biljane Keserović koju je brutalno pretukao drvenom palicom.

Srpkinja mora na sud jer je mužu podgrijala ručak

Srna Zagorac iz Novog Sada udata je za Mijata i živi na relaciji Srbija - Švajcarska, ali je riješila da se vrati u rodnu zemlju, a razloge je navela u svojoj ispovijesti za medije.

Najčitanije