Sud

Predsjedniku Privrednog suda Crne Gore određen pritvor

PODGORICA - Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odredio je predsedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću pritvor do 30 dana, javljaju Vijesti.

Zdravko Mamić tuži Hrvatsku Evropskom sudu za ljudska prava

Zdravko Mamić, nekadašnji čelnik zagrebačkog Dinama, koji je osuđen na šest i po godina zbog izvlačenja 52 miliona kuna (oko sedam miliona evra) iz tog kluba, podnio je tužbu protiv Hrvatske Evropskom sudu za ljudska prava.

Uhapšen predsjednik Privrednog suda Crne Gore

PODGORICA - Predsjednik Privrednog suda Crne Gore Blažo Jovanić i još desetak osoba u više crnogorskih gradova uhapšeni su danas po nalogu Specijalnog državnog tužioca, javila je televizija Vijesti.

Sudovi širom BiH gomilaju nezavršen posao: 306.861 neriješen predmet u ladicama

BANJALUKA, SARAJEVO - Sudovi u BiH su na kraju prošle godine imali 306.861 neriješen predmet.

Trampu kazna 10.000 dolara dnevno zbog nepoštovanja suda

NJUJORK - Njujorški sudija Artur Engoron sa 10.000 dolara dnevno kaznio je danas bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, zbog nepoštovanja suda.

Džastin Biber mora na sud

Pjevač Džastin Biber i pop duo "Dan + Shay" tuženi su zbog navodne krađe njihovog hit singla "10,000 Hours".

Dijana Hrkalović negirala krivicu

BEOGRAD - Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović negirala je danas u Specijalnom sudu optužbe da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Tesla izgubio spor sa kupcem zbog "pijanog" autopilota

Njemački sud donio je odluku da kompanija Tesla mora da otkupi od vlasnika Model 3 plaćen 69.000 evra, nakon što je presudio da opciona tehnologija autonomne vožnje automobila nije ispunila marketinško obećanje.

Tadić: Domaće sudije u Ustavnom sudu BiH nemaju problema sa stranim kolegama

SARAJEVO - Predsjednik Ustavnog suda BiH Mato Tadić rekao je da ovaj sud nema nadležnost da utvrdi do kada će u BiH ostati strane sudije, ali da u Ustavu piše da nakon prvih pet godina Parlamentarna skupština BiH može donijeti zakon i regulisati drugačije pitanje njihovog izbora.

Ivanka Marković iz fotelje poslanika ide u Ustavni sud RS

BANJALUKA - Ivanka Marković, sada već bivši poslanik SDS-a, biće kako "Nezavisne novine" nezvanično saznaju imenovana za sudiju Ustavnog suda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda.

Sudovi u RS iza rešetaka poslali 450 ljudi, među njima malo "krupnih riba"

BANJALUKA - Sudovi u Srpskoj tokom prošle godine izrekli su zatvorske kazne za 450 ljudi, novčane za 951, dok je uslovno osuđeno njih 1.359.

Sud u Rusiji zabranio Facebook i Instagram

​Kao što je ranije nagoviješteno, Rusija je sada i formalno zabranila rad Facebook i Instagram društvenih mreža.

Dudaković ponovo u sudnici nakon skoro dvije godine

SARAJEVO - Sud BiH nakon skoro dvije godine zakazao u ponedeljak nastavak suđenja nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije RBiH Atifu Dudakoviću i još šesnaestorici pripadnika i komandanata tog korpusa zbog zločina počinjenih nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, saopšteno je iz Suda BiH.

Međunarodni sud u Hagu Rusiji: Suspendujte vojne operacije

Međunarodni sud pravde (MSP) naredio je danas Rusiji da obustavi vojne akcije koje je pokrenula u Ukrajini 24. februara.

Uhapšen jer je ošamario radnicu RUGIPP-a u banjalučkom sudu

BANJALUKA - Zoran Milaković, kojem se danas u Osnovnom sudu u Banjaluci sudilo zbog ugrožavanja sigurnosti radnice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose, osumnjičen je da joj je tokom pauze tog ročišta udario šamar.

Najčitanije