Sud

Državljanin BiH i Hrvatske priznao krivicu za trgovinu narkoticima

SARAJEVO - Optuženi Ante Tomas (60), državljanin BiH i Hrvatske, ranije osuđivan optužen za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama priznao je krivicu u Sudu BiH.

Ljubljanska banka neće isplatiti prijeratnu štednju bh. štedišama

STRAZBUR - Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je tužbu bh. štediša protiv Slovenije i BiH za nadoknadu novca iz štednje u bivšoj Ljubljanskoj banci. Tim činom bh. građani su trajno ostali bez svog novca.

Divljak sa snimka dobio 80 dana zatvora i mora platiti 14.000 kuna

SPLIT - Prekršajni sud u Splitu kaznio je s 80 dana zatvora 19-godišnjeg A. P., čija je snimak vožnje objavljen na društvenim mrežama.

Sudski referent izmislio da radi i za SIPA

BRČKO - Osnovni sud Brčko distrikta potvrdio je optužnicu protiv svog referenta za upravljanje predmetima A.B., a kojom je, između ostalog, optužen da se, kako bi došao do novca, lažno predstavljao i da radi za Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA).

Određene mjere zabrane uhapšenim u akciji "Var"

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora i odredio mjere zabrane osumnjičenima za namještanje fudbalskih utakmica Vladimiru Dominkoviću, Anti Bilješku, Fuadu Zahiroviću, Iliji Živkoviću i Kenanu Bajraktareviću.

Potvrđena presuda Đakiću zbog slike sa glavom Srbina

ZAGREB - Opštinski sud u Virovitici donio je pravosnažnu presudu u slučaju Ivana Ðakića, koji je za pravoslavni Božić objavio fotografiju sa odrubljenom glavom Srbina.

Tužilaštvo neće riješiti ignorisanje presude Ustavnog suda

SARAJEVO - Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH sutra bi trebalo da razmatra dopis Tužilaštva BiH koji se odnosi na njegovu istragu o nesprovođenju presude Ustavnog suda BiH u slučaju "Božo Ljubić" i već sada je jasno da od te istrage neće biti ništa i da neće dati nikakav rezultat.

Članovi Odluke o daljinskom grijanju u Banjaluci u skladu sa zakonom

BANJALUKA - Ustavni sud RS odbacio je inicijativu za ocjenu ustavnosti pojedinih članova Odluke grada Banjaluka o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, a koju je podnijelo Udruženje za borbu protiv korupcije "Transparency International", navedeno je u "Službenom glasniku".

Opština Šamac na sudu izgubila trećinu budžeta

ŠAMAC - Opština Šamac izgubila je sudski spor i firmi "NBS group" moraće da isplati više od 2,2 miliona KM sa kamatama, zbog čega je dovedeno u pitanje i samo funkcionisanje ove lokalne zajednice.

Jerko Ivanković Lijanović oslobođen svih optužbi

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je svih optužbi Tužilaštva BiH Jerka Ivankovića Lijanovića, bivšeg ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, kao i druge optužene u predmetu za organizovani kriminal.

Najčitanije