Sud

Pravobranilaštvo BiH upozorava: Sistemska diskriminacija odnosi milione

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina prošle godine pred sudovima u BiH izgubila je sporove u vrijednosti od 11,1 milion KM i to isključivo zbog sistemskih problema koje ne želi da riješi, zbog čega se bez ikakve potrebe na presuđene iznose plaćaju troškovi postupka i nepotrebne kamate.

Tramp imenovao Ejmi Koni Beret za sudiju Vrhovnog suda

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp imenovao je Ejmi Koni Beret (48) za sudiju Vrhovnog suda, koja će na tom mjestu zamijeniti nedavno preminulu Rut Bejder Ginzberg.

Uvažena žalba grada Banjaluka u "slučaju Šmitran"

Okružni sud Banjaluka uvažio je žalbu grada Banjaluka i ukinuo rješenje banjalučkog Osnovnog suda u izvršnom postupku, a radi naplate novčanog potraživanja prodajom šest nekretnina oduzetih u krivičnom postupku od Miloša Šmitrana, saopšteno je iz Pravobranilaštva Republike Srpske.

Odbačen sporazum Dukića i Tužilaštva

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci odbacio je sporazum o priznanju krivice koji je Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, optužen da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem Rodom (33) iz Banjaluke pokušao da ubije novinara RTV BN i portala gerila.info Vladimira Kovačevića (38) potpisao sa Tužilaštvom.

Evropski sud pravde podržao propise EU o mrežnoj neutralnosti

Evropski sud pravde danas je podržao propise Evropske unije o takozvanoj mrežnoj neutralnosti na internetu, kojima se pružaoci internet usluga onemogućavaju u tome da favorizuju neke segmente internet saobraćaja ili određene korisnike.

Član zakona o Svetosavskoj nagradi ne povrijeđuje vitalni nacionalni interes Bošnjaka

BANJALUKA - Članom 17. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju nije povrijeđen vitalni nacionalni interes konstitutivnog bošnjačkog naroda, odlučilo je Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske na današnjoj sjednici.

Svjedok čuo da je Kostjerevac silovao Srpkinju

SARAJEVO - Na suđenju Ademu Kostjerevcu za silovanje trudne Srpkinje na području Zvornika 1992. godine, svjedok Tužilaštva BiH Omer Muratović izjavio je danas pred Sudom BiH da je čuo da je optuženi silovao oštećenu.

Britanac osuđen na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pikasa

LONDON - Jedan muskarac osuđen je danas na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pabla Pikasa, vrijednu 20 miliona funti, u umjetničkoj galeriji u Londonu.

Da li će Mercedesu biti zabranjena prodaja automobila u Njemačkoj

Nakon što je Nokia na sudu pobijedila Mercedes zbog neovlašćenog korišćenja njenih patenata, otvara se niz neočekivanih mogućnosti.

Državljanin Crne Gore osuđen u BiH na pet godina zatvora

SARAJEVO - Državljaninu Crne Gore Veselinu Dumančiću (58), optuženom za krivično djelo neovlašteni promet droge, Sud BiH je izrekao zatvorsku kaznu od pet godina nakon što je potpisao sporazum o priznanju krivice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Najčitanije