Sud BiH

Džaferović: Svima koji nisu Srbi smeta ime Republike Srpska

SARAJEVO - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, ne smatra da inicijativa Stranke demokratske akcije o promjeni imena Republike Srpske znači promjenu Dejtonskog sporazuma i tvrdi da je za sve koji nisu Srbi taj naziv diskriminišući.

Oslobođeni krivice za ratne zločine nad srpskim i hrvatskim civilima

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom su Jadranko Šaran, Samir Šabić i Zijad Kadić oslobođeni krivice za ratne zločine nad srpskim i hrvatskim civilima i ratnim zarobljenicima u Bosanskoj Krupi 1995. i 1996. godine, kao i za neopravdano odgađanje povratka zarobljenika.

Potvrđena optužnica protiv Duška Suvare

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Duška Suvare koja ga tereti za ratni zločin nad licima bošnjačke nacionalnosti počinjen 1992. godine na području Glamoča.

Određen pritvor za pet osumnjičenih pripadnika ID transportovanih u BiH

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine odredio pritvor osumnjičenima Emiru Ališiću, Seadu Kasupoviću, Miralemu Berbiću, Jasminu Keseroviću i Hamzi Labidiju, osumnjičenim za ratovanje na strani terorističke organizacije Islamska država, koji su sinoć deportovani iz Sirije u Bosnu i Hercegovinu

Uhapšeni Holanđanin predat Sudu BiH

BANJALUKA - Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske predali su Sudu BiH Kornelisa Marinus van Velzena, rođenog u Lindenu u Holandiji radi ekstradicije po potjernici te zemlje, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Potvrđena optužnica protiv trojice carinika zbog uzimanja mita

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Tina Kapetana, Dejana Damjanovića i Aleksandra Tucikešića koja ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Oslobođen optužbe da je oštetio budžet za 20.700 KM

SARAJEVO - Sud BiH oslobodio je danas Jovana Lukića koji je optužen da je, kao odgovorno lice u preduzeću "Ducla", izvršio neosnovan odbitak ulaznog PDV- te da je tim oštetio budžet BiH za 20.704 KM.

Potvrđena optužnica protiv Malka Koromana

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Malka Koromana tereti za zločine protiv čovječnosti počinjene 1992. godine na Palama.

Maksimu Božiću šest, a Edinu Hastoru tri godine robije zbog terorizma

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo je drugostepenu presudu kojom je Maksimu Božiću izrečena kazna zatvora od šest godina, a Edinu Hastoru tri godine za krivično djelo terorizam.

Ukinut pritvor Milanu Trišiću

SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Milanu Trišiću koji je osumnjičen za zločin protiv čovječnosti na području Bratunca 1992. godine.

Najčitanije