Sud BiH

Željko Vučeraković optužen zbog krijumčarenja droge

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Željka Vučerakovića koji se sumnjiči da je pokušao iz Crne Gore u BiH prokrijumčariti 250 grama kokaina.

Ustavni sud BiH održao sjednicu elektronskim putem

SARAJEVO - Ustavni sud BiH održao je redovnu sjednicu Velikog vijeća elektronskim putem, imajući u vidu trenutne vanredne okolnosti izazvane pojavom pandemije virusa korona, a poštujući odluke nadležnih organa javne vlasti u BiH, saopšteno je iz tog suda.

Debevec: Procesuiraju se svi hitni slučajevi

SARAJEVO - Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec izjavio je Srni da se svi hitni sudski slučajevi procesuiraju uredno.

I Sud BiH uveo preventivne mjere zbog virusa

SARAJEVO- Sud BiH saopštio je da je preduzeo preventivne mjere radi sprečavanja širenja virusa korona, te djelimično korigovao dinamiku održavanja suđenja, o čemu su stranke u postupku obaviještene.

Mektić se izjasnio da nije kriv

SARAJEVO - Bivši ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić izjasnio se danas pred Sudom BiH da nije kriv prema optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Grubeša: U Ustavnom sudu BiH postoje problemi i sporne odluke

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša izjavio Srni je da je očigledno da u Ustavnom sudu BiH postoje problemi, jer nije slučajno da sve "sporne" odluke koje je donio koriste uvijek jednom korpusu.

Sud odbio predložene mjere zabrane za Mektića

SARAJEVO - Sud BiH odbio je mjere zabrane koje je Tužilaštvo predložilo za bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, koga optužnica tereti za zloupotrebu položaja.

Višković: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

DOBOJ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina - Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH.

Dodik: Predloženi zakon o Ustavnom sudu BiH - dobra osnova

DOBOJ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da je Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH o udaljavanju stranih sudija, koji su partije vladajuće koalicije iz Republike Srpske zajedno sa HDZ-om predale u proceduru, dobra osnova za rješavanje problema.

Čavara: Bošnjaci odluke Ustavnog suda uzimaju kao sa švedskog stola

Jasno se pokazala situacija da bi probosanske snage, a to su u suštini prograđanske snage, odnosno proislamske i probošnjačke, odluke Ustavnog suda BiH uzimale kao sa švedskog stola, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

Najčitanije