Sud BiH

Draganu Janjiću sedam godina zatvora za zločine protiv čovječnosti

SARAJEVO - Sud BiH pravosnažno je osudio Dragana Janjića na sedam godina zatvora za zločine protiv čovječnosti počinjene na području Foče 1992. godine.

Sejdić oslobođen krivice za zločine nad Srbima u Rudom i Goraždu

SARAJEVO - Sud BiH oslobodio je nekadašnjeg komandanta Prve višegradske brigade Armije RBiH Ahmeta Sejdića krivice za nečovječno postupanje prema civilima i ratnim zarobljenicima srpske nacionalnosti u Rudom i Goraždu.

Ustavni sud BiH obustavio postupak pokrenut na inicijativu Borjane Krišto

SARAJEVO - Ustavni sud BiH obustavio je danas postupak pokrenut zahtjevom predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjane Krišto za ocjenu ustavnosti pojedinih odredaba Ustava Federacije BiH /FBiH/ koje se odnose na popunu federalnog Doma naroda, zato što je podnosilac odustao od tog zahtjeva, saopšteno je iz Ustavnog suda BiH.

Božiću i Hastoru šest i po godina zatvora za planiranje terorističkog napada

SARAJEVO - Državni sud proglasio je Maksima Božića i Edina Hastora krivim zbog planiranja da počine teroristički napad u Istočnom Sarajevu i Tuzli i osudio ih na ukupno šest i po godina zatvora.

Berton: Alarmantan pad stope osuđujućih presuda za ratne zločine

SARAJEVO - Stopa osuđujućih presuda u predmetima ratnih zločina pred Sudom BiH opada alarmantnom brzinom, što podstiče zabrinutost u vezi sa kvalitetom istraga i optužnica koje podiže Tužilaštvo BiH, upozorio je danas u Sarajevu šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton.

Sud BiH: Nismo odbili izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine demantovao je tvrdnje da je odbijeno izručenje bišeg savjetnika FK Dinamo Zdravka Mamića Hrvatskoj.

Sud BiH oslobodio Nenada Perovića

SARAJEVO - Sud BiH oslobodio je krivice Nenada Perovića, optuženog za zločin protiv čovječnosti počinjen u proteklom ratu na području Rogatice.

Prijetnje glavnom tužiocu Gordani Tadić i članovima VSTS

SARAJEVO - Nepoznati muškarac uputio je danas telefonske prijetnje da će baciti bombu i pobiti sve u Tužilaštvu BiH i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu /VSTS/ BiH, te napasti glavnog tužioca BiH Gordanu Tadić, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Janjiću ukinuta prvostepena presuda i određen novi pretres

SARAJEVO - Apelaciono odjeljenje Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu i odredilo ponovno održavanje pretresa u predmetu protiv Dragana Janjića, optuženog za zločin protiv čovječnosti 1992. godine na području Foče.

Ocjenjivanje sudija kost u grlu Sudu BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Sud BiH podnio je apelaciju Ustavnom sudu BiH jer smatra da je Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH nezakonito usvojio kriterijume za ocjenjivanje rada sudija i predsjednika Suda u toj instituciji.

Najčitanije