Sud BiH

BiH pred sudovima za deset mjeseci izgubila 5,6 miliona KM

SARAJEVO - Iako je ukupan broj sudskih sporova protiv BiH u posljednjih nekoliko godina smanjen, šteta po BiH iz godine u godinu je sve veća i u prvih deset mjeseci prošle godine BiH je izgubila sporove u vrijednosti od 5,6 miliona KM.

Meddžida Kreso odlazi iz Suda BiH

SARAJEVO - Meddžida Kreso, bivša predsjednica Suda BiH, koja je na toj poziciji provela punih 12 godina, napustiće naredne sedmice ovu pravosudnu instituciju jer puni 70 godina života, čime je stekla uslove za penzionisanje, saznaje „Dnevni avaz“.

Šarencu dvije godine zatvora za trgovinu drogom

SARAJEVO - Sud BiH proglasio je Dragana Šarenca krivim za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama i osudio ga na zatvorsku kaznu od dvije godine.

Priveden vojni ataše ambasade BiH u Holandiji zbog ratnog zločina u Konjicu

SARAJEVO - Vojni ataše ambasade BiH u Holandiji, pukovnik Enes Jahić priveden je danas na graničnom bh. prelazu, te je predat Tužilaštvu BiH.

Skandal u Tužilaštvu BiH - nestao ratni dnevnik iz Konjica

SARAJEVO - Iz Tužilaštva BiH nestao je original dnevnika koji je o ratnim zbivanjima u Konjicu, prije svega kad je riječ o ratnim zločinima nad Srbima, pisao Miralem Macić, nekadašnji pripadnik policije i Armije BiH u Konjicu - rekao je, specijalno za "Novosti", advokat Dušan Tomić, koji je svojevremeno zastupao porodice oštećenih, a zatim i samog Macića, kad je prvobitno izašao iz zatvora.

Brade protjerane pa vraćene na granicu

SARAJEVO - Ustavni sud BiH poništio je dio Pravilnika o nošenju uniforme pripadnika Granične policije BiH u kojem je naređeno da policijski službenici ne smiju nositi bradu.

Ukinuta presuda za ubistvo Srba u Počitelju

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu Edinu Sakoču kojom je bio osuđen na sedam godina zatvora za učešće u ubistvu dva lica srpske nacionalnosti u Počitelju 1992. godine, te odredilo održavanje pretresa pred Apelacionim vijećem.

Jednomjesečni pritvor Draganu Janjiću

SARAJEVO – Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Draganu Janjiću koji je osumnjičen za ratni zločin protiv čovječnosti.

Za trinaest osuđenih u predmetu "Lutka" 100 godina zatvora

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH proglasilo je krivim 13 optuženih iz predmeta "Lutka" zbog organizovanog kriminala i više krivičnih djela i osudilo ih na oko 100 godina zatvora, potvrdili su iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičenom za zločine nad Srbima jednomjesečni pritvor

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alminku Islamoviću, osumnjičenom da je počinio ratni zločin nad civilnim srpskim stanovništvom na području Broda 1992. godine.

Reklame

Najčitanije