Sud BiH

Izricanje drugostepene presude Oriću i Muhiću 30. novembra

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH će 30. novembra izreći drugostepenu presudu komandantu Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću, nakon obnovljenog postupka za ratne zločine počinjene u Srebrenici 1992. godine.

Potvrđena optužnica za ratne zločine u Vlasenici

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Simu Stupara, Zorana Stupara, Zorana Tešića i Gorana Tešića tereti da su počinili krivično djelo zločini protiv čovječnosti.

Advokati tvrde da se zloupotrebljava slučaj ubistva policajaca

SARAJEVO - Na Sudu BiH danas je, čitanjem obimne optužnice, nastavljeno suđenje u predmetu "Cicović i drugi", poznatijem kao "Volan" - najvećoj istrazi o auto-kriminalu u BiH.

Orićeve završe riječi: Nisam kriv, postupak zasnovan na lažnom svjedočenju

SARAJEVO - Odbrana nekadašnjeg komandanta jedinica Armije R BiH u Srebrenici Nasera Orića zatražila je donošenje oslobađajuće presude, ističući da Tužilaštvo BiH nije dokazalo njegovu krivicu.

Ustavni sud BiH: Odluke donosimo samostalno i nezavisno

SARAJEVO - Ustavni sud BiH saopštio je danas da odluke u predmetima koje rješava donosi isključivo samostalno, nezavisno i u skladu sa pravilima Suda.

Odluka o mjerama zabrane Dudakoviću otpremljena strankama i braniocima

SARAJEVO - Sud BiH donio je odluku po prijedlogu Tužilaštva o produženju mjera zabrane generalu Atifu Dudakoviću i još 16 komandanata i pripadnika Petog korpusa Armije BiH, optuženima za zločine protiv čovječnosti, o kojoj će javnost biti informisana nakon što je prime stranke i branioci kojima je otpremljena, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Sud BIH odbacio tužbu, RS zasad ne može blokirati račun UIO

BANJALUKA - Sud BiH odbacio je žalbu Pravobranilaštva Republike Srpske na rješenje tog suda o odgađanju izvršnog postupka koji je RS pokrenula protiv Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH s ciljem naplate 28 miliona KM duga, saznaje portal Capital.

Godina zatvora za utaju 200.000 KM

Sud BiH izrekao je prvostepenu presudu Milanu Novakoviću kojom je osuđen na godinu zatvora zbog poreske utaje ili prevare.

Iznošenje završnih riječi tužilaštva na suđenju Oriću

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH danas će pred Apelacionim vijećem Suda BiH iznijeti završne riječi u obnovljenom postupku koji se vodi protiv komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića za zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

Epilog u sudovima BiH čeka 306.000 predmeta

SARAJEVO - Sudovi u BiH završili su prvo polugodište sa gotovo 306.000 neriješenih predmeta, a presjek stanja na terenu je pokazao da je zastara sve učestaliji epilog.

Najčitanije