Sud BiH

Žiliću devet godina zatvora za zločin u logoru "Musala"

SARAJEVO - Sud BiH proglasio je krivim Edhema Žilića, bivšeg pripadnika Armije BiH i vršioca dužnosti upravnika u logoru "Musala" u Konjicu, za ratni zločin nad srpskim i hrvatskim civilima i osudio ga na devet godina zatvora.

Sud BiH: Dodika smo prislušivali zbog 'Pavlović banke'

SARAJEVO - Sud u Bosni i Hercegovine oglasio se saopštnjem za javnost nakon izjave predsjednika RS Milorada Dodika da je dobio obavještenje da su se protiv njega preduzimale mjere prisluškivanja.

Dodik: U pismu Suda BiH nema nijednog argumenta za moju krivičnu odgovornost

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je sa stanovišta sistema nedopustivo to što je kao predsjednik Republike bio prisluškivan, te da Sud i Tužilaštvo BiH nisu našli ništa protiv njega, kao i da mu nisu uputili ni izvinjenje.

Uhapšeni u akciji "Registar" pušteni iz pritvora

SARAJEVO - Osumnjičen Predrag Kurteš, Kemal Kačapor, Dragan Mioković i Enes Maslo, koji su juče uhapšeni u okviru akcije kodnog naziva "Registar", nakon odluke Suda BiH pušteni su iz pritvora, potvrđeno je za N1.

Đokić: Prijedlog o povlačenju odluke o referendumu odgovornost prema RS

BANJALUKA - Predsjednik Ssocijalističke Partije Petar Đokić rekao je da prijedlog vladajućih stranaka da bude stavljena van snage odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH nije bježanje od odgovornosti, već predstavlja stav koji podrazumijeva odgovornost koalicije prema Republici Srpskoj.

Cvijanović: Stranci ne brane BiH, već je samo urušavaju

BROD - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se pravosuđe BiH mora popraviti da bi bilo na usluzi građanima, a ne da bude poligon gdje će stranci jačati svoje mišiće i braniti sve njegove devijacije koje nikada ne bi branili u svojim državama.

Izvještaj Vlade RS Savjetu bezbjednosti UN: Ustavni sud mora biti reformisan

BANJALUKA - Ustavni sud BiH mora biti reformisan tako da mjesta za strane sudije budu ukinuta ukoliko BiH želi da vrati vladavinu prava i spriječi dalje protivpravno podrivanje Dejtonskog sporazuma, ističe se u novom Izvještaju Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN.

Provjeravaće se ratna prošlost sudija i tužilaca u BiH

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Milan Tegeltija izjavio je da će od Ministarstva pravde BiH, Savjeta ministara i parlamenta BiH zatražiti hitnu dopunu člana četiri Zakona o VSTS u smislu Sprovođenja izuzetne mogućnosti za razrješenje sudije ili tužioca bez provedenog disciplinskog postupka.

Ustavni sud BiH: Postupak protiv Salihovića trajao predugo

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine danas je donio odluku u slučaju razriješenog glavnog tužitelja BiH Gorana Salihovića.

Petnaest sudija i tužilaca prijavljeno za diskriminaciju Srba

BANJALUKA - Devet sudija Suda BiH i šest tužilaca Tužilaštva BiH prijavljeno je za diskriminaciju Srba u procesima za ratne zločine, a u informaciji Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica navedeno je da su oni i u ratu obavljali razne funkcije u vojnim sudovima.

Reklame

Najčitanije