Sud BiH

Poznat datum novog suđenja Sakibu Mahmuljinu

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH zakazalo je za 7. decembar početak novog suđenja nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, kojem je ranije poništilo prvostepenu presudu od 10 godina zatvora jer nije spriječio zločine mudžahedina na području Vozuće i Zavidovića.

Istekao mandat još jednom stranom sudiji Ustavnog suda BiH

SARAJEVO - Ustavni sud BiH saopštio je da je potpredsjedniku ovog suda Tudoru Pantiruu prestao mandat sudije.

Dodik: U kom članu Ustava su institucije u kojima rade sudije i tužioci BiH

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da tužioci Tužilaštva BiH nisu trebali čekati stavove Predsjedništva SDA da bi pokretali istrage protiv njega.

Čubrilović: Srpska treba da kaže da je političkim odlukama došao kraj

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH kojom se Republici Srpskoj pokušava osporiti vlasništvo nad šumama još jedna politička odluka ove sudske instance, te da Srpska treba da kaže da je takvim odlukama došao kraj.

Zatražen pritvor za Jasmina Mulahusića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH da odredi pritvor za Jasmina Mulahusića (45) osumnjičenog za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Dodik: Ustavni sud politička alatka u rukama onih koji se kunu u BiH, a čine sve da je ruše

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Republika Srpska i Srbi više nemaju šta da traže od Ustavnog suda BiH osim da sudije tog suda krivično odgovaraju za kršenje Ustava BiH.

Kemal Čaušević osuđen na devet godina zatvora

SARAJEVO - Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, danas je u Sudu BiH osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora zbog pribavljanja protivpravne koristi i pranja novca.

Izricanje presude Kemalu Čauševiću

SARAJEVO - Sud BiH izreći će danas presudu Kemalu Čauševiću i Anesu Sadikoviću, optuženim za zloupotrebu službenog položaja, pranje novca i primanje dara.

U Tužilaštvu BiH tek svaki četvrti tužilac iz Srpske

SARAJEVO - Od 57 tužilaca u Tužilaštvu BiH čak 75 odsto dolazi sa prostora FBiH, a najveći broj njih, više od 45 odsto, izjašnjavaju se kao Bošnjaci, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

U Sudu BiH pala optužnica za silovanje trudne Srpkinje

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je prvostepenu presudu kojom je odbacio optužnicu protiv Adema Kostjerevca za silovanje trudne Srpkinje na području Zvornika 1992. godine.

Najčitanije