Sud BiH

Sudije zbog norme bježe od težih predmeta

BANJALUKA - Nerealno visoke norme koje je Visoki sudski i tužilački savjet BiH postavio uništavaju pravosuđe, a sudije pretvaraju u "sitne prevarante" koji bježe od teških predmeta kako bi mogli odgovoriti sistemu normiranja.

Sud BiH opet zabranio RS prinudnu naplatu milionskog duga s računa UIO BiH

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine po četvrti put je privremeno zabranio Republici Srpskoj da prinudno naplati milionski dug od Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO).

UIO traži od Suda BiH da Srpskoj zabrani prinudnu naplatu duga

BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zatražila je od Suda BiH da proglasi nedopuštenom prinudnu naplatu milionskog duga koju je Republika Srpska pokrenula protiv Uprave i predložila da se taj dug naplati iz budžeta institucija BiH.

Sud BiH odlučio da ne izruči Zdravka Mamića Hrvatskoj

SARAJEVO - Sud BiH odlučio je da ne izruči Zdravka Marića Hrvatskoj, jer za to nisu ispunjene pretpostavke ni po drugoj optužnici USKOKA, javio je portal Avaz.ba.

Alminku Islamoviću kazna preinačena na tri godine zatvora

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) Alminka Islamovića na tri godine zatvora za zločine nad srpskim civilima u tadašnjem Bosanskom Brodu 1992. godine, koji je prvostepeno bio usuđen na 14 mjeseci zatvorske kazne.

Davidoviću potvrđena kazna od sedam godina zatvora za zločin u Foči

SARAJEVO - Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je kao neosnovanu žalbu Milomira Davidovića i potvrdilo prvostepenu presudu Suda BiH kojom je osuđen na sedam godina zatvora za krivično djelo zločina protiv čovječnosti počinjeno u julu 1992. godine u Foči.

Brkić osuđen na 3 godine i 2 mjeseca zatvora zbog ratovanja u Siriji

SARAJEVO - Sud BiH je po molbi Safeta Brkića, osuđenog za ratovanje u Siriji, donio odluku kojom su preinačene presude ovog i Opštinskog suda u Visokom u pogledu odluke o kazni, i izrekao mu jedinstvenu zatvorsku kaznu od tri godine i dva mjeseca.

Draganu Janjiću sedam godina zatvora za zločine protiv čovječnosti

SARAJEVO - Sud BiH pravosnažno je osudio Dragana Janjića na sedam godina zatvora za zločine protiv čovječnosti počinjene na području Foče 1992. godine.

Sejdić oslobođen krivice za zločine nad Srbima u Rudom i Goraždu

SARAJEVO - Sud BiH oslobodio je nekadašnjeg komandanta Prve višegradske brigade Armije RBiH Ahmeta Sejdića krivice za nečovječno postupanje prema civilima i ratnim zarobljenicima srpske nacionalnosti u Rudom i Goraždu.

Ustavni sud BiH obustavio postupak pokrenut na inicijativu Borjane Krišto

SARAJEVO - Ustavni sud BiH obustavio je danas postupak pokrenut zahtjevom predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjane Krišto za ocjenu ustavnosti pojedinih odredaba Ustava Federacije BiH /FBiH/ koje se odnose na popunu federalnog Doma naroda, zato što je podnosilac odustao od tog zahtjeva, saopšteno je iz Ustavnog suda BiH.

Najčitanije