Sud BiH

Brnić i Stanić osuđeni u Sudu BiH: Za prodaju droge tri i po godine robije

​SARAJEVO - Dragiša Brnić i Neven Stanić, obojica iz Banjaluke, osuđeni su u Sudu BiH na dvije, odnosno godinu i po zatvora za trgovinu drogom, dok su istom presudom krivice oslobođeni Duško Spasojević i Alen Mujanić.

Čović: Dosljedno primijeniti odluke Ustavnog suda

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović istakao je da se moraju dosljedno primijeniti odluke Ustavnog suda BiH u odnosu na Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, Predsjedništvo BiH i grad Mostar.

Zbog političkog uticaja nema optužnice za Dobrovoljačku

BANJALUKA - Milan Romanić, advokat porodica žrtava u Dobrovoljačkoj ulici, rekao je da zbog političkog uticaja Tužilaštvo BiH ne smije da podigne optužnicu protiv odgovornih u slučaju Dobrovoljačke ulice.

Ustavni sud BiH odlučio: Set zakona o akcizama u skladu sa Ustavom

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev devetnaest poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je doveo do povećanja cijene goriva u BiH od 1. februara.

"Nezavisne" saznaju: Ponovo otvorena istraga o zločinu u Dobrovoljačkoj

SARAJEVO, BANJALUKA - Ustavni sud BiH naredio je Tužilaštvu BiH da u roku od tri mjeseca odluči po prigovorima za obustavljanje istrage u slučaju "Dobrovoljačka ulica", a kako nezvanično saznajemo, u ovom predmetu nedavno je ponovo aktivirana istraga, koju je protiv nekoliko lica, uključujući Ejupa Ganića, člana ratnog Predsjedništva BiH, i Jovana Divjaka, generala Armije RBiH, obustavio međunarodni tužilac Džud Romano i to samo nekoliko dana prije nego što će napustiti BiH.

Sud BiH ukinuo pritvor optuženom za teški kriminal

SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Njegošu Purkoviću osumnjičenom za organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem, teškom krađom i iznudom, saopšteno je iz Suda.

Potvrđena optužnica protiv četvorice pripadnika VRS za Srebrenicu

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Mileta Kosorića, Borislava Stojišića, Momčila Tešića i Rajka Drakulića tereti da su počinili krivično djelo genocid na području Srebrenice, saopšteno je iz Suda.

Potvrđena optužnica protiv Tomislava Kovača

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu Tužilaštva BiH protiv Tomislava Kovača koja ga tereti da je počinio krivično djelo genocid.

Sumnjiva prošlost sudija i tužilaca još nije ispitana

BANJALUKA - Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ i Tužilaštvo BiH ni nakon tri mjeseca nisu realizovali zaključke VSTS-a kojima im je naloženo da preispitaju ratnu prošlost i rad u predmetima ratnih zločina grupe sudija i tužilaca Suda i Tužilaštva BiH.

BiH tužila samu sebe Sudu u Strazburu?

BANJALUKA - Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH podnijelo je, u ime povratnika u Kotorsko kod Doboja, apelaciju Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu protiv BiH, što je do sada neviđen primjer jer to faktički znači da je BiH tužila samu sebe, piše "Glas Srpske".

Najčitanije