Sud BiH

Zatražen pritvor za Jasmina Mulahusića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH da odredi pritvor za Jasmina Mulahusića (45) osumnjičenog za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Dodik: Ustavni sud politička alatka u rukama onih koji se kunu u BiH, a čine sve da je ruše

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Republika Srpska i Srbi više nemaju šta da traže od Ustavnog suda BiH osim da sudije tog suda krivično odgovaraju za kršenje Ustava BiH.

Kemal Čaušević osuđen na devet godina zatvora

SARAJEVO - Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, danas je u Sudu BiH osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora zbog pribavljanja protivpravne koristi i pranja novca.

Izricanje presude Kemalu Čauševiću

SARAJEVO - Sud BiH izreći će danas presudu Kemalu Čauševiću i Anesu Sadikoviću, optuženim za zloupotrebu službenog položaja, pranje novca i primanje dara.

U Tužilaštvu BiH tek svaki četvrti tužilac iz Srpske

SARAJEVO - Od 57 tužilaca u Tužilaštvu BiH čak 75 odsto dolazi sa prostora FBiH, a najveći broj njih, više od 45 odsto, izjašnjavaju se kao Bošnjaci, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

U Sudu BiH pala optužnica za silovanje trudne Srpkinje

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je prvostepenu presudu kojom je odbacio optužnicu protiv Adema Kostjerevca za silovanje trudne Srpkinje na području Zvornika 1992. godine.

Elez zatražio da mu bude određen pritvor

SARAJEVO - Tužilac Dubravko Čampara zatražio je da Darku Elezu bude određen jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti bjekstva, uticaja na svjedoke i straha za stanovništvo, na šta je osumnjičeni pristao, dok je njegov branilac Senad Kreho rekao da za to ne postoji razlog.

Upravni sporovi zbog carina, azila i javnih nabavki

SARAJEVO - Sud BiH od 1. januara prošle do 30. septembra ove godine zaprimio je 2.747 predmeta, a riješeno ih je 2.162 u upravnom sporu.

U utorak nastavak suđenja za silovanje trudne Srpkinje

SARAJEVO - U Sudu BiH sutra će biti nastavljeno suđenje Ademu Kostjerevcu, optuženom za silovanje trudne Srpkinje 1992. godine na području Zvornika.

Sud BiH poništio odluku CIK-a o kažnjavanju Pandžićeve

SARAJEVO – Sud BiH poništio je odluku Centralne izborne komisije BiH prema kojoj je kandidatkinja koalicije Demokratska fronta-Građanski savez za načelnicu opštine Novo Sarajevo Adna Pandžić kažnjena za 3.000 KM zbog govora mržnje na Facebooku.

Najčitanije