Sud BiH

Optuženi za ubistvo korak bliže slobodi

SARAJEVO, BANJALUKA - Ustavni sud BiH utvrdio je da su odlukom o produženju pritvora povrijeđena prava Aleksandra Bulatovića (33) iz Istočne Ilidže, kojeg terete za učešće u ubistvu Miroslava Lazarevića (32), tako da nije isključeno da će se optuženi tridesettrogodišnjak uskoro naći na slobodi.

Potvrđena optužnica protiv Dragoljuba Kunarca

​SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv pripadnika VRS Dragoljuba Kunarca za zločin na području Foče počinjen 1992. godine, nakon čega će odlučiti da li će predmet biti prebačen u Njemačku ili će biti zatraženo suđenje pred domaćim pravosuđem.

Do odluke Ustavnog suda nema ni formiranja vlasti u Federaciji BiH

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ovu godinu završava bez riješenog pitanja Izbornog zakona što dodatno komplikuje i koči formiranje izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH.

Ustavni sud BiH primio zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke CIK-a

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine primio je zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke o raspodjeli mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, a koju je donijela Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

Miljanoviću uslovna kazna za utaju skoro 73.000 KM poreza

SARAJEVO - Goranu Miljanoviću optuženom za poresku utaju skoro 73.000 KM Sud BiH je, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, izrekao dvije godine zatvorske kazne, koja neće biti izvršena ako u roku od četiri godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Mrđama i Kokotu 22 godine za zločin u Sanskom Mostu

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je nakon obnovljenog suđenja osudilo Gorana i Milorada Mrđu te Mileta Kokota na ukupno 22 godine zatvora za zločine protiv civila na području Sanskog Mosta.

Zabrana IDDEEA da dijeli elektronske podatke građana pravnim licima

SARAJEVO - Sud BiH odbio je tužbu Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ i Bosna benk internešnel protiv rješenja Agencije za zaštitu ličnih podataka, kojim je trajno zabranjeno IDDEEA da odobrava pravnim licima stalni pristup ličnim podacima sadržanim u elektronskim evidencijama.

Ukinuta osuđujuća presuda za silovanje srpske maloljetnice

SARAJEVO - Presuda za silovanje maloljetne Srpkinje 1993. godine, prema kojoj su osuđena trojica pripadnika bivše Armije RBiH, ukinuta je i vraćena na početak, javlja sarajevski portal "Klix.ba".

Potvrđena optužnica protiv Gorana Salihovića

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja nekadašnjeg glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića tereti da je zloupotrebom položaja ili ovlašćenja sebi pribavio imovinsku korist veću od 50.000 KM, saopšteno je iz Suda BiH.

Atif Dudaković pred Sudom BiH: Nisam kriv

SARAJEVO - Atif Dudaković i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa Armije RBiH, koje optužnica tereti za zločine protiv čovječnosti, izjasnili su se pred Sudom BiH u Sarajevu da nisu krivi.

Najčitanije