Sud BiH

Lejli Dautbašić godinu dana zatvora zbog korupcije

SARAJEVO - Lejla Dautbašić, uposlenica Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, pravosnažno je osuđena na godinu dana zatvora zbog korupcije pri zapošljavanju, potvrđeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Ustavni sud BiH odbio apelaciju Svetozara Pudarića o kandidaturi za Predsjedništvo

SARAJEVO - Ustavni sud BiH odbacio je kao nedopuštenu apelaciju Svetozara Pudarića protiv rješenja Suda BiH i odluke Centralne izborne komisije (CIK) u vezi sa ovjerom kao nezavisnog kandidata za učešće na opštim izborima za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Radivoje Ostojić svjedočio na suđenju Naseru Oriću

SARAJEVO - Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH, pred Apelacionim vijećem Suda BiH danas je počelo obnovljeno suđenje komandantu Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću, koji su prvostepenom presudom oslobođeni optužbe za zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

Određen pritvor Izetu Nizamu

SARAJEVO - Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom Izetu Nizamu, bivšem zamjeniku direktora Službe za poslove sa strancima BiH.

Momir Tasić osuđen na 14, a Petar Tasić na 10 godina zatvora

Sud BiH osudio je prvostepenom presudom Momira Tasića na 14, a Petra Tasića na 10 godina zatvora, dok je Mirko Tasić oslobođen krivice za zločine 1992. godine u Višegradu.

Jovanu Tintoru 11 godina zatvora

SARAJEVO - Bivši predsjednik Kriznog štaba opštine Vogošća Jovan (Joja) Tintor osuđen je prvostepenom presudom na 11 godina zatvora za zločine počinjene u proljeće i ljeto 1992. godine u Vogošći.

Sud BiH odbio pritvor za Ružnića

SARAJEVO - Sud BiH danas je donio rješenje kojim se odbija prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritovra osumnjičenom Hasanu Ružniću, koji je u okviru predmeta "Atif Dudaković i drugi" osumnjičen za zločine protiv čovječnosti nad žrtvama srpske nacionalnosti u akciji "Sana 95" tokom 1995. godine.

Sud BiH: Božo Mihajlović odbio da se izjasni o krivici

SARAJEVO - Nakon što je bivši zamjenik glavnog tužioca Državnog tužilaštva Božo Mihajlović odbio da se izjasni o krivici, državni Sud je konstatovao da se izjašnjava da nije kriv za nesavjestan rad u službi.

Sud BiH poništio odluku o imenovanju zastupnika pri sudu u Strazburu

SARAJEVO - Sud BiH poništio je odluku o imenovanju zastupnika Savjeta ministara pri Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu Belme Skalonjić i njenog zamjenika Sandre Malešić jer je utvrđeno da nisu ispunjavale uslove za ove pozicije.

Blamaža: Pala optužnica protiv Kulenovića iako je snimljen da uzima 7.000 KM mita

SARAJEVO, BANJALUKA - Zbog propusta u radu Suda i Tužilaštva BiH, Sud BiH odbio je optužnicu protiv Nedima Kulenovića, bivšeg šefa Grupe za prinudnu naplatu u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, i pored toga što mu je prilikom hapšenja pred kamerama u džepu pronađeno 7.000 KM mita koje je primio nekoliko trenutaka ranije.

Najčitanije