Sud BiH

Dojava o bombi prekinula suđenja u Sudu BiH

SARAJEVO - Suđenja u Sudu BiH prekinuta su i zaposleni su napustili zgradu tog suda u Sarajevu zbog dojave o bombi.

Ukinuta smrtna kazna u Republici Srpskoj

SARAJEVO, BANJALUKA - Smrtna kazna može se izuzetno propisati i izreći samo za najteže oblike teških krivičnih djela - odredba je za koju je Ustavni sud BiH u petak odlučio da ne može više da egzistira u Ustavu RS.

"Pink Panter" osuđen u BiH na osam godina zatvora

SARAJEVO - Sud BiH osudio je na osam godina zatvora Milosava Veskovića (41) zbog organizovanog kriminala i razbojništva.

Enveru Buzi 12 godina zbog zločina nad Hrvatima

SARAJEVO - Sud BiH osudio je Envera Buzu na 12 godina zatvora zbog zločina nad civilima hrvatske nacionalnosti u septembru 1993. godine u Uzdolu kod Prozora.

Sudije zbog norme bježe od težih predmeta

BANJALUKA - Nerealno visoke norme koje je Visoki sudski i tužilački savjet BiH postavio uništavaju pravosuđe, a sudije pretvaraju u "sitne prevarante" koji bježe od teških predmeta kako bi mogli odgovoriti sistemu normiranja.

Sud BiH opet zabranio RS prinudnu naplatu milionskog duga s računa UIO BiH

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine po četvrti put je privremeno zabranio Republici Srpskoj da prinudno naplati milionski dug od Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO).

UIO traži od Suda BiH da Srpskoj zabrani prinudnu naplatu duga

BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zatražila je od Suda BiH da proglasi nedopuštenom prinudnu naplatu milionskog duga koju je Republika Srpska pokrenula protiv Uprave i predložila da se taj dug naplati iz budžeta institucija BiH.

Sud BiH odlučio da ne izruči Zdravka Mamića Hrvatskoj

SARAJEVO - Sud BiH odlučio je da ne izruči Zdravka Marića Hrvatskoj, jer za to nisu ispunjene pretpostavke ni po drugoj optužnici USKOKA, javio je portal Avaz.ba.

Alminku Islamoviću kazna preinačena na tri godine zatvora

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) Alminka Islamovića na tri godine zatvora za zločine nad srpskim civilima u tadašnjem Bosanskom Brodu 1992. godine, koji je prvostepeno bio usuđen na 14 mjeseci zatvorske kazne.

Davidoviću potvrđena kazna od sedam godina zatvora za zločin u Foči

SARAJEVO - Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je kao neosnovanu žalbu Milomira Davidovića i potvrdilo prvostepenu presudu Suda BiH kojom je osuđen na sedam godina zatvora za krivično djelo zločina protiv čovječnosti počinjeno u julu 1992. godine u Foči.

Najčitanije