Sud BiH

Ustavni sud BiH ruši odluku o izborima?

​BANJALUKA, SARAJEVO - Zbog odgađanja lokalnih izbora u BiH sa 4. oktobra na 15. novembar SNSD će sutra ujutro podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH, u kojoj će tražiti ocjenu ustavnosti odluke Centralne izborne komisije BiH o odgađanju izbora, rekao je "Nezavisnim" Luka Petrović, generalni sekretar te stranke.

Danas zahtjev Ustavnom sudu BiH za preispitivanje odluke CIK-a

BANJALUKA - Generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Luka Petrović izjavio je da će ova stranka Ustavnom sudu BiH danas uputiti zahtjev za preispitivanje odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni za sredinu novembra.

Sud BiH ukinuo pritvor Armenu Dželki, optuženom za ratovanje u Siriji

SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Armenu Dželki, optuženom za ratovanje u Siriji.

Ćufuroviću potvrđen četvorogodišnji zatvor zbog terorizma

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Ibro Ćufurović osuđen na četiri godine zatvora zbog organizovanja terorističke grupe, odnosno ratovanja u Siriji.

Ustavni sud BiH: Starijima od 65 i mlađima od 18 godina prekršena ljudska prava

SARAJEVO - Ustavni sud BiH donio je odluku o tome da li se zabranama kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina u FBiH krše prava građana.

Potvrđena optužnica protiv Kušića i Vukovića

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Jovana Kušića i Branislava Vukovića tereti za zločin protiv čovječnosti počinjen na Palama.

Željko Vučeraković optužen zbog krijumčarenja droge

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Željka Vučerakovića koji se sumnjiči da je pokušao iz Crne Gore u BiH prokrijumčariti 250 grama kokaina.

Ustavni sud BiH održao sjednicu elektronskim putem

SARAJEVO - Ustavni sud BiH održao je redovnu sjednicu Velikog vijeća elektronskim putem, imajući u vidu trenutne vanredne okolnosti izazvane pojavom pandemije virusa korona, a poštujući odluke nadležnih organa javne vlasti u BiH, saopšteno je iz tog suda.

Debevec: Procesuiraju se svi hitni slučajevi

SARAJEVO - Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec izjavio je Srni da se svi hitni sudski slučajevi procesuiraju uredno.

I Sud BiH uveo preventivne mjere zbog virusa

SARAJEVO- Sud BiH saopštio je da je preduzeo preventivne mjere radi sprečavanja širenja virusa korona, te djelimično korigovao dinamiku održavanja suđenja, o čemu su stranke u postupku obaviještene.

Najčitanije