Sud BiH

Uhapšeni Holanđanin predat Sudu BiH

BANJALUKA - Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske predali su Sudu BiH Kornelisa Marinus van Velzena, rođenog u Lindenu u Holandiji radi ekstradicije po potjernici te zemlje, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Potvrđena optužnica protiv trojice carinika zbog uzimanja mita

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Tina Kapetana, Dejana Damjanovića i Aleksandra Tucikešića koja ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Oslobođen optužbe da je oštetio budžet za 20.700 KM

SARAJEVO - Sud BiH oslobodio je danas Jovana Lukića koji je optužen da je, kao odgovorno lice u preduzeću "Ducla", izvršio neosnovan odbitak ulaznog PDV- te da je tim oštetio budžet BiH za 20.704 KM.

Potvrđena optužnica protiv Malka Koromana

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Malka Koromana tereti za zločine protiv čovječnosti počinjene 1992. godine na Palama.

Maksimu Božiću šest, a Edinu Hastoru tri godine robije zbog terorizma

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo je drugostepenu presudu kojom je Maksimu Božiću izrečena kazna zatvora od šest godina, a Edinu Hastoru tri godine za krivično djelo terorizam.

Ukinut pritvor Milanu Trišiću

SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Milanu Trišiću koji je osumnjičen za zločin protiv čovječnosti na području Bratunca 1992. godine.

Bivšem policajcu četiri godine robije zbog mučenja Srba

SARAJEVO - Bivši policajac Kahro Vejzović je trećestepenom presudom Suda BiH osuđen na četiri godine zatvora zbog mučenja muškaraca srpske nacionalnosti 1992. godine u Stuparima, saopšteno je iz Suda BiH.

Državljanin BiH i Hrvatske priznao krivicu za trgovinu narkoticima

SARAJEVO - Optuženi Ante Tomas (60), državljanin BiH i Hrvatske, ranije osuđivan optužen za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama priznao je krivicu u Sudu BiH.

Određene mjere zabrane uhapšenim u akciji "Var"

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora i odredio mjere zabrane osumnjičenima za namještanje fudbalskih utakmica Vladimiru Dominkoviću, Anti Bilješku, Fuadu Zahiroviću, Iliji Živkoviću i Kenanu Bajraktareviću.

Jerko Ivanković Lijanović oslobođen svih optužbi

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je svih optužbi Tužilaštva BiH Jerka Ivankovića Lijanovića, bivšeg ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, kao i druge optužene u predmetu za organizovani kriminal.

Najčitanije