Sud BiH

Sud BiH ponovo odbio zahtjev Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića

SARAJEVO - Vanraspravno vijeće Suda BiH donijelo je odluku da nisu ispunjene pretpostavke za izručenje Zdravka Mamića na osnovu zahtjeva Republike Hrvatske.

Košarac: Ne priznajemo ovakav Sud i Tužilaštvo BiH

FOČA - Šef kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je danas, nakon posjete ratnih osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu Foča, da su odluke Tužilaštva i Suda BiH diskutabilne i da, kako je ocijenio, ove antidejtonske institucije propise koriste na različite aršine, a na štetu Srba osumnjičenih za zločine.

Draganu Marjanoviću i ostalima 82 godine zatvora za zločin kod Teslića

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine osudio je petoricu bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) na ukupno 82 godine zatvora zbog učešća u ubistvima civila na planini Borje kod Teslića.

Državljanin BiH osuđen zbog pokušaja pridruživanja ID

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine donio je presudu kojom je optuženi Amir Haskić proglašen krivim što je pokušao, ali je dobrovoljno odustao od izvršenja krivičnog djela protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Potvrđena optužnica protiv Bože Mihajlovića

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 2. jula 2018. godine optužnicu koja optuženog Božu Mihajlovića tereti da je počinio produženo krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Mamić se protivi izručenju Hrvatskoj

Zdravko Mamić, nekadašnji čelnik zagrebačkog Dinama, rekao je na ročištu u petak pred Sudom BiH u Sarajevu da ne želi biti izručen Hrvatskoj.

Proceduralna greška ukinula oslobađajuću presudu Oriću

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo je odluku kojom ukida oslobađajuću presudu Naseru Oriću, ratnom komandantu Armije RBiH u Srebrenici.

Čavić: Direktno otimanje imovine Srba i nastavak etničkog čišćenja

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas Srni da svaka odluka koja ide u pravcu uskraćivanja prava vlasništva nad imovinom licima koja su odsutna iz Federacije BiH /FBiH/ predstavlja direktno otimanje njihove imovine, ali i podstiče nastavak etničkog čišćenja.

Odluka Ustavnog suda o Zakonima o krivičnom postupku i OBA

SARAJEVO - Ustavni sud BiH konstatovao je da Parlamentarna skupština BiH nije izvršila odluke ovog suda o ocjenama ustavnosti odredaba Zakona o krivičnom postupku BiH i Zakona o Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji, te odredio dalji način njihovog izvršenja, izjavio je registrar Ustavnog suda Zvonko Mijan.

Povratnik sa sirijskog ratišta osuđen na dvije godine zatvora

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu proglasio je Emina Hodžića, povratnika sa sirijskog ratišta, krivim za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i osudio ga na dvije godine zatvora.

Najčitanije