Sud BiH

Jerko Ivanković Lijanović oslobođen svih optužbi

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je svih optužbi Tužilaštva BiH Jerka Ivankovića Lijanovića, bivšeg ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, kao i druge optužene u predmetu za organizovani kriminal.

Turčin optužen da je oštetio budžet BiH za 247.000 KM

SARAEJVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mustafe Once (38), državljanina Turske, koji se tereti za carinske prevare prilikom uvoza većih količina robe u Bosnu i Hercegovinu, čime je nanio štetu budžetu BiH u iznosu od 247.000 KM.

Radomir Šušnjar osuđen na 20 godina

SARAJEVO - Prvostepenom presudom Radomir Šušnjar osuđen je na 20 godina za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Višegradu 1992. godine.

Milanu Mitiću osam godina zatvora

SARAJEVO - Sud BiH osudio je na osam godina zatvora Milana Mitića koji je sporazumno priznao krivicu za krivična djela u kojima je zajedno sa drugim licima optužen za ubistvo, pokušaj ubistva i više pljački novca.

Određen pritvor Milanu Trišiću

SARAJEVO – Sud BiH odredio je 25. oktobra, na prijedlog Tužilaštva BiH, jednomjesečni pritvor Milanu Trišiću, osumnjičenom za zločin protiv čovječnosti.

U Sudu BiH počelo ročište po tužbi RS protiv FBiH

BANJALUKA - U Sudu BiH počelo je ročište po tužbi Vlade Republike Srpske protiv Federacije BiH (FBiH) zbog duga od raspodjele prihoda od indirektnih poreza u iznosu od 34.571.047 KM.

Potvrđena optužnica protiv Paprice i Ognjenovića

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Radovana Papricu (66) i Slavka Ognjenovića (54) tereti za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Foče od početka aprila 1992. do kraja marta 1993. godine.

Sud BiH odbio tužbu UIO BiH protiv Rješenja Agencije za zaštitu ličnih podataka

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine odbio je kao neosnovanu tužbu Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) kojom je traženo da se poništi Rješenje Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, zaključivši da je Agencija postupila ispravno.

Dojava o bombi prekinula suđenja u Sudu BiH

SARAJEVO - Suđenja u Sudu BiH prekinuta su i zaposleni su napustili zgradu tog suda u Sarajevu zbog dojave o bombi.

Ukinuta smrtna kazna u Republici Srpskoj

SARAJEVO, BANJALUKA - Smrtna kazna može se izuzetno propisati i izreći samo za najteže oblike teških krivičnih djela - odredba je za koju je Ustavni sud BiH u petak odlučio da ne može više da egzistira u Ustavu RS.

Najčitanije