Sudija

Banjalučanin dijeli pravdu u Ligi Evrope

Bosna i Hercegovina će imati i sudijske predstavnike ove godine u kvalifikacijama za UEFA takmičenja pošto će banjalučki arbitar Dragan Petrović dijeliti pravdu u Andori na meču preliminarne runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Navijač uletio u teren, sudija ga nokautirao

Linijski sudija na fudbalskom meču brazilske amaterske lige efektno se obračunao sa drskim navijačem, koji je preskočio ogradu i upao na teren, tako što ga je nokautirao jednim udarcem.

Suspendovan fudbaler koji je rekao sudiji da ga oralno zadovolji

Četrnaestogodišnji fudbaler koji je prošlog vikenda na utakmici Treportija i Miranezea skinuo donji dio opreme i poručio dvadesetdvogodišnjoj sudiji Đuliji Nikastro da ga oralno zadovolji ili pokaže crveni zaradio je suspenziju na neodređeno vrijeme.

Udruženje sudija RS dalo punu podršku VSTS-u

BANJALUKA – Udruženje sudija RS dalo je punu podršku Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS), oglasivši se povodom snimka koji se pojavio u medijima, na osnovu kojeg se predsjednik (VSTS) BiH Milan Tegeltija navodno dovodi u vezu sa korupcijom.

Skinuo se i rekao sudiji: "Oralno me zadovolji ili daj crveni"

Italijanska sudija Đulija Nikastro bila je na udaru seksističkog vrijeđanja na utakmici U-14 tima Treportija i Miranezea, piše Gazetta Dello Sport.

Ovo još niste vidjeli: Glavni sudija zatresao mrežu

Vjerujemo da nikada niste čuli za fudbalski klub iz Holandije Harkemase Boys. Takmiče se u Četvrtoj ligi Holandije, pa ni zagriženi kladioničari nisu čuli za njih.

Sudija doživio srčani na utakmici, preminuo na putu do bolnice

Sinoć je u Boliviji odigrana utakmica 25. kola Apeture između ekipa Olvejs Redi i Oriente Petrolera, a utakmicu je obilježila tragedija.

Objavljeni podaci o imovini sudija i tužilaca u BiH

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je bazu podataka o prihodima te pokretnoj i nepokretnoj imovini 29 sudija i tužilaca u Bosni i Hercegovini.

Gađao sudiju loptom pa novčano kažnjen

Jedan od nosilaca San Antonio Sparsa Demar Derozan kažnjen je s 25.000 dolara jer za vrijeme četvrte utakmice plej-ofa protiv Denver Nagetsa sudiju gađao loptom.

Sudija zaprosio djevojku na utakmici

Četvrta rumunska liga nakon prethodnog vikenda postala je tema brojnih evropskih sajtova. Ne zbog utakmice, ne zbog lijepog gola ili greške sudije, iako su linijske sudije bile u glavnim ulogama priče.

Najčitanije