Sudija

Advokat traži oslobađajuću presudu za Drenu Marin

BANJALUKA - Optužnica protiv suspendovane sudije Okružnog suda u Prijedoru Drene Marin napisana je po jednom, a krivično djelo koje joj je stavljeno na teret je iz drugog zakona, kazala je Jasminka Jovišević, advokat u završnim riječima u banjalučkom Okružnom sudu koja je zatražila oslobadajuću presudu za optuženu.

Uhapšen sudija Vekić zbog primanja mita od Mamića

ZAGREB - Osiječki sudija Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od nekada prvog čovjeka Fudbalskog kluba Dinama Zdravka Mamića, uhapšen je jutros u novoj akciji policije i Ureda za suzbijanje kriminala i korupcije (USKOK), zajedno sa prijateljicom Natašom Sekulović.

VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je Slavicu Bambulović za predsjednika Okružnog suda u Doboju, a Zorana Džidu za predsjednika Okružnog suda u Bijeljini.

Sudija omogućio kćerki da stan kupi po tri puta nižoj cijeni

BANJALUKA - Sudija Dragan Borovčanin osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na 16 mjeseci zatvora za povredu zakona od strane sudije ili tužioca jer je kao sudija kćerki omogućio da nezakonito kupi stan po tri puta nižoj cijeni.

Optuženi za polijevanje žene benzinom policiji bacio ključeve stana

BANJALUKA - Čuo sam galamu i da neko doziva pomoć, a na balkonu susjedne zgrade vidio sam ženu u ćošku kako stoji skupljena uz ogradu. Pitao sam je li ona zvala pomoć i je li sve u redu, a ona je samo klimunala glavom, rekao je ovo u banjalučkom Okružnom sudu svjedok Tužilaštva Ostoja Savić.

Popio dvije boce viskija i tvrdi da se ne sjeća pucanja u suprugu

BANJALUKA - Nevenka Milanović iz Laktaša pogođena je snopom sačme, a u tijelu joj je ostalo preko 120 kuglica. Imala je povrede grudnog koša i ruke i da joj nije pružena pomoć velika je vjerovatnoća da bi došlo do smrtnog ishoda.

Počelo suđenje sudiji Dreni Marin, svjedočila sestra

BANJALUKA - Suđenje Dreni Marin, sudiji Okružnog suda u Prijedoru koju terete da je svoju sestru Sandu Zubanović postavljala za branioca po službenoj dužnosti i omogućila joj nezakonitu zaradu od 7.285 KM, počelo je danas u banjalučkom Okružnom sudu.

Prvi strani sudija u istoriji Premijer lige

Australijski sudija Džered Džilet dijeliće pravdu na utakmici Premijer lige.

Sudija Blagojević podnio ostavku: Ne želim da trpim nasilje OHR-a

BANJALUKA - Milan Blagojević, sudija Okružnog suda u Banjaluci kako je i najavio, podnio je Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH ostavku na funkciju sudije.

Objavljeni lični finansijski izvještaji za 189 sudija i tužilaca

SARAJEVO - Na poziv Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) upućenog sudijama i tužiocima da dobrovoljno daju saglasnost za objavu godišnjih ličnih finansijskih izvještaja, veći broj nosilaca pravosudnih funkcija je pozitivno odgovorio.

Najčitanije