Sudije

Stručno savjetovanje o vrednovanju rada sudija i tužilaca

SARAJEVO - Savjetovanje posvećeno modelu vrednovanja rada sudija i tužilaca u BiH u utorak u Sarajevu organizuje Fondacija Centar za javno pravo u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

Manjak sudija i prostora boljke pravosuđa u Unsko-sanskom kantonu

SANSKI MOST - Pravosudne institucije na području Unsko-sanskog kantona muku muče s nedostatkom sudija, što za posljedicu ima veliki broj neriješenih predmeta, kaže ministar pravosuđa u Vladi USK Nikola Findrik.

Sestre Martinović: Lakše je suditi muškarcima

U svijetu sporta više nije nikakvo čudo da pravdu na sportskim borilištima dijele žene. I u BiH je sve više mladih sutkinja, ali da sudijski par čine sestre, to baš i nije tako čest slučaj. Sestre Martinović, Tijana i Ivana, već godinama sa velikim uspjehom sude na rukometnim bh. terenima.

Arbitri uskladili kriterijume

Seminari za sudije i posmatrače suđenja BH telekom Premijer lige BiH održani su prošlog vikenda u Trening centru N/FS BiH u Zenici. Kako bi što spremnije dočekali proljetni dio takmičenja, organizovana su predavanja na nekoliko tema.

Sudije iz Sokoca ostaju kraćih rukava

BANJALUKA - Osnovni sud u Banjaluci kao neosnovanu odbio je tužbu sudije Osnovnog suda u Sokocu, koji je tražio da se raskine sporazum o mirnom rješavanju radnog spora, prema kojem je na ime regresa iz 2014. godine trebalo da mu bude isplaćeno 1.200 KM.

Nema izmjene Zakona o platama: Sudije i tužioci ostaju kratkih rukava

BANJALUKA - Iako se radi o obavezi prema presudi Ustavnog suda BiH, sudije i tužioci na nivou BiH, barem zasad, ostaće kratkih rukava jer u parlamentu BiH nema većine koja će izglasati izmjene Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama, a kojim se sudijama i tužiocima uvode naknade za topli obrok, prevoz, smještaj i odvojen život.

VSTS-u dostavljaju imena sudija koje su osudile 91 Srbina na 1.421 godinu zatvora

BANJALUKA - Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica poslaće danas Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH informaciju sa imenima ratnih devet sudija i šest tužilaca za koje smatra da su diskriminatorski postupali u predmetima ratnih zločina, vođenim protiv Srba.

Sudijama i tužiocima se smiješe doživotne naknade

SARAJEVO, BANJALUKA - Sudijama i tužiocima na nivou BiH smiješe se, između ostalog, naknade i za odvojeni život i smještaj, što je, prema ocjeni mnogih, van pameti s obzirom na to da se za razliku od političara, koji to pravo obilato koriste, biraju na doživotni mandat.

Igrače Bajerna izbacila policija iz sudijske svlačionice

Trojica fudbalera Bajerna iz Minhena su nakon poraza od Real Madrida (4:2) u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona posjetila svlačionicu sa sudijama.

Meksiko: Fudbalski arbitri “dobili bitku“ i prekinuli štrajk

Fudbalske sudije meksičke Lige MX prekinuli su štrajk nakon što su izrećene oštre suspenzije igračima zbog fizičkin nasrtaja na arbitre.

Najčitanije