Sudije

Imovina sudija i tužilaca više neće biti tajna

BANJALUKA - Nakon nekoliko godina opstrukcija, Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH napokon je odlučio da imovinu sudija i tužilaca stavi pred sud javnosti.

VSTS BiH imenovao sudije na nivou Federacije BiH

SARAJEVO – Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) donio je danas odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Jukić: Ispitana neka lica zbog prijetnji sudijama

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH, Obavještajno-bezbjednosna agencija i Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ ispitali su neka lica koja su bila u posjedu mobilnog telefona sa kojeg su upućene SMS prijetnje nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH, izjavila je zamjenik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Ružica Jukić.

Stručno savjetovanje o vrednovanju rada sudija i tužilaca

SARAJEVO - Savjetovanje posvećeno modelu vrednovanja rada sudija i tužilaca u BiH u utorak u Sarajevu organizuje Fondacija Centar za javno pravo u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

Manjak sudija i prostora boljke pravosuđa u Unsko-sanskom kantonu

SANSKI MOST - Pravosudne institucije na području Unsko-sanskog kantona muku muče s nedostatkom sudija, što za posljedicu ima veliki broj neriješenih predmeta, kaže ministar pravosuđa u Vladi USK Nikola Findrik.

Sestre Martinović: Lakše je suditi muškarcima

U svijetu sporta više nije nikakvo čudo da pravdu na sportskim borilištima dijele žene. I u BiH je sve više mladih sutkinja, ali da sudijski par čine sestre, to baš i nije tako čest slučaj. Sestre Martinović, Tijana i Ivana, već godinama sa velikim uspjehom sude na rukometnim bh. terenima.

Arbitri uskladili kriterijume

Seminari za sudije i posmatrače suđenja BH telekom Premijer lige BiH održani su prošlog vikenda u Trening centru N/FS BiH u Zenici. Kako bi što spremnije dočekali proljetni dio takmičenja, organizovana su predavanja na nekoliko tema.

Sudije iz Sokoca ostaju kraćih rukava

BANJALUKA - Osnovni sud u Banjaluci kao neosnovanu odbio je tužbu sudije Osnovnog suda u Sokocu, koji je tražio da se raskine sporazum o mirnom rješavanju radnog spora, prema kojem je na ime regresa iz 2014. godine trebalo da mu bude isplaćeno 1.200 KM.

Nema izmjene Zakona o platama: Sudije i tužioci ostaju kratkih rukava

BANJALUKA - Iako se radi o obavezi prema presudi Ustavnog suda BiH, sudije i tužioci na nivou BiH, barem zasad, ostaće kratkih rukava jer u parlamentu BiH nema većine koja će izglasati izmjene Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama, a kojim se sudijama i tužiocima uvode naknade za topli obrok, prevoz, smještaj i odvojen život.

VSTS-u dostavljaju imena sudija koje su osudile 91 Srbina na 1.421 godinu zatvora

BANJALUKA - Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica poslaće danas Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH informaciju sa imenima ratnih devet sudija i šest tužilaca za koje smatra da su diskriminatorski postupali u predmetima ratnih zločina, vođenim protiv Srba.

Najčitanije