Sudije

Nema izmjene Zakona o platama: Sudije i tužioci ostaju kratkih rukava

BANJALUKA - Iako se radi o obavezi prema presudi Ustavnog suda BiH, sudije i tužioci na nivou BiH, barem zasad, ostaće kratkih rukava jer u parlamentu BiH nema većine koja će izglasati izmjene Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama, a kojim se sudijama i tužiocima uvode naknade za topli obrok, prevoz, smještaj i odvojen život.

VSTS-u dostavljaju imena sudija koje su osudile 91 Srbina na 1.421 godinu zatvora

BANJALUKA - Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica poslaće danas Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH informaciju sa imenima ratnih devet sudija i šest tužilaca za koje smatra da su diskriminatorski postupali u predmetima ratnih zločina, vođenim protiv Srba.

Sudijama i tužiocima se smiješe doživotne naknade

SARAJEVO, BANJALUKA - Sudijama i tužiocima na nivou BiH smiješe se, između ostalog, naknade i za odvojeni život i smještaj, što je, prema ocjeni mnogih, van pameti s obzirom na to da se za razliku od političara, koji to pravo obilato koriste, biraju na doživotni mandat.

Igrače Bajerna izbacila policija iz sudijske svlačionice

Trojica fudbalera Bajerna iz Minhena su nakon poraza od Real Madrida (4:2) u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona posjetila svlačionicu sa sudijama.

Meksiko: Fudbalski arbitri “dobili bitku“ i prekinuli štrajk

Fudbalske sudije meksičke Lige MX prekinuli su štrajk nakon što su izrećene oštre suspenzije igračima zbog fizičkin nasrtaja na arbitre.

Reklame

Najčitanije