Suecki kanal

Ever Given konačno oslobođen, postigli dogovor

Vlasnici broda Ever Given postigli su dogovor sa Upravom Sueckog kanala (SCA) da se brod "oslobodi", tvrde osiguravajuće kuće tog broda.

Rabi: Suceki kanal biće proširen za 40 metara

KAIRO - Uprava Sueckog kanala planira da proširi i produbi južni dio plovnog puta, gdje se u martu zaglavio brod kontejner "Ever Given" izazvavši šestodnevnu blokadu saobraćaja, izjavio je danas predsjednik uprave Osama Rabi u obraćanju koje su prenosile egipatske tv. stanice.

Odbijena žalba vlasnika broda koji je blokirao Suecki kanal

KAIRO - Egipatski sud danas je odbio žalbu vlasnika velikog broda "Ever Given", koji je prethodno sudskom odlukom zaplijenjen jer uprava Sueckog kanala traži finansijsku odštetu zbog toga što je u martu blokirao taj pomorski put.

Zagađenje nastalo zbog blokade Sueckog kanala snimljeno iz svemira

Nedavna blokada Sueckog kanala, koja je nastala zbog kontejnerskog broda Ever Given koji je zaglavio u njemu, uzrokovala je ozbiljno zagađenje sumpornim dioksidom, javlja BBC.

Evergreen mora platiti milijardu dolara da brod napusti Suecki kanal

Kompanija Evergreen čiji se brod Ever Given zaglavio u Sueckom kanalu i uzrokovao blokadu plovidbe moraće platiti ogromnu odštetu.

Šest važnih činjenica o Sueckom kanalu koje možda niste znali

U Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) su izdvojili šest činjenica koje ukazuju na to koliko je važan Suecki kanal za cijeli svijet.

Direktor Sueca otkrio koliki su gubici zbog blokade kanala

Direktor Sueckog kanala egipatski admiral Osama Rabi rekao je da bi gubici zbog toga što je brod Ever given bio zaglavljen mogli dostići milijardu dolara.

Nafta jeftinija nakon otvaranja Sueckog kanala

Cijene nafte opale su danas nakon ponovnog otvaranja Sueckog kanala za saobraćaj, a fokus se usmjerava na sastanak grupe OPEK plus ove sedmice, na kojem će vjerovatno biti dogovoreno produženje smanjenja proizvodnje usljed slabe potražnje za ovim energentom.

Nasukani brod stvorio poremećaj u globalnoj brodskoj industriji

Nasukani brod s kontejnerima u Sueckom kanalu stvorio je poremećaj u globalnoj brodskoj industriji čija bi normalizacija mogla da traje sedmicama, a možda i mjesecima, saopštila je kompanija za brodski prevoz "Mersk".

Otvaranje Sueckog kanala neće biti lako

AMSTERDAM - Vijesti o tome da nasukani teretni brod u Sueckom kanalu ponovo djelimično pluta su dobre, ali završetak operacije njegovog pomjeranja neće biti lak, saopšteno je iz kompanije "Boskalis", koja pomaže u akciji otvaranja ove pomorske rute.

Najčitanije