Sukob

Kako ćemo znati da je izbio rat između Ukrajine i Rusije

Svi pokušavaju da predvide namjere ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini. SAD i Velika Britanija povlače osoblje ambasada dok rastu strahovi od neminovnog sukoba. Ali on je možda već otpočeo, piše stručnjak za bezbjednost i odbranu Džonatan Markus.

Njemačka uloga u ukrajinskom sukobu

Berlinu je data centralna uloga u ukrajinskom sukobu, između ostalog i zbog veza s Moskvom. Ali u Berlinu se još uvijek traži - njemačka pozicija.

Oglasila se Rusija: Mogućnost sukoba veća nego ikad

MOSKVA - Kremlj je danas optužio Sjedinjene Američke Države i njihove saveznike za eskalaciju tenzija između Istoka i Zapada povodom njihovih planova za jačanje NATO snaga u istočnoj Evropi i evakuacije službenika iz Ambasade SAD u Ukrajini.

Zanijer: I najmanja iskra može izazvati rat

BEČ - Ukoliko se situacija u vezi s Ukrajinom bude pogoršala sve je moguće, a tako i vojna reakcija NATO, ocijenio je bivši generalni sekretar OEBS Lamberto Zanijer.

Geopolitika: Zadnja šansa Zapada i Rusije

BIJELJINA - Dijalog zvanične Moskve i Vašingtona posljednja je šansa za dogovor Zapada i Rusije, jer Rusi nikada neće pristati da vide Ukrajinu u NATO-u niti će prihvatiti mogućnost da nuklearne rakete Zapada dođu na pet minuta leta od njene teritorije, navodi "Geopolitika".

Rusija i Ukrajina: Hronika nikad objavljenog rata

Korijeni sukoba Rusije i Ukrajine su duboki. O čemu se tu zapravo radi? Moskva u stvari nikako ne želi da se pomiri s nezavisnošću Kijeva.

Oružani sukob talibana i Iranaca

KABUL - Na iransko-avganistanskoj granici danas je došlo do velikih sukoba između talibana i iranske pogranične službe, a korišćena je jaka artiljerija, javila je avganistanska novinska agencija Amadž njuz.

"Na 109 osoba poljske snage upotrijebile silu, među njima i djeca"

MINSK - Bjeloruski Istražni komitet identifikovao je 109 ljudi prema kojima su poljske snage primijenile silu na bjelorusko-poljskoj granici u utorak 16. novembra, izjavio je danas Igor Černjak, načelnik odjeljenja Istražnog komiteta za region Grodno.

Nakon sukoba Jermenija i Azerbejdžan stabilizovali situaciju na granici

MOSKVA - Azerbejdžan i Jermenija preduzeli su mjere za stabilizaciju situacije na granici nakon telefonskih razgovora s ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Haos na granici: Migranti uzvikuju "Alahu-ekber", poljski helikopteri nadlijeću

Sukobi na granici između Poljske i Belorusije, gdje brojni pripadnici poljskih snaga bezbjednosti čuvaju zatvoren granični prelaz Bruzgi od hiljada migranata.

Najčitanije