Sukob

Zelenski: Rat u Ukrajini mora da se završi oslobođenjem Krima

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je ruska vojna operacija u toj zemlji počeo sa Krimom i da mora da se završi njegovim oslobođenjem.

Zelenski bi mogao prisustvovati samitu G20 ako bude Putin

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski mogao bi da prisustvuje samitu Grupe 20 (G20) najrazvijenih ekonomija u Indoneziji, ukoliko tamo bude bio prisutan ruski predsjednik Vladimir Putin, izjavio je danas savjetnik ukrajinskog lidera Mihail Podoljak. Portparol Kremlja Dimitrij Peskov na to je odgovorio da to pitanje uključuje "previše nepoznanica"

Kupac odbio prvi brod sa ukrajinskim žitom

BEJRUT - Brod "Razoni", prvi koji je isplovio sa žitom iz Ukrajine u skladu sa sporazumom usaglašenim uz posredovanje UN, traži drugu luku za istovar tereta pošto je inicijalni kupac iz Libana odbio isporuku zbog kašnjenja dužeg od pet mjeseci, objavila je danas Ambasada Ukrajine u Libanu.

Zaharova: Kijev drži Evropu kao taoca

MOSKVA - Moskva i Kijev nastavljaju da se međusobno optužuju za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, pa je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla da Kijev drži cijelu Evropu kao taoca granatiranjem nuklearke.

Ukrajina zvanično zatražila pomoć od MMF-a

KIJEV - Ukrajina je zvanično zatražila novi program od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i nada se da će dobiti odgovarajuću pomoć u okviru tog aranžmana, objavio je danas ukrajinski premijer Denis Šmigal.

"Rusija priprema udarne snage za rodni grad Zelenskog"

KIJEV - Ukrajinska vojska upozorila je danas da je Rusija počela da formira udarne snage za napad na Krivi Rog, rodni grad ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, a ovi navodi nisu potvrđeni iz nezavisnih izvora.

U Rusiji počelo trgovanje obveznicama denominovanim u juanima

MOSKVA - Moskovska berza je počela trgovanje obveznicama denominovanim u kineskim juanima u nastojanju da privuče azijske investitore, ponudivši prvo dužničke hartije koje je izdao ruski proizvođač aluminijuma Rusal, saopštila je danas najveća ruska berza.

Vrhovni sud označio "Azov" terorističkom organizacijom

MOSKVA - Vrhovni sud Rusije, po zahtjevu tužilaštva, donio je odluku kojom se ukrajinski bataljon "Azov" označava terorističkom organizacijom.

Zelenski najavio evakuaciju Donjecke oblasti

KIJEV - Ukrajinska vlada odlučila je da sprovede obaveznu evakuaciju stanovništva iz istočne Donjecke oblasti, mjesta žestokih borbi sa Rusijom, izjavio je danas predsjednik Volodimir Zelenski.

Zelenski: Borićemo se do posljednjeg vojnika, ali ne svog

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je povodom Dana državnosti, koji Ukrajina danas obilježava, da je Ukrajina slobodna, nezavisna, suverena i nedjeljiva država.

Lavrov otkrio šta je konačni cilj ruske vojne operacije u Ukrajini

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov priznao je da je konačni cilj Moskve srušiti vladu ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog.

Na jesen referendum o prisajedinjenju Zaporožja Rusiji

SIMFEROPOLJ - Šef administracije regiona Zaporožje Jevgenij Balitski potpisao je danas dekret o početku priprema za referendum o prisajedinjenju ovog regiona Rusiji i formiranju izborne komisije.

Zelenski: Rusija će naći način da ne sprovede dogovor o žitu

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je ruski raketni udar na luku Odesu pokazao da će Moskva pronaći načine da ne sprovede dogovor o žitaricama koji je postignut sa Ujedinjenim nacijama, Turskom i Ukraji

Bijela kuća: SAD će obezbijediti Ukrajini još oko 270 miliona dolara

VAŠINGTON - SAD će Ukrajini obezbijediti dodatnih oko 270 miliona dolara za pomoć u odbrani od Rusije, uključujući 100 miliona dolara za dronove, saopštila je danas Bijela kuća.

Zelanski: Primirje bez povratka teritorija produžava rat

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi prekid vatre sa Rusijom bez povratka izgubljenih teritorija samo produžio rat.

Najčitanije