Sunce

Audi koji mijenja boju

Ovaj audi je zaista unikatan.

Kina uključila "vještačko sunce" na nuklearni pogon

Peking je prvi put uspješno priključio svoj nuklearni fuzioni reaktor "vještačko sunce", piše kineski "Pipls dejli". Dizajniran je da bude čisti izvor energije, kao pravo Sunce.

"Sunce" organizuje prvi inkluzivni atletski miting

Škola sporta za osobe s poteškoćama u razvoju "Sunce" organizuje 22. avgusta s početkom u 16 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci prvi inkluzivni atletski miting.

Kako ublažiti opekotine od sunca?

Pretjerivanje sa sunčanjem nije nimalo bezazleno, a u nastavku vam donosimo savjete za ublaživanje opekotina od sunca.

Kako što bezbolnije smiriti opekotine od sunca

Svi znamo da su, nažalost, opekotine od sunca na koži redovan pratilac ljetovanja, ali i izlaganja jakom i iznenadnom suncu – pogotovo nakon što smo zbog perioda hladnijih dana bili zatvoreni u kući.

Gradi se vještačko sunce - najkompleksnija mašina u istoriji

Na jugu Francuske u utorak je počelo sklapanje najkompleksnije mašine u istorije naše civilizacije - ITERA, koje će trajati narednih pet godina, piše Guardian.

Sonda misije "Solar orbiter" dosad najbliže prišla Suncu

Sonda svemirske misije "Solar orbiter", iza koje stoje američka NASA i Evropska svemirska agencija, načinila je veoma detaljne fotografije Sunca, prišavši toj zvijezdi bliže nego što je to učinjeno ikada do sada.

Đoković obišao arheološki park u Visokom

Novak Đoković oko 15 časova je završio obilazak Arheološkog parka "Bosanska piramida Sunca" u Visokom.

U zabludi oni koji misle da se mogu bez zaštite izlagati suncu

Kada govorimo o sunčanju i štetnim efektima sunca na kožu, prevashodno mislimo na sunčanje tokom godišnjih odmora na morskoj obali, ali zaboravljamo da je koža tokom cijele godine izložena sunčevom zračenju. O štetnosti sunčevog zračenja, zaštitnim meganizmima kože i kvalitetnim kremama za zaštitu od sunca piše doktor Marjana Tica, specijalista dermatovenerologije.

Prirodna ulja borac protiv štetnih UVB i UVA zračenja

Sunce može uzrokovati puno veće probleme od bolnih opekotina. Stručnjaci upozoravaju kako dugotrajno izlaganje suncu izaziva smeđe mrlje, crvenilo, ljuštenje, isušivanje i mreškanje kože i na kraju - rak kože, koji predstavlja sve češći zdravstveni problem. Kozmetička industrija nudi gomilu proizvoda za sunčanje, od kojih su mnogi štetni za zdravlje, no dobro je znati da postoji prirodna i bezopasna alternativa u obliku prirodnih ulja i minerala.

Najčitanije