Sunce

Banjaluka i Mostar ključaju na 36 stepeni, sutra do 38

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje veoma toplo vrijeme uz temperaturu vazduha i do 38 stepeni Celzijusovih.

U BiH danas sunčano

​Danas se u BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera. Jutarnje temperature uglavnom od 14 do 20 stepeni, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 29 do 35 stepeni Celzijusa.

Pretežno sunčano

​Danas se u BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Kako sunce utiče na tijelo

Crvenilo i pojava sunčanih opekotina su hemijski odgovor na pretjerano izlaganje ultraljubičastim zracima.

Prirodna zaštita za kosu izloženu suncu

Tokom ljeta, sunce je najveći neprijatelj ženske kose. Osim sunca, praktično smrtonosna kombinacija za zdravlje kose jesu sunce i morska voda.

Hiljade ljudi posmatrale pomračenje Sunca

Stotine hiljada turista pratile su danas astronomski fenomen totalnog pomračenja Sunca u pustinji na sjeveru Čilea i u Argentini.

Osnovana besplatna škola sporta "Sunce"

BANJALUKA - U Domu omladine je večeras održana promocija Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju "Sunce", osnovana ranije ovog mjeseca, a koja će biti besplatna za sve koji su zainteresovani.

Otkrivene još dvije planete koje podsjećaju na Zemlju

​Eksperti u posljednje vrijeme otkrivaju sve više planeta koje podsjećaju na Zemlju, i koje se smatraju naseljivim, a naučnici su nedavno otkrili još dvije "zemljolike" planete koje kruže oko obližnje zveijzde, te imaju optimalne uslove za formiranje vodenih površina, što je jedan od osnovnih uslova za život.

Ogroman bljesak Sunca prijeti životu na Zemlji

Na Suncu bi mogla da se dogodi snažna eksplozija, "superbljesak", koji bi mogao da poremeti uslove života na Zemlji, upozorili su naučnici.

Temperatura do 35 stepeni, mogući pljuskovi

​Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim časovima mogući su lokalni pljuskovi.

Najčitanije