Sveštenik

Doboj i Srpska šire ruke patrijarhu Porfiriju

DOBOJ - Sve je spremno za sutrašnji dolazak poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Porfirija u Doboj.

Sveštenik bacio kiselinu na episkope

ATINA - Grčka policija danas je uhapsila sveštenika koji je nešto ranije napao grupu episkopa u manastiru Petraki u Atini, bacivši kiselinu na njih.

Na sveštenikovom automobilu poruka "Srbe na vrbe"

MRKONJIĆ GRAD - Sveštenik Srpske pravoslavne crkve pronašao je na njegovom putničkom automobilu parkiranom pored parohijskog doma u neposrednoj blizini crkve u opštini Kupres u Republici Srpskoj papir s porukom "Srbe na vrbe", saopšteno je danas iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Raščinjeni sveštenik iz Kaluđerice branio se ćutanjem

BEOGRAD - Raščinjeni sveštenik iz Kaluđerice Z.M. (59) danas se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem od sumnji da je zloupotrebom položaja obljubio maloljetnicu iz svoje parohije, koja je s njim i zatrudnjela.

Uhapšen sveštenik iz Kaluđerice zbog obljube maloljetnice

BEOGRAD - Policija je uhapsila sveštenika iz Kaluđerice Z.M. (59 godina) zbog obljube maloljetnice zloupotrebom položaja i proganjanja.

Policija saslušava sveštenika zbog liturgije mitropolitu Amfilohiju

CETINJE - Protojerej Brako Vujačić je na saslušanju u policiji zbog liturgije održane povodom sedmodnevnog pomena preminulom mitropolitu Amfilohiju, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Francuska: Oslobođen osumnjičeni za napad na sveštenika

LION - Francuska policija pustila je u nedjelju na slobodu glavnog osumnjičenog za napad na sveštanika Grčke pravoslavne crkve i proširila potragu za naoružanim muškarcem koji je ranio sveštenika dok je zatvarao vrata crkve u Lionu.

Uhapšen napadač koji je pucao na pravoslavnog sveštenika u Lionu

Policija je, poslije potrage, uhapsila muškarca za koga se sumnja da je iz "krateža" ranio pravoslavnog sveštenika, koji je u Francusku došao iz Grčke.

U Francuskoj pucano na pravoslavnog sveštenika dok je zatvarao crkvu

LION - Pravoslavni svestenik ranjen je danas iz vatrenog oružja ispred grčke crkve u Lionu, a napadač je pobjegao, rekao je policijski izvor.

I svešteniku hrama u Podgorici 72 časa zadržavanja

PODGORICA - Svešteniku Srpske pravoslavne crkve iz sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici Mirčeti Šljivančaninu određeno je zadržavanje do 72 časa nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu.

Najčitanije