Sveštenik

Policija kod sveštenika pronašla eksploziv i municiju

​BANJALUKA - Policija je u okviru akcije kodnog naziva "Lotika", usmjerene na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem, uhapsila B.G., rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Sveštenik napadnut nožem, napadač uhapšen

​VARŠAVA - Jedan katolički sveštenik napadnut je nožem u poljskom gradu Vroclavu i s teškim povredama je zbrinut u bolnici, saopštili su danas poljski policijski zvaničnici.

Francuski sveštenik utrčao u katedralu i spasio "Hristovu krunu"

Francuski sveštenik i kapelan pariske vatrogasne brigade Žan Mark Furnije jedan je od heroja sinoćnjeg spasavanja Notr Dama.

Sveštenik izboden tokom mise u Montrealu

Sveštenik je izboden tokom jutarnje mise u oratoriju sv. Josipa u Montrealu, javila je gradska policija. Odveden je u bolnicu dok je osumnjičeni napadač uhapšen.

382 sveštenika zlostavljala maloljetnike

​VARŠAVA - Predstavnici poljske katoličke crkve otkrili su danas da su od 90-ih godina do danas 382 sveštenika zlostavljala maloljetnike.

Napao sveštenika pa završio u zatvoru poslije DNK analize pljuvačke

​Bredli Valas iz Glazgova osuđen je na 10 mjeseci zatvora jer je pljunuo sveštenika Tomasa Vajta tokom prošlogodišnjeg marša Oranžista.

Glumio sveštenika 18 godina: Ženio parove i ispovijedao ljude

Čovjeka koji se 18 godina pretvarao da je sveštenika razriješila je Katolička crkva u Španiji, objavio je BBC.

Sveštenika u poršeu djeca vukla konopcem dok on maše

Malteški sveštenik Džon Sultan (47) izazvao je negodovanje jer je ulicama u mjestu Zebug "paradirao" u poršeu, dok je automobil konopcem vuklo oko 50 djece.

Uhapšen sveštenik koji je 26 godina bio u bjekstvu zbog pedofilije

MAROKO - Američki katolički sveštenik Arthur Perrault, koji je prije 26 godina optužen za seksualno uznemiravanje nad djecom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), lociran je i uhapšen u Maroku te izručen SAD-u.

Hrvatski sveštenik: Ne dajte migrantima ni hrane ni vode

Sveštenik Josip Tomić, upravnik župa iz Kupske doline - Turke, Kuželj, Brod na Kupi pozvao je na Facebooku vjernike da migrantima ne daju vodu ni hranu.

Najčitanije