Svemir

NATO područje ratovanja širi i na svemir

BRISEL - NATO će ove godine priznati svemir kao prostor u kome bi mogao da se vodi rat, navodi Rojters pozivajući se na izjave diplomata.

Mjesečevo kamenje već 50 godina otkriva skrivene tajne svemira

Mnoge naše spoznaje o Mjesecu, Merkuru, Marsu, nekim asteroidima, izravno su povezane s rezultatima koje smo dobili iz misija Apolla.

Dva ruska kosmonauta u otvorenom svemiru

Dva ruska člana posade Međunarodne svemirske stanice počela su šetnju svemirom tokom koje će sprovesti naučna istraživanja i raditi na održavanju svog svemirskog boravišta.

Gdje se sada nalazi Tesla kojeg je Mask poslao u Svemir?

Sjećate li se da je Elon Mask 6. februara prošle godine u svemir lansirao automobil - kabriolet Teslu. Portal "Bussines Insider" otkrio je gdje se trenutno nalazi ovo vozilo.

NASA planira da živa bića šalje u duboki kosmos

NASA se sprema da po prvi put u posljednjih 50 godina živa bića pošalje duboko u kosmos, a uz pomoć letjelice BioSentinel, koja bi u orbitu za početak trebalo da ponese jednoćelijsku gljivicu koja skrob pretvara u šećer, a koju poznajemo kao kvasac.

EU će izdvojiti 17 milijardi evra za svemirske programe

Evropska unija izdvojiće 17 milijadi evra za svemirski program za period od 2021. do 2027. godine.

Želite li parfem sa mirisom svemira?

​Gigant svemira, 'Lockheed Martin', obično se povezuje sa svim elementima koji se tiču lansiranja raketa i drugih kreacija za istraživanje svemira.

Eksperiment potvrdio: Život u svemiru je moguć

Život na Marsu, pa čak i u Svemiru je moguć. O tome svjedoče rezultati eksperimenta sprovedenog na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS). Međutim, u takvim ekstremnim uslovima mogu da prežive samo najjače bakterije, a složeniji oblici života nemaju baš dobre perspektive u tom smislu.

Svemirska tehnologija za rano otkrivanje raka

Evropska svemirska agencija ESA i Svemirska agencija Velike Britanije udružile su snage i uložile 1,2 miliona evra kako bi se razvio rendgen temeljen na svemirskoj tehnologiji.

Svemirska odijela prevelika za žene

​Planirana prva svemirska šetnja kompletno ženskog tima otkazana je zbog problema sa svemirskim odijelom, saopštila je američka NASA.

Najčitanije