Svemirska stanica

Četiri astronauta stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu

Četiri astronauta, od toga tri iz NASA i jedan iz ESA, stigli su danas na Međunarodnu svemirsku stanicu (MS S) kapsulom "Crew Dragon" pričvršćenom na raketu "Falcon 9", kompanije Spejs X.

Četiri astronauta poletjela ka svemirskoj stanici

NASA i kompanija Spejs X poslale su četiri astronauta u orbitu na Međunarodnu svemirsku stanicu (IŠ), gdje bi trebalo da stignu tokom sutrašnjeg dana.

Usred noći sirena na Međunarodnoj kosmičkoj stanici

Posadu Međunarodne kosmičke stanice (MKS) usred noći je probudila sirena za uzbinu, koja se oglasila zbog problema u radu ruskog modula "Zvijezda".

Kosmonaut Oleg Novitski prvi ruski stanovnik modula "Nauka"

Kosmonaut Oleg Novitski postao je prvi ruski stanovnik višenamjenskog laboratorijskog modula Nauka, koji je u julu postao dio Međunarodne svemirske stanice (IS S) saopštila je danas za Tas s svemirska agencija Roskosmos.

Kina nastavlja izgradnju svemirske stanice

Kineska svemirska letjelica za snabdijevanje zalihama uspješno je pristala u orbiti noseći modul svemirske stanice, a riječ je o četvrtoj od 11 misija potrebnih za završetak izgradnje prve kineske svemirske stanice, što je planirano za kraj naredne godine, prenijeli su mediji.

Kineska raketa se spojila s modulom buduće svemirske stanice

Kineska raketa "Dugi marš 7" sa svemirskim modulom "Tijandžou 2" lansirana u subotu, spojila se danas s glavnim modulom buduće kineske svemirske stanice, objavili su danas državni mediji u Pekingu.

"Progres" lansiran sa Bajkonura, nosi zakrpe za pukotine na stanici

Raketa-nosač "Sojuz 2" sa teretnim brodom "Progres MS-16" lansirana je sa kosmodroma Bajkonur, brod na Međunarodnu svemirsku stanicu nosi zalihe ruske hrane i zakrpe za pukotine na stanici.

Da li će Rusija osnovati sopstvenu svemirsku stanicu?

Operater ruskog segmenta Međunarodne svemirske stanice (MSS), raketno-svemirska korporacija "Energija", predložila je krajem decembra da Rusija osnuje sopstvenu svemirsku stanicu, čime bi prestala da koristi MSS.

Kosmonautima cure i vazduh i vrijeme

Sa Zemlje umiruju, ali se na 400 kilometara od naše planete odvija drama: posada Međunarodne svemirske stanice ne uspijeva da pronađe rupu kroz koju curi vazduh. Jedna od mogućnosti je da se ruski modul sasvim zatvori.

Astronaut podijelio prvi video sa Međunarodne svemirske stanice

Astronaut Viktor Glover, podijelio je svoj prvi video sa Međunarodne svemirske stanice.

Najčitanije