Sveti Sava

Uskoro niče nova sportska dvorana uz OŠ "Sveti Sava"

Prva faza izgradnje nove sportske dvorane na Laušu, koja bi trebalo da bude uz jednu od najvećih osnovnih škola u gradu - "Sveti Sava", počeće na jesen, potvrdio je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

"Oduzećemo Boškoviću Orden Sv. Save pa neka se kiti čim hoće"

PLJEVLJA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je u Pljevljima da će Sinod Srpske pravoslavne crkve oduzeti oreden Svetog Save crnogorskom ministru odbrane Predragu Boškoviću, kojim ga je odlikovao za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog Ðorđia u Pljevljima.

Danas je Sveti Sava: Slavimo utemeljitelja srpske crkve i škole

​Srpska pravoslavna crkva /SPC/ proslavlja danas Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva.

Izložba u slavu Svetog Save

BANJALUKA - Povodom obilježavanja Savindana - uspomene na prvog arhiepiskopa i prosvjetitelja srpskog Svetog Save Nemanjića u izložbenom holu Arhiva RS 27. januara s početkom u 14 časova biće otvorena izložba "Srpske pravoslavne škole u Bosni i Hercegovini - ljetopisi" iz fonda Pedagoškog muzeja u Beogradu.

Naložen badnjak ispred Hrama Svetog Save

BEOGRAD - Ispred Hrama Svetog Save u Beogradu naložen je badnjak, u prisustvu Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predstavnika Vojske Srbije i mnogobrojnih vjernika.

Dodiku orden Svetog Save Prvog reda

BEOGRAD - Srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku večeras u Beogradu biće uručeno najviše crkveno priznanje - Orden Svetog Save Prvog reda.

Obilježeno pola vijeka banjalučke Osnovne škole "Sveti Sava"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je značaj obilježavanja 50 godina postojanja i rada Osnovne škole "Sveti Sava" u Banjaluci, te navela da je Vlada Srpske kroz različite intervencije u ovu školu uložila dva miliona KM.

Izložba o prvom srpskom arhiepiskopu i prosvjetitelju u Muzeju RS

BANJALUKA - Izložba "Sveti Sava Srpski", koja ima veliki značaj u širenju saznanja o prvom srpskom arhiepiskopu i prosvjetitelju, otvorena je u četvrtak veče u Muzeju RS u Banjaluci. Riječ je o postavci čiji je autor muzejski savjetnik Istorijskog muzeja Srbije Andrej Vujnović, a istu je organizovao Republički sekretarijat za vjere povodom obilježavanja 800 godina od uspostavljanja samostalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Otvorena izložba "Sveti Sava Srpski"

TREBINJE - U Muzeju Hercegovine u Trebinju večeras je, povodom obilježavanja 800 godina od uspostavljanja samostalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC), otvorena izložba "Sveti Sava Srpski" Muzeja istorije Srbije, posvećena velikom srpskom svetitelju Svetom Savi.

Trivić: Svakodnevno širiti prosvjetiteljstvo i duhovnost

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas u Banjaluci da je neophodno da se svaki dan širi prosvjetiteljstvo i duhovnost čiji je začetnik Sveti Sava.

Najčitanije