Svijet

Uginula najstarija žirafa na svijetu

​Samo nekoliko sedmica nakon što je napunila 31 godinu, Mutangi je uginula.

Omikron tjera evropske zemlje na strože mjere, Hrvatska sumnja na prvi slučaj

Omikron soj virusa korona potvrđen je dosad u 38 zemalja širom svijeta, izjavila je danas Marija van Kerkhove, stručnjak Svjetske zdravstvene organizacije.

U svijetu zaraženo 20.423.759 osoba

U svijetu je virusom korona trenutno zaraženo 20.423.759 lica, a do sada je zabilježeno ukupno 263.808.200 slučajeva zaraze, navodi statistički portal "Vorldometar".

U svijetu zaraženo 20.235.214 osoba

U svijetu je virusom korona trenutno zaraženo 20.235.214 lica, a do sada su zabilježena ukupno 263.109.864 slučaja zaraze, navodi statistički portal "Vorldometar".

U svijetu trenutno zaraženo 20.206.628 osoba

U svijetu je trenutno zaraženo 20.206.628 lica, a do sada su zabilježena ukupno 262.469.773 slučaja zaraze, navodi statistički portal "Vorldometar".

Haski mislio da su vlasnici zaboravili na njega tokom selidbe

Vlasnici jednog haskija objavili su video na TikToku u kojem su pokazali reakciju psa nakon što je pomislio da je zaboravljen.

"Srčani udar" i Ćeha objavili "Svijet poludjelih kraljeva"

Grupa "Srčani udar" već nekoliko godina uspješno sarađuje sa Zlatanom Ćehićem Ćehom, Bišćaninom sa adresom u Zagrebu i bivšim članom "Divljih jagoda". Kao rezultat toga došla je i treća zajednička pjesma koja nosi naziv "Svijet poludjelih kraljeva".

Neustrašiva šnaucerka ide sa vlasnikom na posao i to na motoru

Cezar Loponte iz Venecuele radi kao dostavljač hrane na motoru, a saputnica mu je ljubimica, šnaucerka Čelejni.

Koliko košta odmor na egzotičnim destinacijama

Pravo je vrijeme za razmišljanje o dalekim destinacijama. Ne samo da je na njima moguće uživati u kupanju već se one smatraju pravom egzotikom i idealne su za bijeg na odmor.

SZO upozorila države: Nemojte kasniti

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je države sa sve većim brojem zaraženih virusom korona da ne zakasne s postrožavanjem zaštitnih mjera.

Najčitanije