Svinja

Marinković: Po ko zna koji put postoje tržišni viškovi

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković rekao je da se procjenjuje da u Srpskoj trenutno ima viška između 6.000 i 8.000 grla prerasle junadi, te 5.000 do 6.000 tovnih svinja i da problem za poljoprivrednike predstavlja njihov otkup u uslovima epidemije virusa korona.

Srpska naučnica rukovodila timom koji je oživio pluća krvlju svinje

Tim kojim na prestižnom Univerzitetu Kolumbija rukovodi prof. dr Gordana Vunjak Novaković ponovo je fascinirao svijet.

Medvjed rastrgao svinju kod Kneževa

KNEŽEVO - Na imanju Blagoje Budića u selu Kostići kod Kneževa pričinjena je velika šteta u srijedu naveče kada je medvjed ubio svinju tešku oko 150 kilograma.

Srbija nema nijedno žarište afričke kuge svinja

BEOGRAD - U ovom momentu nemamo nijedno žarište afričke kuge svinja u Srbiji i mi ćemo danas odjaviti tu bolest, rekla je Tanjugu v.d. direktora Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede Emina Milakara.

Kinezi stvorili hibrid majmuna i svinje

U Kini su stvoreni prvi hibridi svinje i majmuna, ali nisu preživjeli duže od sedam dana, saopštili su tamošnji naučnici.

Krdo divljih svinja rastrgalo muškarca

KRALJEVO - Radovana Božića (62), mještanina sela Vranjevo u studeničkom kraju, stotinak kilometara udaljenog od Kraljeva, u ponedjeljak ujutro napalo je krdo divljih svinja nanijevši mu teške povrede zbog kojih je zbrinut u kraljevačkoj Opštoj bolnici "Studenica".

Svinja proganjala reportera tokom uključenja uživo

Izvještač grčkog informativnog kanala "ANT1" imao je poteškoća u izvještavanju o poplavama u gradu Kineti. Naime, jedna svinja je uporno išla za njim i pokušavala da ga ugrize.

Jedemo ono što Evropa neće

BANJALUKA - Farmeri u RS kažu da im je u interesu da proizvode dovoljno mesa za potrebe naših potrošača, ali da ih guši uvoz, zbog čega je na tržištu RS, primjera radi, svega 30 odsto domaće svinjetine, dok je ostatak iz drugih država.

Žive svinje koriste umjesto lutaka u kreš testovima

Sedam mladih svinja ubijeno je u simulacijama velike brzine za ovogodišnje istraživanje u Kini. Životinje su pretrpjele smrtne povrede uključujući razderotine kože i unutrašnje modrice. Ovaj događaj izazvao je veliki bijes grupa za prava životinja.

Poljoprivrednici očajni, divlje svinje potamanile kukuruz

SANSKI MOST - Poljoprivredni proizvođači na području općine Sanski Most pretrpjeli su tokom proteklih mjeseci ogromnu štetu zbog divljih svinja, a procjene su kako su ove životinje uništile gotovo 30 posto prinosa kukuruza.

Najčitanije