Svinje

Farma sa stogodišnjom tradicijom nema kome prodati svinje

ENZE- Otkad su klaonice postale žarišta korone, mnogi mali stočari u Njemačkoj nemaju kome da prodaju tovljene svinje.

Raste broj žarišta afričke svinjske groznice

BUKUREŠT - Ove sedmice, u Rumuniji su registrovana ukupno 272 žarišta afričke svinjske groznice, a u periodu između 11. i 17. juna, broj žarišta je porastao za deset, saopštili su nadležni u toj zemlji

Poljoprivrednici očajni: Divlje svinje uništile usjeve krompira

SANSKI MOST - Šteta koju ovih dana divlje svinje nanose na širem području općine Sanski Most je izuzetno velika, a na meti ovih napasnika nalaze se svi poljoprivredni usjevi, a posebno krompir, kukuruz i žito.

Marinković: Otežan plasman junadi i svinja na domaćem tržištu

ŠAMAC - Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković rekao je da je otežan plasman tovne junadi i svinja na domaćem tržištu, zbog čega je apelovao da nadležni uvedu mjere zaštite domaće proizvodnje.

Lovačke puške mirovale, svinje pustošile njive

ŠAMAC, BROD - Dok su lovačke puške širom Republike Srpske mirovale, divlje svinje su napravile štetu u zasadima kukuruza u brojnim lokalnim zajednicama.

Divlje svinje uništile oko 100 dunuma usjeva

ŠAMAC - Divlje svinje su na poljoprivrednim parcelama na području Šamca uništile oko stotinu dunuma usjeva, ali lovci za sada ne mogu ništa da preduzmu zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona, izjavio je Srni predsjednik Lovačkog udruženja "Fazan" Mirko Lukić.

U popularnom turističkom mjestu nema turista, ali ima divljih svinja

Navikli smo da ovih dana, od kada su ljudi uglavnom u svojim kućama zbog izolacije uzrokovane pandemijom virusa korona, na slike i snimke životinja koje "osvajaju" gradove.

Maljčić: Totalni zastoj u potražnji svinjskog pečenja

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja uzgajivača svinja Republike Srpske Mišo Maljčić smatra pozitivnom odluku kojom je BiH danas odobren izvoz svinjetine u Sjevernu Makedoniju, ističući da ona predstavlja rasterećenje domaće proizvodnje.

Svinje više vrijede u Federaciji BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Uzgajivači svinja u Federaciji BiH u puno boljoj su situaciji nego njihove kolege u Republici Srpskoj, tvrde farmeri iz oba entiteta.

Uzgaja divlje svinje na seoskom imanju

DOBOJ - Marko Tripunović, Ozrenac sa dobojskom adresom, sve svoje slobodno vrijeme provodi u selu Porječina među tridesetak divljih svinja koje uzgaja na svom imanju.

Najčitanije