Svinjetina

Svinjska kuga u Njemačkoj pojeftinila šnicle u Austriji

Zbog pojave afričke svinjske kuge u Njemačkoj, meso u susjednoj Austriji je jeftinije.

Cijene svinjetine naglo pale zbog zaraze u velikoj klaonici

Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Tenis (Toennies), jer se među njenim radnicima proširila zaraza virusom korona, pa su poljoprivrednici prisiljeni da prodaju životinje po niskim cijenama.

Cijena svinjskog mesa skočila skoro 70 procenata

Cijena svinjetine skočila je u Kini tokom septembra čak 69,3 odsto u odnosu na prošlu godinu, objavio je CNBC.

Prijetnje upravi vrtića zbog uklanjanja svinjetine sa menija

BERLIN - Aktivisti krajnje desnice zaprijetili su da će u njemačkom gradu Lajpcigu spaliti dva obdaništa i ubiti rukovodstvo ukoliko na meni ne vrate obroke sa svinjetinom.

Dug put svinjetini iz BiH do EU zbog vakcinacije

​BANJALUKA - Iako je posljednji slučaj klasične kuge svinja u BiH prijavljen 2007. godine, vakcinacija protiv ove bolesti još je obaveza, zbog čega najviše trpe uzgajivači, jer svinjsko meso ne mogu da izvoze u države EU.

Iz BiH lani zbog vakcina uopšte nije izvožena svinjetina, uvoz cvjeta

BANJALUKA - Iz BiH u toku 2018. godine uopšte nije izvoženo svinjsko meso, potvrđeno je "Nezavisnim" u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, a prema riječima domaćih proizvođača, jedan od glavnih razloga zbog kojih se svinjetina ne izvozi je vakcinacija protiv klasične svinjske kuge.

Pripadnici OS BiH u konzervama s junetinom dobili svinjetinu

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu istragu o sumnjivim sastojcima konzerviranog mesa koje su konzumirali pripadnici Oružanih snaga BiH. Istraga koja je pokrenuta na temelju prijava pripadnika OSBiH, pokazala je da je u junećem mesu koje su vojnici konzumirali bilo i svinjetine.

Kinezi našli alternativu, ne jedu više svinjetinu iz SAD

Kineski poljoprivredni konglomerat Kofko Mit (COFCO Meat) preorijentisao se na uvoz svinjetine iz Čilea, Evropske unije i alternativnih zemalja.

Kina sve više traži kanadsku svinjetinu

Nakon što su kanadski farmeri prestali tretirati svinje antibiotikom koji je zabranjen u Kini, ta je država preotela titulu vodećeg sjevernoameričkog izvoznika svinjetine na najveće svjetsko tržište te vrste mesa.

Pronađena salmonela u svinjetini u Hrvatskoj

Bakterija salmonela utvrđena je u mljevenom svinjskom mesu s rokom trajanja do 24. marta 2017., proizvođača PPK Karlovačke mesne industrije, koje je na tržište stavio trgovački lanac Lidl Hrvatska, obavijestilo je danas hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede koje je opozvalo taj proizvod.

Najčitanije