Svjetska banka

Svjetska banka ulaže u transportne infrastrukture zapadnog Balkana

​BANJALUKA, LONDON - Svjetska banka započinje projekat modernizacije transportne infrastrukture na zapadnom Balkanu, s ciljem rasterećenja puteva i prebacivanja teretnog saobraćaja na šine i rijeke.

MMF i Svjetska banka više nisu najveći globalni zajmodavci

Istraživanja su pokazala da su kineske državne banke izdale oko četvrtinu ukupnih kredita tržištima u nastajanju.

Ivanka Tramp odbila posao u Svjetskoj banci

ABIDŽAN - Ivanka Tramp, viša savjetnica svog oca, američkog predsjednika Donalda trampa, odbila je posao u Svjetskoj banci, jer je zadovoljna sadašnjom ulogom koju ima u administraciji.

Tramp htio da postavi kćerku na čelo Svjetske banke

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je namjeravao svoju kćerku Ivanku da postavi na čelno mjesto Svjetske banke jer je "jako dobra s brojevima".

Izvještaj Svjetske banke: Srbija najbolja u regionu, gdje je BiH?

BEOGRAD - Srbija je u posljednjem izvještaju Svjetske banke o globalnom razvoju zauzela 27. mjesto na listi od 157 rangiranih zemalja svijeta prema indeksu ljudskog kapitala.

Na cijelom zapadnom Balkanu u 2018. kreirano samo 96.000 radnih mjesta

Prema podacima iz posljednjeg Redovnog ekonomskog izvještaja Svjetske banke za zapadni Balkan, potrebno je ubrzavanje reformi, ekonomski rast na zapadnom Balkanu bilježi ubrzanje sa 2,6 procenata u 2017. na 3,8 procenata u 2018. godini, uz projektovani prosjek od 3,7 procenata u 2019-20.

Šef kancelarije Svjetske banke: Građani BiH će tek za 60 godina imati dohodak EU

SARAJEVO - Više od 60 godina bilo bi potrebno da građani u BiH dostignu nivo dohotka koji je sada u EU ako bi ekonomija BiH nastavila da raste po istoj stopi od tri odsto, rekao je šef Kancelarije Svjetske banke za BiH Emanuel Salinas.

Trampova kćerka Ivanka kandidat za predsjednika Svjetske banke

VAŠINGTON - Kćerka američkog predsjednika Donalda Trampa, Ivanka, kandidatkinja je za predsjednika Svjetske banke.

Počela isplata prve tranše kredita Svjetske banke za "Željeznice RS"

DOBOJ - Isplata 26,5 miliona evra prve tranše kredita Svjetske banke za restrukturisanje "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) počela je danas, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Svjetska banka odobrila 32 miliona dolara za energetsku efikasnost u BiH

Svjetska banka (WB) danas je odobrila novo finansiranje od 32 miliona američkih dolara za investicije u energetsku efikasnost u Bosni i Hercegovini.

Najčitanije