Svjetska trgovinska organizacija

Azevedo odlazi ranije sa funkcije direktora STO

ŽENEVA - Generalni direktor Svjetske trgovinske organizacije (STO) Roberto Azevedo rekao je danas da će sa te funkcije otići u avgustu, odnosno godinu dana prije nego što je planirano.

Ruski uslov na putu ulasku BiH u STO

SARAJEVO, BANJALUKA - Pored Bjelorusije i Srbije, u Svjetsku trgovinsku organizaciju (STO) iz Evrope nije ušla još jedino Bosna i Hercegovina, a jedina prepreka do članstva trenutno joj je Rusija, tačnije usvajanje odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva.

Turska se žali STO na američke carine

ANKARA - Turska se požalila Svjetskoj trgovinskoj organizacija (STO) zato što su joj SAD uvele carine na čelik i aluminijum, navodi se na zvaničnom sajtu organizacije.

Peking poziva na reformu UN i STO

PEKING - Premijer Državnog savjeta Kine Li Kećijang izjavio je u srijedu, tokom sastanka s predsjednicom 73. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Marijom Fernandom Espinoza Garsez, da UN i Svjetska trgovinska organizacija treba da se reformišu, ali i da treba sačuvati postojeći poredak u svijetu.

Tramp: STO trgovinska organizacija nas tretira veoma loše

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp upozorio je Svjetsku trgovinsku organizaciju (STO) da će, ukoliko SAD ne budu tretirane "na odgovarajući način", Vašington u tom slučaju "uraditi nešto".

"Kina će braniti principe STO"

PEKING - Kina će odlučno braniti principe Svjetske trgovinske organizacije, izjavio je ministar trgovine Kine Žong Šan.

Makron: Hitno intervenisati u STO ako SAD podignu carine

PARIZ - Evropska unija mora da preduzme hitne akcije u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) ukoliko Sjedinjene Države budu podigle tarife na uvozni čelik i aluminijum, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

Šarović: U WTO prije godišnjih odmora

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je da je u Ženevi dogovorena Mapa puta za prijem u Svjetsku trgovinsku organizaciju, te naglasio da će BIH učiniti sve što može da prije sezone godišnjih odmora bude primljena u ovu organizaciju.

Odluka o članstvu BiH u STO krajem jula

SARAJEVO - Predsjedavajući Radne grupe za pristupanje BiH Svjetskog trgovinskoj organizaciji (STO) Atanas Paparizov rekao je danas u Sarajevu da bi konačna odluka o članstvu BiH u STO trebalo da bude donesena krajem jula.

Najčitanije