Svjetska zdravstvena organizacija

SZO traži 11,5 milijardi dolara za borbu protiv delta soja

BRISEL - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) traži 11,5 milijardi dolara hitnih sredstava za borbu protiv zaraznijeg delta soja korona virusa, prema nacrtu izvještaja u koji je Rojters imao uvid.

Tedros: Ako se vakciniše 70 odsto popuilacije svake zemlje, zaustavićemo kovid

TOKIO - Vakcinisanjem 70 odsto populacije svake zemlje na svijetu bi omogućilo ne samo zaustavljanje pandemije korona virusa, već bi pokrenulo globalnu ekonomiju, izjavio je direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Gebrejesus.

SZO: Novi način imenovanja sojeva virusa

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da novi sojevi virusa korona više neće nositi nazive zemalja u kojima su otkriveni kako bi se izbjegla stigmatizacija.

SZO traži humanitarnu pauzu u sukobima u pojasu Gaze

KAIRO - Zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) zatražili su danas humanitarnu pauzu u bombardovanju pojasa Gaze da bi bio omogućen pristup pomoći u kojoj su i kineske vakcine Sinofarm.

SZO: Groteskna nejednakost u raspodjeli vakcina

ŽENEVA - Direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus izjavio je da u svijetu postoji "groteskna“ nejednakost u podjeli vakcina i da više proizvođača treba da prati primjer Astra Zeneke i dozvoli licenciranu proizvodnju svojih vakcina protiv virusa korona.

SZO: Samo u jednom danu više od 799.000 slučajeva infekcije

ŽENEVA - U svijetu je u protekla 24 časa zabilježeno više od 799.000 novih slučajeva infekcije virusom korona, čime je ukupan broj zaraženih premašio 87,58 miliona, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Međunarodni stručni tim SZO u Kini u prvoj sedmici januara

CIRIH - Međunarodni tim otići će u prvoj sedmici januara u Kinu radi istrage o porijeklu pandemije virusa korona, izjavili su danas zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/.

Misija SZO ide u Vuhan da istraži izvor zaraze

ŽENEVA - Međunarodna misija koju vodi Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) će otići u kineski Vuhan u prvoj nedjelji januara kako bi istražila izvor virusa korona.

Mirza Palo, predstavnik SZO: Zdravstveni radnici najranjivija grupa

Najbolji način da građani zahvale zdravstvenim radnicima na svemu što rade u borbi protiv kovida je da se zaštite od zaraze i tako pomognu da se smanji obim posla i izlaganja virusu, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Mirza Palo, predstavnik Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH.

SZO odobrila ispitivanje afričkih biljnih lijekova za kovid

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) postavila je danas pravila za ispitivanje afričkih biljnih lijekova za borbu protiv kovid-19.

Najčitanije