Svjetska zdravstvena organizacija

SZO odobrila ispitivanje afričkih biljnih lijekova za kovid

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) postavila je danas pravila za ispitivanje afričkih biljnih lijekova za borbu protiv kovid-19.

Tedros: Bolje se pripremiti za sljedeću pandemiju

ŽENEVA - Svijet se mora bolje pripremiti za sljedeću pandemiju, izjavio je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/ Tedros Adhanom Gebrejesus.

SZO donirao preko 23 tone zaštitne opreme zdravstvenim radnicima u BiH

SARAJEVO - Svjetska zdravstvena organizacija /SZO/ danas je u BiH dostavila više od 23 tone zaštitne opreme, od čega će 12,6 tona biti raspoređeno u Federaciju BiH, a ostatak u Republiku Srpsku i Brčko distrikt.

SZO: Epidemiološka situacija na Balkanu zabrinjava

DABLIN - Epidemiološka situacija i trendovi na jugu Evrope i na Balkanu su zabrinjavajući, ocijenio je danas Majk Rajan, načelnik sektora za vanredne situacije pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), izvijestio je Rojters.

SZO: Prvi rezultati lijeka protiv Kovida-19 za dvije nedjelje

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija, u roku od dvije nedjelje očekuje prve rezultate kliničkih ispitivanja lijekova, koji bi mogli da budu efikasni u liječenju oboljelih od Kovida-19, saopštio je danas generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

WHO i Viber zajedno u borbi protiv dezinformacija o virusu korona

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Rakuten Viber najavili su novo partnerstvo putem kojeg će se zajednički boriti protiv dezinformacija koje okružuju pandemiju COVID-19, i to uz pomoć globalnog, interaktivnog, višejezičnog chatbota. Misija je suprotstaviti se lažnim vijestima i lažnim informacijama oko virusa koje već duže vrijeme kruže.

SZO: Niko se ne brine dovoljno za djecu

ŽENEVA - Nijedna država svijeta djeci ne nudi optimalnu formulu zdravog odgoja i okruženje koje je pogodno za njihovu budućnost, saopšteno je iz Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Sazvan hitan sastanak SZO zbog smrtonosnog virusa

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija održaće u srijedu sastanak stručnog odbora za hitne slučajeve kako bi se procijenilo da li epidemija koronavirusa u Kini predstavlja vanrednu situaciju na međunarodnom nivou.

SZO upozorava: Malarija prijeti polovini svjetske populacije

LONDON - Malarija je bolest od koje i dalje svake godine obole milioni ljudi i od čijih posljedica život izgubi oko 400.000, uglavnom djece u Africi.

Legalizacija kanabisa nije odmakla od jednog sastanka

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) potvrdila ovih dana da medicinska marihuana nema štetnih posljedica na zdravlje, još nema naznaka kada će se kao lijek naći na rafama bh. apoteka i legalno biti dostupna teško oboljelim pacijentima.

Najčitanije