Svjetska zdravstvena organizacija

SZO vanredno zasijeda zbog majmunskih boginja

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija je za 23. jun sazvala sastanak Komitet za hitne slučajeve, na kome treba da bude procijenjeno da li širenje majmunskih boginja predstavlja vanrednu situaciju za javno zdravlje u međunarodnim okvirima.

SZO saopštila trenutni broj zaraženih majmunskim boginjama

LONDON - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je više od 1.000 slučajeva majmunskih boginja prijavljeno toj organizaciji u trenutnoj epidemiji van afričkih zemalja.

SZO zabrinuta zbog pojave novih sojeva korone

ŽENEVA - Zvaničnik Svjetske zdravstvene organizacije Majk Rajan izjavio je danas da visok nivo prenošenja virusa korona među nevakcinisanim ljudima, kao što je slučaj u Sjevernoj Koreji, stvara veći rizik od novih varijanti virusa.

SZO: Broj zaraženih koronom u porastu drugu sedmicu zaredom

ŽENEVA - Broj novozaraženih virusom korona širom svijeta porastao je za sedam posto u prošloj sedmici, podstaknut rastućim brojem zaraza u regiji zapadnog Pacifika, čak i nakon što je broj preminulih opao, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija.

SZO: Opada broj novozaraženih na globalnom nivou

ŽENEVA - Broj novih slučajeva virusa korona u svijetu opao je za 19 odsto u protekloj nedjelji, dok je broj umrlih ostao stabilan, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Direktor SZO: Evropa će konačno odahnuti, jedinstvena šansa

ŽENEVA - Direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge izjavio je danas da kontinent trenutno najvjerovatnije ulazi u završnicu pandemije i da će kriva smrtnih slučajeva od kovida početi da stagnira.

SZO: Rizik od omikrona ostaje vrlo visok

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) izdala je danas saopštenje o omikronu u kojem je navela da rizik povezan s ovim sojem i dalje ostaje "veoma visok"

Gebrejesus: Bolje otkazan događaj nego ugašen život

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) zatražila je od ljudi širom svijeta da otkažu pojedine planove za praznike radi zaštite javnog zdravlja zbog veoma brzog širenja soja omikron virusa korona.

Hitna sjednica SZO zbog novog soja korone

LONDON - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) će danas održati hitan sastanak o novom soju virusa korona otkrivenom u Africi, koji može imati povećan broj mutacija, prenio je britanski "Fajnenšel tajms".

SZO traži 11,5 milijardi dolara za borbu protiv delta soja

BRISEL - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) traži 11,5 milijardi dolara hitnih sredstava za borbu protiv zaraznijeg delta soja korona virusa, prema nacrtu izvještaja u koji je Rojters imao uvid.

Tedros: Ako se vakciniše 70 odsto popuilacije svake zemlje, zaustavićemo kovid

TOKIO - Vakcinisanjem 70 odsto populacije svake zemlje na svijetu bi omogućilo ne samo zaustavljanje pandemije korona virusa, već bi pokrenulo globalnu ekonomiju, izjavio je direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Gebrejesus.

SZO: Novi način imenovanja sojeva virusa

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da novi sojevi virusa korona više neće nositi nazive zemalja u kojima su otkriveni kako bi se izbjegla stigmatizacija.

SZO traži humanitarnu pauzu u sukobima u pojasu Gaze

KAIRO - Zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) zatražili su danas humanitarnu pauzu u bombardovanju pojasa Gaze da bi bio omogućen pristup pomoći u kojoj su i kineske vakcine Sinofarm.

SZO: Groteskna nejednakost u raspodjeli vakcina

ŽENEVA - Direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus izjavio je da u svijetu postoji "groteskna“ nejednakost u podjeli vakcina i da više proizvođača treba da prati primjer Astra Zeneke i dozvoli licenciranu proizvodnju svojih vakcina protiv virusa korona.

SZO: Samo u jednom danu više od 799.000 slučajeva infekcije

ŽENEVA - U svijetu je u protekla 24 časa zabilježeno više od 799.000 novih slučajeva infekcije virusom korona, čime je ukupan broj zaraženih premašio 87,58 miliona, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Najčitanije