Svjetski dan

Svjetski dan bijelog štapa: Slijepi bili u izolaciji i prije pandemije

BANJALUKA - Slijepe i slabovide osobe u BiH mnogo više od drugih osoba osjetile su težinu izolacije i smanjenih kontakata zbog pandemije virusa korona, dok neke od njih kažu da su, nažalost, ove osobe izolovane i kada na snazi nije pandemija.

Žene širom svijeta vrelim fotkama slave dan bez grudnjaka

Danas se obilježava svjetski dan bez grudnjaka a ovaj dan se obilježava kako bi se podigla svijest o zdravlju, o redovnim pregledima kako bi se rano otkrio rak dojke.

Dan mentalnog zdravlja: Korona povećala anksioznost i depresiju

BANJALUKA - Uticaj pandemije virusa korona na mentalno zdravlje stanovništva u BiH je evidentan, a ispoljava se u vidu sve većeg broja osoba koje pate od anksioznosti, depresije te poremećaja sna.

Promovisana kampanja "Uživaj u Srpskoj": RS sigurna destinacija

BANJALUKA - Svjetski dan turizma u RS obilježen je predstavljanjem kampanje "Uživaj u Srpskoj", koja za cilj ima promociju RS kao sigurne destinacije, u kojoj turistički radnici, ali i ugostitelji poštuju propisane mjere zaštite od virusa korona i u kojoj turisti mogu provesti siguran odmor ili poslovno putovanje.

Velike mačke obilježavaju svoj dan, tigrovi na ivici opstanka

Svjetski dan tigrova obilježava se svakog 29. jula od 2010. godine, sa ciljem da se ukaže na stepen njihove ugroženosti. Statistika pokazuje da je broj tigrova, od početka 20. vijeka opao za čak 95 odsto.

Zaštita životne sredine: Vrijeme da preispitamo odnos sa prirodom

Najveći uzroci ugroženosti životne sredine u BiH su korupcija, štetni projekti te nedostatak reakcije nadležnih, poručuju povodom 5. juna, Svjetskog dana životne sredine, ekološka udruženja okupljena u EKO BiH.

Danas se obilježava Svjetski dan pčela

Današ se obilježava Svjetski dan pčela, dan posvećen podizanju svijesti o važnosti pčela i drugih oprašivača u svijetu.

Akcija NUB RS: "Uzmi knjigu, pravac kući!"

Pod sloganom "Uzmi knjigu, pravac kući!" Narodna i univerzitetska biblioteka RS (NUB RS) će obilježiti 23. april - Svjetski dan knjige i autorskih prava tako što će pojedinačno upakovane knjige biti izložene na pokretnom stalku ispred biblioteke od 10 do 14 časova, a svaki posjetilac će moći da uzme knjigu na poklon.

Svjetski dan knjige i autorskih prava ove godine u sjenci izolacije

BANJALUKA - Samoća je osnovni preduslov za pisanje, reći će većina stvaralaca. Neki među njima ističu i važnost rutine, poput Harukija Murakamija, koji je o tome napisao i esej. Ali, i ta samoća je prije stvar izbora, nego što se nameće, kao sada izolacijom. U izolaciji, ali i samoći, većina autora dočekuje i Svjetski dan knjige i autorskih prava koji se obilježava danas.

Svjetski dan snijega na Jahorini: Ski-kaciga Katarini Šarenac

JAHORINA - Svjetski dan snijega na Jahorini je obilježen takmičenjem u veleslalomu više od 100 osnovaca sa područja grada Istočno Sarajevo.

Najčitanije