Svjetsko prvenstvo

Svjetsko prvenstvo u fudbalu na svake dvije godine?

Čelnici FIFA odobrili su studiju koja će ispitati organizovanje Svjetskog prvenstva na svake dvije godine.

FIFA odredila šešire za SP

Krovna fudbalska organizacija objavila je raspored evropskih šešira za žreb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Predstavljen logo Svjetskog prvenstva u atletici u Beogradu

Atletska staza u bojama srpske zastave i simboli Beograda - tako izgleda logo Svjetskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje će u martu 2022. godine biti održano u glavnom gradu Srbije.

Afričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. odgođene zbog korone

Afričke kvalifikacije za Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022. godine odgođene su za sljedeću godinu zbog epidemije virusa korona.

Na današnji dan prije 30 godina Jugoslavija bila prvak svijeta

​Na današnji dan, prije 30 godina, košarkaška reprezentacija Jugoslavije savlada je u finalu Svjetskog prvenstva u Buenos Ajresu nacionalni tim Sovjetskog Saveza – 92:75 i okitila se trećim svjetskim zlatom.

Otkazano Svjetsko prvenstvo u biciklizmu

Svjetsko prvenstvo u biciklizmu, koje je trebalo da bude održano od 20. do 27. septembra u Švajcarskoj, otkazano je zbog pandemije virusa korona.

Burić: Odluka IHF-a sramotna

Najbolji bh. rukometaš i golman reprezentacije BiH i njemačkog Flenburga Benjamin Burić izjavio je da je odluka Svjetske rukometne federacije (IHF), koja je pozivnice za Svjetko prvenstvo 2021. godine dodijelila Rusiji i Poljskoj, sramna. Veliki broj selekcija, među kojima su recimo BiH, Srbija, Crna Gora i S. Makedonija, bio je zainteresovan za pozivnicu IHF-a, a na kraju je odlučeno da one odu u ruke Poljske i Rusije.

Ništa od Svjetskog prvenstva, rukometaši Srbije bez specijalne pozivnice

Muška rukometna reprezentacija Srbije nije dobila specijalnu pozivnicu za Svjetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu od Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Pomjera se Svjetsko prvenstvo u atletici

Međunarodna atletska federacija IAAF, nakon što su Međunarodni olimpijski komitet i organizatori olimpijskih igara u Tokiju usvojili novi termin olimpijskih igara 2021., najavila je mogućnost da se Svjetsko prvenstvo u atletici u američkom Eugeneu organizuje 2022., odnosno godinu kasnije nego što je to planirano.

Odloženo Svjetsko prvenstvo u atletici u dvorani u Kini

Svjetsko prvenstvo u atletici u dvorani, koje je trebalo u martu da bude održano u kineskom gradu Nanđingu, odloženo je do 2021. godine zbog straha od epidemije koronavirusa, koja vlada u toj zemlji, saopštila je danas Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF).

Najčitanije