TUzla

Projekcija "Školokrečine": Obrazovanju potrebne hitne promjene

TUZLA - Obrazovni sistem pod hitno treba mijenjati da bude u korist djece, a ne nacionalnih politika.

Krali kablove i prodavalo u bakar

TUZLA - Policijski službenici Policijske uprave Lukavac Uprave policije MUP-a TK su izvršili kriminalističku obradu nad više lica sa područja opštine Lukavac koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima Teška krađa i prikrivanje.

Ilijaš i Tuzla najzagađeniji u FBiH

​Prema podacima sa mjernih stanica u 14.00 i 15.00 sati kvalitet vazduha u Federaciji BiH je najlošiji u Ilijašu i Tuzli gdje je Indeks kvaliteta zraka iznosio 258 i 213 i vrlo je nezdrav, zatim Zenici, Sarajevu i Visokom gdje je Indeks kvaliteta zraka iznosio 208, 206 i 203 i takođe je vrlo nezdrav.

Ljekari se i dalje bore za život mladića povrijeđenog u stravičnoj nesreći

TUZLA - Tuzlanski ljekari i dalje se bore za život 19-godišnjeg Anela Arnautovića koji je zadobio teške povrede u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Tuzla-Orašje, nedaleko od Tinje.

Oglasio se mladić kog su "otele" dvije djevojke: Neću se vraćati kući nikad

Nakon što se porodica Elvedina Hamzića iz Živinica, kod Tuzle, oglasila na Facebooku povodom njegovog nestanka, jer su ga, kako su tvrdili, otele dvije djevojke, njegovi drugovi su objavili da su stupili u kontakt s njim.

Protest u Tuzli zbog zagađenog vazduha

TUZLA - U Tuzli je u srijedu oko 200 građana protestovalo zbog prekomjernog zagađenja vazduha, sa skupa su upućeni jasni zahtjevi nadležnima i poručeno je da će, ukoliko se stanje ne promijeni, ponovo izaći na ulicu.

Zagađenje vazduha okidač za rak pluća

TUZLA - Klinika za plućne bolesti Tuzla zbog enormnog zagađenja vazduha bilježi porast broja oboljelih od plućnih bolesti, kao i porast broja oboljelih od karcinoma pluća.

Poslije stanice migranti konačno na toplom

​TUZLA - U motel "Man" u Mihatovićima, kod Tuzle, smješteno je trenutno 25 migranata, dok ih više od 100 i dalje boravi na autobuskoj i željezničkoj stanici. Prioritet u sklanjanju s ulice imaju maloljetni i bolesni.

Pijan sletio u kanal, dvije osobe teško povrijeđene

Dvije osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se jutros iza šest sati dogodila u mjestu Babajići kod Kalesije.

Odblokirano izdavanje lijekova na recept

TUZLA - Komora magistara farmacije TK u petak je sa Vladom TK uspjela postići dogovor koji je otkočio dvodnevnu blokadu izdavanja lijekova na recepte sa esencijalne liste.

Najčitanije