Tadž Mahal

Indija: Tadž Mahal malo oštećen u oluji

NJU DELHI - Jedna od najpoznatijih građavina na svijetu, indijski Tadž Mahal, malo je oštećen u petak u oluji sa grmljavinom koja je pogodila okrug Agra u saveznoj državi Utar Pradeš.

Vječna ljubav zapisana u bijelom mermeru

Princ Huram, iz dinastije Mogul, šetao se Delhijem i primijetio djevojku koja prodaje svilu. Očaran njenom ljepotom, zaljubio se i oženio se njom nakon pet godina.

U Engleskoj pronađena rimska vila veća od Tadž mahala

Velika rimska vila pronađena je na polju u Oksfordšajru puna trofeja, uključujući novčiće, kljove vepra i sarkofag sa skeletnim ostacima žene, koja je pripadala višem društvenom staležu.

Vrhovni sud Indije: Srušiti ili obnoviti Tadž Mahal

NJU DELHI - Vrhovni sud Indije naredio je vladi indijske države Utar Pradeš da zatvori ili sruši mauzolej Tadž Mahal ili da ga obnovi, piše Ekonomist.

Zanimljivosti o osam najpoznatijih turističkih atrakcija

Poznate turističke destinacije oduševljavaju putnike širom svijeta, te svake godine privlače ogroman broj turista. Iako se prije putovanja turisti dobro raspitaju o svim znamenitostima koje mogu posjetiti u određenom gradu ili državi, ipak postoje određene specifičnosti kod svake atrakcije koje lokalni vodiči zaborave da napomenu prilikom obilazaka.

Najčitanije