Tajland

Poljoprivrednicima na Tajlandu dozvoljeno gajenje kanabisa

BANGKOK - Tajland je predložio gajenje kanabisa poljoprivrednicima kao još jedan izvor prihoda, rekla je danas portparolka zamjenika Vlade Traisuli Traisorankul.

Neobična aktivnost Djeda Mraza na Tajlandu

Posjetioci akvarijuma na Tajlandu ove nedjelje bili su veoma iznenađeni kada su vidjeli Djeda Mraza koji pliva, noseći džak pun hrane, okružen jatom znatiželjnih riba.

Galangal: Tajlandska zamjena za đumbir kiselkastog okusa

Galangal je veoma popularan začin u cijeloj jugoistočnoj Aziji. Posebno je omiljen kod mnogih kao dio tajlandske kuhinje. Zemlja porijekla galangala je ostrvo Hajnan u Kini.

Kraj vanrednog stanja na Tajlandu

BANKGKOK - Tajlandska vlada je danas naredila ukidanje vanrednih mjera koje su počele prošle nedelje, u pokušaju da se završe višemjesečni protesti protiv premijera Prajuta Čan-očea i kraljevstva, saopštili su čelnici vlade.

Studenta ugrizla zmija za polni organ

Osamnaestogodišnjeg studenta iz Nonthaburija u blizini Bangkoka, ugrizao je piton dok je ovaj bio na toaletu.

Tajland: Stotine slonova na ivici gladi zbog korone

Stranih turista na Tajlandu nema od kada je počela pandemija virusa korona, a to znači da slonovima, koje tamo koriste u turističkoj industriji, prijeti glad jer su drastično pali prihodi od turizma.

Tajland počeo testiranje vakcine za Covid-19 na majmunima

BANGKOK - Tajland je danas počeo sa testiranjem vakcine protiv novog virusa korona na majmunima nakon pozitivnih ispitivanja na miševima, saopštio je tajlandski ministar nauke i prosvete Suvit Misinci.

Na Tajlandu liftove pozivaju nogom kako bi spriječili širenje virusa

BANGKOK - Tržni centar u Bangkoku zamijenio je dugmad za pozivanje lifta sa nožnim papučicama u namjeri da se spriječi širenje virusa korona i pomogne kupcima da steknu osjećaj sigurnosti kako bi se opustili i lakše donosili odluku kada dođu u šoping, prenosi Bankgkok post.

Zatvoreno mjesto koje godišnje posjeti više od 10 miliona ljudi

Popularno ostrvsko ljetovalište na Tajlandu Puket zatvorilo je sve ulaze i izlaze na kopnu i moru do 30. aprila kako bi pokušalo da ograniči širenje virusa korona.

Sobe za disanje: Tajland ima rješenje za bijeg od zagađenja

Zagađenje vazduha je problem u cijelom Tajlandu, ali glasovi nezadovoljnih najglasniji su u Bangkoku gdje je vazduh bio na nezdravom nivou veći dio januara.

Najčitanije