Tajland

Ponovo se otvara plaža koju je proslavio Dikaprio

Nakon premijere filma "Plaža", na tajlandsku plažu je dolazilo i do 5.000 turista dnevno što je prouzrokovalo njeno propadanje.

Stizu prvi strani turisti na Tajland poslije 18 mjeseci

Više stotina vakcinisanih stranih turista bi danas trebalo da stigne u Bangkok, što je prvi talas posjetilaca na Tajlandu u posljednjih 18 mjeseci koji neće morati da prođu kroz karantin zbog virusa korona.

Presjekla potporni konopac molerima na 30. spratu

BANGKOK - Stanovnica jedne višespratnice na Tajlandu presjekla je potporni konopac za dva molera, očigledno ljuta što joj nije najavljeno da će raditi, i ostavila ih da vise iznad 26. sprata dok ih jedan bračni par nije spasio, saopštila je policija u srijedu.

Poljoprivrednicima na Tajlandu dozvoljeno gajenje kanabisa

BANGKOK - Tajland je predložio gajenje kanabisa poljoprivrednicima kao još jedan izvor prihoda, rekla je danas portparolka zamjenika Vlade Traisuli Traisorankul.

Neobična aktivnost Djeda Mraza na Tajlandu

Posjetioci akvarijuma na Tajlandu ove nedjelje bili su veoma iznenađeni kada su vidjeli Djeda Mraza koji pliva, noseći džak pun hrane, okružen jatom znatiželjnih riba.

Galangal: Tajlandska zamjena za đumbir kiselkastog okusa

Galangal je veoma popularan začin u cijeloj jugoistočnoj Aziji. Posebno je omiljen kod mnogih kao dio tajlandske kuhinje. Zemlja porijekla galangala je ostrvo Hajnan u Kini.

Kraj vanrednog stanja na Tajlandu

BANKGKOK - Tajlandska vlada je danas naredila ukidanje vanrednih mjera koje su počele prošle nedelje, u pokušaju da se završe višemjesečni protesti protiv premijera Prajuta Čan-očea i kraljevstva, saopštili su čelnici vlade.

Studenta ugrizla zmija za polni organ

Osamnaestogodišnjeg studenta iz Nonthaburija u blizini Bangkoka, ugrizao je piton dok je ovaj bio na toaletu.

Tajland: Stotine slonova na ivici gladi zbog korone

Stranih turista na Tajlandu nema od kada je počela pandemija virusa korona, a to znači da slonovima, koje tamo koriste u turističkoj industriji, prijeti glad jer su drastično pali prihodi od turizma.

Tajland počeo testiranje vakcine za Covid-19 na majmunima

BANGKOK - Tajland je danas počeo sa testiranjem vakcine protiv novog virusa korona na majmunima nakon pozitivnih ispitivanja na miševima, saopštio je tajlandski ministar nauke i prosvete Suvit Misinci.

Najčitanije