Tajna

Milan Dimić izveo monodramu "Ima neka tajna veza"

​BANJALUKA - Glumac Milan Dimić izveo je monodramu "Ima neka tajna veza", koja je njegov autorski projekt i koju je posvetio pjesniku Dušku Trifunoviću, u Velikoj koncertnoj sali Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci, u utorak uveče.

Tajne osam najstarijih knjiga na svijetu

Ljudi su počeli da koriste pismo negdje oko 30. vijeka prije nove ere u drevnoj Mesopotamiji, koja je uključivala sumersku, akadsku i egipatsku civilizaciju.

Skinuta oznaka tajne sa dokumenata o stanju u toku pandemije u Italiji

RIM - U Italiji je skinuta zabrana objavljivanja, to jest oznaka "državna tajna" sa pet zapisnika sjednica naučno-tehničkog komiteta na čijim preporukama je italijanska vlada donosila odluke na vrhuncu pandemije COVID-19, piše američki "Hafington post".

Da li jaja kriju tajnu univerzuma?

Jaje uzimamo zdravo za gotovo, ali ako se malo zamislimo i zavirimo kroz njegovu ljusku od kalcijum-karbonata, otkrićemo čitav mikrokosmos koji se ne razlikuje od cijelog svemira.

Tijana Bogićević objavila pjesmu uz koju ćete se zaljubiti

Nakon pjesme "Širina" koju je otpjevala s poznatom kompozitoricom Aleksandrom Sarom, pjevačica Tijana Bogićević snimila je novu pjesmu koja nosi naziv "Javna tajna".

Tajni agenti u karantinu nakon Trampovog skupa

VAŠINGTON - Desetine pripadnika američkih tajnih službi biće stavljeni u karantin zbog mjera predostrožnosti, nakon skupa predsjednika Donalda Trampa u Tulsi, u Oklahomi, izjavio je danas predstavnik policije.

Tajna misija Džejmsa Kuka

Bio je moreplovac, istraživač i kartograf u službi britanske Imperije. Prije 250 godina Džejms Kuk je bio prvi Evropljanin koji je kročio na istočnu obalu Australije. Ova priča ima dvije perspektive.

Lajčak: Nikad nisam čuo za tajni sporazum o Kosovu

PRIŠTINA - Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da nikada nije čuo da je spreman tajni sporazum o Kosovu, istakvši da je kvalitet sporazuma važniji od roka za njegovo postizanje.

Otkriven tajni prolaz ispod britanskog parlamenta

Vrata napravljena u 17. vijeku otkrivena su ispod britanskog parlamenta.

Tajne Crvene planete: Misterija Marsovog polarnog leda i atmosfere

Istraživači sa Kalifornijskog tehnološkog instituta, Univerziteta u Koloradu i NASA laboratorije za mlazni pogon u Kaliforniji razvili su novi model koji se bavi vezom između Marsove atmosfere i ledenih ležišta, prenosi Fiz.org.

Najčitanije