Tajvan

Tajvan podigao borbene avione

Tajvan je podigao borbene avione kao odgovor na približavanje kineskih aviona već drugi dan zaredom, rekli su zvaničnici.

Trogodišnju Tajvanku zmaj povukao u nebo

Trogodišnja djevojčica živa je i zdrava nakon što ju je u vazduh ponio veliki zmaj tokom međunarodnog festivala zmajeva u nedjelju, izvijestila je centralna državna novinska agencija CNA.

Tajvan nije pozvan na Skupštinu SZO, okrivljuju Kinu

LONDON - Uprkos svim naporima i snažnoj međunarodnoj podršci, Tajvan nije pozvan na današnju Skupštinu Svjetske zdravstvene organizacije usled pritiska Kine, saopštio je ministar spoljnih poslova ove zemlje i dodao da je Tajvan odlučio da ovo pitanje riješi kasnije u toku godine.

Muškarac prva žrtva virusa korona na Tajvanu

TAJPEJ - Jedan muškarac umro je od posljedica virusa korona na Tajvanu i ovo je prvi smrtni slučaj na ovom ostrvu od izbijanja epidemije u Kini, saopštio je ministar zdravlja Tajvana Čen Ših Čung.

Tajvan zabranio ulazak putnicima iz Kine

TAJPEJ - Tajvansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će ovo ostrvo od petka, 7. februara, zabraniti ulazak svim strancima koji su bili u Kini u prethodnih 14 dana zbog rasta prijetnje od epidemije koronavirusa.

Turisti sa Tajvana u Hrvatskoj nosili natpis "Nismo iz Kine"

ZAGREB - Centrom Šibenika danas su šetali turisti sa Tajvana, noseći natpis na engleskom "Nismo iz Kine" (Not from China), piše portal Morski.hr.

Srušio se helikopter, poginuo šef vojske Tajvana

Šef tajvanske vojske general Šen Ji-Ming i još sedmoro ljudi poginulo je jutros u udesu vojnog helikoptera, saopštilo je Ministarstvo odbrane Tajvana.

Tajvan: Kina prijeti regionalnom miru i stabilnosti

TAJPEJ - Tajvanska predsjednica Tsai Ing-ven optužila je danas Kinu da prijeti Tajvanu, tvrdeći da Peking predstavlja najveći izazov za regionalni mir i stabilnost.

Tajvan: Pronađene četiri žrtve rušenja mosta, potraga za još dvije

TAJPEJ - Spasilački timovi na Tajvanu otkrili su tela četiri osobe, a traže još dve koje se vode kao nestale, nakon što je veliki lučni most pao na ribarske čamce.

Kiribati prekinuli diplomatske odnose sa Tajvanom

TAJPEJ - Pacifička ostrvska država Kiribati prekinula je diplomatske odnose sa Tajvanom, usljed pritiska Kine na preostale zemlje koje održavaju odnose sa tim kineskim ostrvom, koje funkcioniše kao de fakto nezavisna država, prenosi Reuters.

Najčitanije