Takmičenje

Takmičenje u hakovanju, pobjednik odvozi Teslu i 600.000 dolara

Na tradicionalnoj, 15. po redu Pwn2Own konferenciji, u organizaciji Zero Day Initiative, održanoj od 18. do 20. maja u Vankuveru, okupio se veliki broj istraživača-hakera koji su imali za cilj da pronađu sigurnosne propuste u proizvodima poznatih tehnoloških kompanija.

Muzičko takmičenje "Uroš Pešić": Studenti sviraju u čast čuvenog pedagoga

BANJALUKA - Prvo Međunarodno otvoreno muzičko takmičenje "Uroš Pešić" biće održano u nedjelju, 22. maja, a istog dana za 19 časova najavljen je koncert pobjednika ovog takmičenja u Kamernoj sali Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Gimnazijalci zablistali na takmičenju iz fizike

TREBINJE - Na republičkom takmičenju iz fizike učenik drugog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" Trebinje Spasoje Kukurić osvojio je prvo mjesto, a u konkurenciji prvih razreda Savo Crnogorčić je osvojio treće mjesto.

Radovan Ivanović: Čast je biti laureat akademske kategorije za harmoniku

Radovan Ivanović, student Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci na Smjeru za harmoniku u klasi dr Zorana Rakića, laureat je akademske kategorije Međunarodnog takmičenja "Bela lira", održanog u ruskom gradu Belgorodu.

Izabrani pobjednici petog m:tel App takmičenja

U petom ciklusu m:tel App takmičenja za srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine u kreiranju mobilnih aplikacija za Android ili iOS, ove godine su na državnom nivou za najboljih pet odabrane aplikacije iz Banjaluke, Modriče, Visokog, Gradiške i Doboja.

"Vikipedija" na srpskom drugi put najbolja na svijetu

Globalna kampanja uređivanja referenci svrstala je "Vikipediju" na srpskom jeziku na prvo mjesto po doprinosu provjerljivosti članaka na ovoj elektronskoj enciklopediji drugu godinu zaredom, saopšteno je iz "Vikimedijine zajednice Republike Srpske".

Vikimedija Srpske na takmičenju u dodavanju referenci

Vikimedija Srbije u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom "Svetozar Marković", Bibliotekom grada Beograda i Vikimedijinom zajednicom Republike Srpske učestvuje u takmičenju dodavanja referenci na Vikipediji na srpskom jeziku #1Lib1Ref (jedan bibliotekar, jedna referenca).

Oko 700 plesača pokoriće Banjaluku

Plesanje razvija kreativnost i daje mogućnost da pronađete svoju nekonvencionalnu, umjetničku stranu. Najbolje to znaju oni koji se profesionalno bave plesom i žive svaki njegov pokret.

Takmičio se sa psom ko će prije pojesti rezanac, neočekivan epilog

Izazovi koji uključuju hranu nisu rijetki na internetu, ali teško je naći one koji uključuju i kućne ljubimce. Jedan čovjek zato je odlučio provjeriti ko će prije slistiti rezanac - on ili njegov zlatni retriver.

Počeo novi ciklus m:tel App takmičenja

Pod sloganom "Lansiraj svoju ideju!" počeo je i ovogodišnji, peti po redu ciklus m:tel App takmičenja u izradi aplikacija za mobilne uređaje, namijenjen srednjoškolcima u BiH.

Ljepote podvodnog svijeta uhvatili okom kamere

TUZLA - Podvodna fotografija je veoma zahtjevna, ali sve je više onih koji žele istražiti podvodni svijet, a tu aktivnost promoviše Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca, koja je proteklog vikenda organizovala Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji na jezeru Kop Šićki brod u Tuzli

Skokovi sa Kamenog mosta u Trebinju 21. avgusta

TREBINJE- U okviru manifestacije “Dani Trebišnjice”, koju organizuju Turistička organizacija i Društvo prijatelja Trebinja, u ovom gradu se u subotu, 21. avgusta, u 18 časova, organizuju “Skovovi s Kamenog most”, nakon čega slijedi koncert grupe “Tri roga”.

Mask sponzoriše takmičenje: Pobjedniku - 50 miliona dolara

Takmičenje "XPRIZE Carbon Removal" počinje na Dan planete Zemlje i trajaće četiri godine.

U ponedjeljak audicija za talente na Sokocu

SOKOLAC - Na Sokocu će u ponedjeljak, 15. februara, biti održana audicija za učešće na muzičkom takmičenju "Ritam Evrope", namijenjenom mladima talentovanim za pjevanje i ples uzrasta od 14 do 21 godine.

Otvorene prijave za "Bicom Systems Hackathon" 2020.

Bicom Systems organizuje 4. tradicionalni hackathon, koji će se ove godine realizovati u online formatu. Takmičenje se održava od 20. do 27. novembra, a prijaviti se mogu studenti u timovima iz cijele Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj će trajati sedam dana, gdje je 48 ćasova rezervisano za programiranje, rad i razvoj ideja.

Najčitanije