Takse

Haradinaj: Ostavka neopoziva, takse ostaju

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, održao je konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da podnosi neopozivu ostavku na premijersku poziciju, ali takse prema Srbiji i BiH ostaju, Kosovske bezbjednosne snage nastaviće da se razvijaju, a Trepča je, kazao je, spremna za investicije.

Vučić: Razmatramo uvođenje kontramera Prištini

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beograd razmatra uvođenje kontramjera Prištini zbog otežanog snabdijevanja Srba životnim namirnicama na Kosovu i Metohiji.

Haradinaj: Takse ostaju dok nas BiH ne prizna

POZNANJ - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, poslije sastanka premijera zemalja učesnica Samita zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, izjavio je kako je Priština spremna da ukine takse na uvoz robe iz Srbije, ali samo ako Beograd prizna nezavisnost Kosova.

Crnadak: Izvršiti dodatni pritisak na Prištinu da ukine takse

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak pozvao je zemlje EU, učesnice Berlinskog procesa, da izvrše dodatni pritisak na Prištinu da ukine stoodstotne carine za BiH i Srbiju, što su, kako je naveo, ništa drugo do sankcije.

Han: Što prije riješiti pitanje nametnutih taksi Srbiji i BiH

POZNANJ - Komesar za pristupne pregovore Johanes Han pozvao je danas u Poznanju, na samitu zemalja Zapadnog Balkana, da se pitanje sto odsto uvećanih taksi, koje je Priština nametnula Srbiji i BiH, što prije riješi.

Palmer: Priština mora da povuče takse

BEOGRAD - Američki zvaničnik Metju Palmer izjavio je danas u Beogradu da SAD stoji pri stavu da Priština mora da povuče odluku o taksama, a da su implementacija Briselskog sporazuma i nastavak razgovora jedini način da se pronađe konstruktivno rješenje.

Vučić zamolio Merkel da pomogne u ukidanju taksi Prištine

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u telefonskom razgovoru sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji i još jednom zamolio kancelarku da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

Haradinaj: Takse ostaju do recipročnog priznanja Kosova i Srbije

PRIŠTINA – U Izveštaju Evropske komisije za 2019, Kosovo je predstavljeno kombinovano i s pozitivne strane može se reći da je čaša do pola popunjena, izjavila je šefica Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Natalija Apostolova nakon što je taj izveštaj i zvanično predala premijeru Kosova Ramušu Haradinaju.

Novosti: Srbija ne pokreće arbitražu jer bi se tumačila kao priznanje "državnosti" Kosova

BEOGRAD - Beograd neće pokretati arbitražu protiv Prištine zbog enormnih taksa koje su uvedene na proizvode iz centralne Srbije, već će primijeniti kontramjere koje trenutno razmatra, pišu "Večernje novosti".

Novi Zeland će naplaćivati novu taksu pri ulasku u zemlju

Novozelandska vlada odlučila je pomiriti eksplozivan rast broja turista i zaštitu onoga što ih ondje najviše privlači - netaknute prirode.

Najčitanije