Takse

Han: Ukidanje taksi je ključno

HELSINKI - Komesar za pristupne pregovore Johanes Han poručio je u Helsinkiju da je pozitivan ishod dijaloga Beograda i Prištine ključan za evropsku perspektivu cijelog regiona Zapadnog Balkana.

Ljajić: Direktna šteta od uvođenja taksi je 1,07 milion evra dnevno

Direktna šteta za Srbiju od uvođenja taksi na srpsku robu koja se prodaje na Kosovo je dnevno približno 1,07 miliona evra, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Srbija zbog taksi dnevno gubi više od milion evra

BEOGRAD - Šteta od prištinskih taksi na srpsku robu dnevno iznosi oko 1,07 miliona evra, ali je zbog gubitka tržišta za srpske privrednike indirektna šteta mnogo veća, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Haradinaj: Dijalog sa Srbijom nisu onemogućile takse

PRIŠTINA - Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj u petak je na svom Twitter nalogu reagovao na izjavu premijerke Ane Brnabić da su prištinske takse onemogućile dijalog.

Ljajić: Na Kosmet isporučeno manje robe za 281 milion evra

BEOGRAD - Na Kosovo i Metohiju je od uvođenja prištinskih taksi isporučeno iz Srbije manje robe za oko 281 milion evra, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Haradinaj: Optužnice nema, takse ne dam

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj koji je pre tri dana podneo ostavku na tu funkciju kaže za RSE da optužnice protiv njega u Hagu nema i da je morao da podnese ostavku.

Haradinaj: Ostavka neopoziva, takse ostaju

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, održao je konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da podnosi neopozivu ostavku na premijersku poziciju, ali takse prema Srbiji i BiH ostaju, Kosovske bezbjednosne snage nastaviće da se razvijaju, a Trepča je, kazao je, spremna za investicije.

Vučić: Razmatramo uvođenje kontramera Prištini

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beograd razmatra uvođenje kontramjera Prištini zbog otežanog snabdijevanja Srba životnim namirnicama na Kosovu i Metohiji.

Haradinaj: Takse ostaju dok nas BiH ne prizna

POZNANJ - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, poslije sastanka premijera zemalja učesnica Samita zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, izjavio je kako je Priština spremna da ukine takse na uvoz robe iz Srbije, ali samo ako Beograd prizna nezavisnost Kosova.

Crnadak: Izvršiti dodatni pritisak na Prištinu da ukine takse

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak pozvao je zemlje EU, učesnice Berlinskog procesa, da izvrše dodatni pritisak na Prištinu da ukine stoodstotne carine za BiH i Srbiju, što su, kako je naveo, ništa drugo do sankcije.

Najčitanije