Taksi

Građanima dodijali protesti taksista, izbili incidenti

BEOGRAD - Tokom današnjeg protesta taksista u centru Beograda došlo je do prvih incidenata na ulicama, a Tanjug javlja da je policija privela dvije osobe, zbog remećenja javnog reda i mira.

Zapalio se taksi u Banjaluci

BANJALUKA - Na Zapadnom tranzitu u Banjaluci u petak oko 21:45 zapalilo se vozilo.

Sudar cisterne i taksija, povrijeđeni vozači

Na putu Bihać - Bosanska Krupa dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva motorna vozila.

U Kini predstavljen novi servis autonomnih taksi vozila

​Didi Chuxing, najveći rival kompanije Uber u Kini, predstavio je flotu autonomnih taksi vozila, što bi moglo da doprinese tome da postane najveći taksi servis u toj zemlji.

Premalo jedno vozilo "In taksija"

​BANJALUKA - Jedno vozilo javnog prevoza za osobe s invaliditetom u gradu "In taksi" nije dovoljno jer je ono često zauzeto kada ga korisnici pozovu, kazala je Tanja Mandić-Ðokić, predsjednica Udruženja žena s invaliditetom "Nika".

Australija dobija prvi leteći Uber taksi

​Melburn u Australiji, biće prvi grad, van SAD-a, koji će dobiti leteći taksi Uber Air, čime će postati jedan od svjetskih lidera u javnom prevozu.

Taksisti blokirali uži centar Beograda: Ukazuju na kršenje zakona

BEOGRAD - Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) ponovo je danas organizovalo protest, pa su ulice u centru Beograda blokirane za saobraćaj.

Zaboravili tek rođenu bebu u taksiju

HAMBURG - Roditelji u Njemačkoj su zaboravili tek rođenu bebu u taksiju nakon što su iz bolnice stigli pred svoj dom, objavila je hamburška policija.

Tesla taksi bez vozača stiže na ulice sljedeće godine

Ilon Mask je objavio da će 2020. godine u SAD lansirati takozvani "robotaksi" servis sa samovozećim automobilima kojima će umjesto čovjeka od krvi i mesa upravljati kompjuter.

Majka prije mjesec dana ostavila bebu u taksiju, a sada se vratila i odvela je u Švajcarsku

Priča o ostavljenoj bebi u taksi vozilu u Vrnjačkoj Banji dobila je neočekivan obrt. Poslije gotovo mjesec dana provedenih na odjeljenju neonatologije Opšte bolnice “Studenica”, djevojčicu je majka, koja je prethodno ostavila u taksi vozilu, zajedno sa ocem sada preuzela i odvela u Švajcarsku, gdje par živi 20 godina.

Najčitanije