Talgo

Ponovo kreće talgo voz, a s njim i svaki dan na stotine migranata

BIHAĆ - Unsko-sanski kanton će se u narednom periodu suočiti s novim talasom ilegalnih migranata i ponovo će se morati sam boriti s krizom, izjavio je danas u Bihaću Mustafa Ružnić, premijer USK. On je održao sastanak s prvim ličnostima gradova i općina u USK na kojem je razgovarano o ovome problemu.

Talgo vozovi pun pogodak

​SARAJEVO - Uvođenjem talgo garnitura "Željeznice Federacije BiH" bilježe povećanje broja putnika te su u prošloj godini u odnosu na 2017. godinu imale 58.368 prevezenih putnika više na svim relacijama u FBiH, što je više za 16,38 odsto.

Sudar voza i kombija kod Kaknja

KAKANJ - U mjestu Čatići nadomak Kaknja dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je voz udario u kombi koji je prelazio željezničku prugu.

Talgo voz stigao u Bihać

BIHAĆ - Talgo voz koji je jutros krenuo iz Sarajeva stigao je na Željezničku stanicu u Bihaću bez kašnjenja, u 17.08 sati. Tako je u grad na Uni, prvi put nakon 26 godina stigao savremeni elektrovučni voz.

Nakon 26 godina vozom od Bihaća do Sarajeva

BIHAĆ - Prvi putnički talgo voz na relaciji Sarajevo - Bihać - Sarajevo krenuće na put 2. jula, čime će nakon punih 26 godina biti uspostavljen putnički željeznički saobraćaj između Unsko-sanskog kantona i glavnog grada BiH.

Ekipa "Nezavisnih" putovala talgo vozom: Vagonima se šire miris kafe i muzika

BANJALUKA, SARAJEVO - Željeznički saobraćaj u BiH dugo je bio sinonim za neudobnost, kašnjenje vozova i dugotrajna putovanja, ali juče smo se putujući talgo vozom na relaciji Banjaluka - Sarajevo uvjerili da se mnogo toga promijenilo nabolje.

Voz sve češće prevozno sredstvo, uskoro linija za Banju Luku

SARAJEVO - Nepune tri sedmice nakon puštanja u promet BH Voza sa Talgo garniturama na liniji Sarajevo – Čapljina, jutros je prema jugu krenula dupla kompozicija vagona.

Najčitanije